Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 683
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • в огледалото на живота
Хм,значи остава варианта за сироп,ако се реша да го давам.
Все си мисля,че не е необходимо да предлагам превантивно имуностимулатори,освен когато организма боледува.Нали все пак целта е да се справя сам с малките и големите вируси или греша?

Кафе с мед,подкрепям за меда  Peace
Давам всяка сутрин и аз.

# 646
Писала съм и преди. Първата година блъсках детето с какви ли не имуностимулатори. Докато доФторката не каза , че на последният конгрес в Швейцария са имали лекция точно за това. Имуностимулаторите не дават на детският организъм възможност да се научи да се справя от сам с болестите. Та от 1,5 години спрях всичко. Давам сутрин чай с мед и след обяд фреш /според сезона/.
Имуностимулатори ползвам само когато е болен. Да се справи по-бързо с болеста. Да не са му уроки...детето ми почти не боледува. Или изкарва нещо за 2 дни.

# 647
И ние всеки ден ядем по една лъжица мед ,орехи и лимон!

# 648
Това ли е по- добро или Ескимото ?Аз съм взимала Ескимо ,защото е сироп и по лесно се дава!Незнам дали ще пие капсули newsm78

За Ескимото и аз съм оставила една голяма сума в аптеката. Коментарите за него бяха много възторжени, когато го пуснаха у нас преди няколко години. От друга страна пък често спираше и вноса и така "истерясвахме" още повече, че го няма. Оказва се, обаче, че един от тестовете за добро рибено масло било да се постави маслото във фризер. Ескимото не е издържало този тест.
Това е от една тема за Омега-киселинети в здравния под-форум. Сега не помня какво трябваше да стане с доброто масло- да замръзне или да не замръзне.  newsm78

Не знам дали капсулите по-горе са добри. Във въпросната тема хвалят само разни течни масла, които се поръчват от Ай-Херб или в краен случай това на NowFoods, които май имат представителство и у нас, но продават с по-високи цени.

# 649
А някой чувал ли е за Имуноглюкан?  newsm78 В БГ мисля,че го няма.При нас се продава и наравно с Бета глюкана се води имуностимулатор.Сега съм в чуденка дали Бета или Имуноглюкан да взема и кое е по-добро Rolling Eyes Аз също включих рибено масло в менюто,дано да има ефект+мултивитамини,но мис е иска да и взема някакъв имуностимулиращ сироп,че ме ака един курс,от който не бива да отсъствам,а няма кой да ми я гледа  Confused
П.П.Червеното гърло го оправихме с мед и сода(пу пу).Поне за момента спасихме положението,ще видим днес как ще я взема от градината,че е цял ден..и умирам от страх.(обикновено я взимам по обяд)

# 650
  • София
П.П.Червеното гърло го оправихме с мед и сода(пу пу).Поне за момента спасихме положението,ще видим днес как ще я взема от градината,че е цял ден..и умирам от страх.(обикновено я взимам по обяд)
Ако се хване по-навреме и детето е склонно да го хапва - действа много добре.
Аз така се лекувам. Каката се мръщи, но го яде. Малкото не иска и той затова е на спрейчетата за гърло.

# 651
  • Някъде на път....
Ако се хване по-навреме и детето е склонно да го хапва - действа много добре.
Аз така се лекувам. Каката се мръщи, но го яде. Малкото не иска и той затова е на спрейчетата за гърло.
Ама меда и содата как ги разтваряте? И после какво - пие ли се, маже ли се.... Thinking

# 652
Смесваш ги.Аз го правих на око,долу горе 1 лъж сода и 1 лъж мед,като кашичка и я мазах.Неприятно е,но няколко пъти първо мазахме само езичето,после леко гърлото,давах вода и накрая вече я намазах и я сложих да спи,без да давам да пие вода,за да може да подейства.Може да се дава и да го яде,но в такъв случай не знам каква ще е пропорцията,може би по малко сода,колкото да шупне меда.

# 653
  • София
Аз го правя 1:1 за мен. Ако е за дете - меда е повечко, примерно 1:2.
Чери беше писала, че слага зехтин към меда и содата. Аз го знам с ракия. Но обикновено пропускам тия допълнения.
Разбърква се хубаво и после - аз поне - от лъжицата и се опитвам да задържа малко в устата, да го смуча (ама че обяснение направих).
А детето го карам да хапва по-честичко - примерно на 2 часа, но давам мъничко - на върха на лъжицата.

# 654
Това с мед и сода по колко пъти може на ден да се дава ?Ако му направя една чаена лъжичка мед и 2/3 чаена лъжичка сода мога ли да му дам да го хапне наведнъж ? Някой да има впечатления от Изоприн ?

# 655
Много му е толкова сода според мен ThinkingДа не му стане лошо нещо....Можеш да даваш така,но на няколко пъти по малко,а не на веднъж.Иначе през няколко часа мажа аз,а и  да го даваш да го яде през  2-3 часа,смятам ще има ефект.Доколкото разбрах това и при гнойна ангина помага.Не го знам от опит,дано и не мис е налага  Peace Иначе за гнойна ангина нишадърът е страшен лек,мен само така ме лекуваше майка навремето,след като ме скъсаха от инжекции и след седмица пак ми побеля гърлото и оттогава,само поглеждаше и вадеше нишадъра и след няколко часа бях нов човек.

# 656
Много му е толкова сода според мен ThinkingДа не му стане лошо нещо....Можеш да даваш така,но на няколко пъти по малко,а не на веднъж.Иначе през няколко часа мажа аз,а и  да го даваш да го яде през  2-3 часа,смятам ще има ефект.Доколкото разбрах това и при гнойна ангина помага.Не го знам от опит,дано и не мис е налага  Peace Иначе за гнойна ангина нишадърът е страшен лек,мен само така ме лекуваше майка навремето,след като ме скъсаха от инжекции и след седмица пак ми побеля гърлото и оттогава,само поглеждаше и вадеше нишадъра и след няколко часа бях нов човек.
Е значи тези пропорции, които съм ги написала по горе мога да си ги направя. И примерно довечера на върха на лъжичката да дам малко.Утре също на няколко пъти пак. При нас е зачервено гърло. Снощи 37,5. Чак утре ще ходи при педито, че тя не беше днес на работа. Би ли споделила за този нишандър как точно се дава ?

# 657
Ние сме на Проспан и Бронховаксом пак

# 658
  • в огледалото на живота
Кими,нишадъра се продава в пакетче.С върха на сламка загребваш/да се напълни/;детето отваря уста и духваш съдържанието директно върху сливиците.Полепва веднага,но имай предвид,че не е много приятно/споделям от личен опит/ Confused
После около час не се приема храна и течности за да има ефект.

# 659
  • В две мънички очи...
Кими,нишадъра се продава в пакетче.С върха на сламка загребваш/да се напълни/;детето отваря уста и духваш съдържанието директно върху сливиците.Полепва веднага,но имай предвид,че не е много приятно/споделям от личен опит/ Confused
После около час не се приема храна и течности за да има ефект.

Чувала съм че е много ефектно, но се страхувам че ако го пробвам веднъж, вторият път  само като види сламката и ще е изчезнал. Меда определено е голям лечител. Това за содата с мед не го знаех. Ние ползваме мед като компрес като усетим че започва да слиза към дробовете.

Общи условия

Активация на акаунт