Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 658
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро!
Да споделя и аз случилото се в градината тази сутрин!Та преобувавм аз Спас отвън в коридорчето и идва една ромска баба с внучето си!Преобу го и като почна да го издухва, то напълни една кърпа със жълто-зелен секрет! #Crazy Twisted EvilАз нарочно се обърнах да видя и съм сигурна за секрета , защото неговото шкафче е точно до нашето!Излиза госпожата и пита- защо го водят след катое болен и бележката му е за 5 дни т. е .от миналия четвъртък, а бабата вика ми ние от четвъртък броим 5 дни със събота и неделя и пак настоява да остане в групата!Госпожата тъкмо се чудеше какво да прави ,защото това дете не е записано и за храна и тогава и аз се намесих и казах че съм видяла бабата да го издухва!И  го върна  госпожата  но дали си тръгна не видях newsm78 Embarassed
Е,стига де...малко комично ми идва описаното от теб...Не се засягай...
Как пък видя съдържанието на кърпичката,надникна вътре ли...
За един сопол няма как да се върне детето.Само защото е ромче ли така реагираш?
Вече ако видимо състоянието му показва,че не е добре тогава съм съгласна.Но и в този случай,пак нищо лично не можеш да направиш.
Темата за градинските сополи се дъвче и ще се обсъжда още дълго и след нашите деца.....
Всичко опира до съвеста на родителите,нали си го знаеш това?!

Като чух как  хубаво се издухва детето нарочно се обърнах да видя, защото бабата и тя гледаше какво и колко е издухал!
   А и  то  има бележка от лекар за 5 дни ,защото е болно!От миналия четвъртък 5дни още не са минали т. е. утре трябва да е на градина !Важното е че госпожата го върна!

# 631
Ами госпожата какво се чуди как да го върне, на бележките пише от кога до кога е бележката. А и 5 дни означава сряда включително да си е вкъщи.  Peace
Освен това бележката се издава в края на този период, когато се преглежда че детето вече е оздравяло. И важи три дни,защото пише най-отдолу, че детето няма контакти със заразно болни.
Но явно не всички лекари практикуват така  Rolling Eyes

Кафе с мед, мерси днес взех  Hug

# 632
Бета глюкана не се ли съдържа в сиропа Имунобор кидс на Боарола? Или има сироп който си е само Бета глюкан?

ТОчно това е. Всъщност това е вторият продукт, който давам от този сезон с надежда за по-добро здраве, освен рибеното масло, за което писах по-горе.

Миналата есен давах на моята дъщеря имунобор капсули, предписани от пулмолог да засили имунитета на малката. Бях доволна - не че не се е разболявала, но някак леко минаваха нещата.
Благодаря, че ми го припомнихте - пак ще купя, но ще взема сироп, че от капсулите се дави.  Peace

Само дето сиропа е без ехинацея а капсулите са със! Аз съм опитвала да разтварям съдържанието на капсулите в сок ,но не става!И моето диване вика -тука има шушки -няма да го пия!Сиропа е по лесен за даване!

ПП А случката от детската градина само исках да я споделя!Моля, никой да не се засяга!  bouquet

# 633
Ами госпожата какво се чуди как да го върне, на бележките пише от кога до кога е бележката. А и 5 дни означава сряда включително да си е вкъщи.  Peace
Освен това бележката се издава в края на този период, когато се преглежда че детето вече е оздравяло. И важи три дни,защото пише най-отдолу, че детето няма контакти със заразно болни.
Но явно не всички лекари практикуват така  Rolling Eyes

Кафе с мед, мерси днес взех  Hug

Еми чуди се, защото бабата настояваше да остане!Така е- чак в четвъртък трябва да е на градина!

# 634
  • вече Пловдив
Ирина, благодаря, не съм обърнала внимание, че в сиропа няма ехинацея  Peace

# 635
  • София - Рим и обратно
Действително капсулите имат по-голям ефект.

# 636
Мислите ли, че са по-добри капсулите? Аз пък се спрях на сиропа и затова, защото ми беше втръснало от имуностимуланти с ехинацея, като се почне от Ехинацеята на д-р Тайс, Есберитокс, АД ликуид.....

# 637
  • в огледалото на живота
А капсулите с твърда обвивка ли са?
В смисъл могат ли да се стриват и със течност да се предлагат?

# 638
  • вече Пловдив
С твърда обвивка са, да. Дъвчат се известно време в устата и после се преглъщат с вода. Не съм пробвала да разтварям със сок или вода, просто дъщеря ми предпочиташе да ги дъвче.

# 639
Ирина, благодаря, не съм обърнала внимание, че в сиропа няма ехинацея  Peace

Ами капсулите май  не са твърди!Аз съм се опитвала да разтварям съдържанието им в сок, но не става, а то никак не е малко! Може да се изсипва в лъжица с кисело мляко  и да се дава, но ние и така не го приемаме!И според мен капсулите са по ефикасни от сиропа заради ехинацеята!Имам близък аптекар ще го питам като се видим!

# 640
С твърда обвивка са, да. Дъвчат се известно време в устата и после се преглъщат с вода. Не съм пробвала да разтварям със сок или вода, просто дъщеря ми предпочиташе да ги дъвче.

Как така ги дъвче?Тя капсулата нали е като тази на антибиотик Rolling Eyes

# 641
  • София - Рим и обратно
Малко по-меки са от антибиотичните. Но миришат малко неприятно, не знам дали всяко дете би ги дъвкало... Но с вода или сок се преглъщат лесно, защото както казах, са мекички.
Освен тях, давам на децата и Омега-3 (рибено масло) за деца на Допел Херц, след ядене. Те са и с витамини.

# 642
Малко по-меки са от антибиотичните. Но миришат малко неприятно, не знам дали всяко дете би ги дъвкало... Но с вода или сок се преглъщат лесно, защото както казах, са мекички.
Освен тях, давам на децата и Омега-3 (рибено масло) за деца на Допел Херц, след ядене. Те са и с витамини.
Точно така и според мен не са твърди капсулите!Ще пробвам и аз !Сега като е по голям може и да ги преглъща!Но съм сигурна че няма да ги дъвче!
От къде взимаш това рибено масло на Допел Херц и колко струва?

# 643
  • София - Рим и обратно
Ето го:
http://www.doppelherz.bg/index.php?option=com_productcenter& … d=135&catid=0
Само че, това е след ядене.
Харесва ми, че има рибено масло и витамини едновременно и мисля, че добре се съчетава и с Бета глюкана. А повярвайте, пробвах какво ли не през годините с голямата и сега с малката. То не бяха Саностоли, коластри, Биозин, Умкалор, клееви тинктури, какви ли не хомеопатии...и нищо. Сега се спрях на тези два продукта, струват ми се оптимални и с добър ефект, пък да видим. Писна ми да оставям космически суми по аптеките с нулев резултат Simple Smile.

Третото, което правя е - всяка сутрин на гладно, след капсулата им давам изстискан пресен лимон с мед, 2 лъжици.

# 644
Това ли е по- добро или Ескимото ?Аз съм взимала Ескимо ,защото е сироп и по лесно се дава!Незнам дали ще пие капсули newsm78

Общи условия

Активация на акаунт