ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 722
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, скъпи мами на бъдещи Деветокласници! Имаме нужда със синът ми от учебник/учебници + CD по немски, който използват учениците в 8 /подготвителен/ клас по немски. Ще го използваме до средата на м. август с цел самоподготовка и после ще го върнем на притежателя. От София сме. Може ли някой да ни услужи?

Учебниците по немски за 8 клас не са еднакви навсякъде. Peace Например в 91 НЕГ се учи по 3 учебника  Lagune на Hueber Verlag.  В 73-то пък се учи по два учебника Deutsch Dierekt на Ernst Klett Verlag. В СМГ се учи по трети вид май. И така нататък, тоест няма общовалиден вариант..
За нас няма значение на кое издателство е учебникът. Моля, ако някой няма нужда от него за месец да ни го заеме, ще го върнем до 20.08.

ето тук има доста упражнения, свързани с учебния материал, по който се учи в НЕГ и СМГ http://www.hueber.de/shared/uebungen/lagune/index.php
както и тук https://www.hueber.de/shared/uebungen/schritte/lerner/uebungen/
а това е супер добро за самоподготовка, с обяснения на английски, но изисква регистрация  http://deutschkurse.dw.de/KursPlattform/WebObjects/KursPlattform … UIqm93qsNXWNH45V0

# 151
  • Там, където ме обичат
А дали мога и аз да помоля за сайт, с неща за самоподготовка по ФЕ.
Изцяло е нов за нас и съм убедена, че няма да е лесно като втори ЧЕ.
Та ми се щеше поне да прегледа някои основни неща и да научи малко от основната лексика.

# 152
  • София
Да попитам "немските" мами Simple Smile
В края на 8-ми клас дечицата до кое ниво покриват? И В1 включително ли?
Струва ми се доста? Ама те пък нали само това учат?
Абе на чужд гръб и 100 тояги са малко! Simple Smile

Това пък с различните учебници  ме хвърли в потрес!Мислех, че поне език учат по една система...

# 153
  • София
Тя е чела Библията, преразказана от Пърл Бък.....................

Точно това са казали да четем в нашето училище - ТУЕС. Не пълния вариант.

# 154
Здравейте, скъпи мами на бъдещи Деветокласници! Имаме нужда със синът ми от учебник/учебници + CD по немски, който използват учениците в 8 /подготвителен/ клас по немски. Ще го използваме до средата на м. август с цел самоподготовка и после ще го върнем на притежателя. От София сме. Може ли някой да ни услужи?

Учебниците по немски за 8 клас не са еднакви навсякъде. Peace Например в 91 НЕГ се учи по 3 учебника  Lagune на Hueber Verlag.  В 73-то пък се учи по два учебника Deutsch Dierekt на Ernst Klett Verlag. В СМГ се учи по трети вид май. И така нататък, тоест няма общовалиден вариант..
За нас няма значение на кое издателство е учебникът. Моля, ако някой няма нужда от него за месец да ни го заеме, ще го върнем до 20.08.

ето тук има доста упражнения, свързани с учебния материал, по който се учи в НЕГ и СМГ http://www.hueber.de/shared/uebungen/lagune/index.php
както и тук https://www.hueber.de/shared/uebungen/schritte/lerner/uebungen/
а това е супер добро за самоподготовка, с обяснения на английски, но изисква регистрация  http://deutschkurse.dw.de/KursPlattform/WebObjects/KursPlattform … UIqm93qsNXWNH45V0

Мерси много за линковете! Този с регистрацията на Deutsche Welle е много добър с бързо минаване през различни теми, а тези на Hueber също ще ги ползваме, тъй като Русалка беше така добра да ни заеме Lagune за месец   bouquet

# 155
  • София
Mimchoni, покрива се ниво  В1 в края на 8 клас, независимо от избраната система. Peace

# 156
  • София
Какво става, верно ще местят НГДЕК на Женския пазар! Какво се чува, ще започват ремонт и ще ви местят наесен или...? Ръководството нещо споменало ли е по този въпрос?

# 157
  • София
Mimchoni, покрива се ниво  В1 в края на 8 клас, независимо от избраната система. Peace
Благодаря за отговора!Като си помисля, че почват от азбуката  Thinking ...бая е!
Стискам палци за свестен преподавател и за надъхано дете, което да не го домързи!
А това с избраната система  Simple Smile  - ще го видим догодина на НВО-тата! Simple Smile

# 158
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Какво става, верно ще местят НГДЕК на Женския пазар! Какво се чува, ще започват ремонт и ще ви местят наесен или...? Ръководството нещо споменало ли е по този въпрос?

Нищо не се чува Simple Smile
Сградата е дадена на Министерство на Културата, а то я предоставя на НГДЕК ... Ама тя и сградата в Модерно предградие е така ... И там е правен ремонт ... Основен преди 10 години ... Щерката каза, че като са свършили училище пак е имало започване на някакъв освежителен ремонт ... Та - не вярвам да се преместят, още повече, че децата много ще се бунтуват като знам отношението им към подобно местене ...

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 08:52 от la vida loca

# 159
  • Mladost

Нищо не се чува Simple Smile
Сградата е дадена на Министерство на Културата, а то я предоставя на НГДЕК ... Ама тя и сградата в Модерно предградие е така ... И там е правен ремонт ... Основен преди 10 години ... Щерката каза, че като са свършили училище пак е имало започване на някакъв освежителен ремонт ... Та - не вярвам да се преместят, още повече, че децата много ще се бунтуват като знам отношението им към подобно местене ...
И моето дете спомена за предсточщ ремонт в Модерно предградие. Снощи  си говоерхме и се надява ако се мести училището да е след като те завършат .... но кой знае   Sunglasses

# 160
  • Mladost
Окончателно: Местят НГДЕК на Женския пазар

19 юли, 2013 12:26 | Денят, Средно образование

Столичният общински съвет реши: Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) ”Константин Кирил Философ” вече няма да се помещава в старата си сграда. Тя ще се премести в тази на закритото 13-о основно училище ”Св. св. Кирил и Методий”, което се намира до Женския пазар.Преместването ще бъде още от 15 септември.
В момента Класическата гимназия се намира в квартал ”Модерно предградие”. За преместването се заговори още при закриването на 13-то основно училище. Необходимият ремонт на сградата ще бъде за сметка на държавния бюджет.
 #2gunfire

# 161
  • Там, където ме обичат
АЗАЗ, защо си гневна?
Познавам няколко деца, които се отказаха да учат в НГДЕК, защото им беше адски далече.
Това местене не е ли добра новина за следващите випуски?

# 162
  • София
АЗАЗ, защо си гневна?
Познавам няколко деца, които се отказаха да учат в НГДЕК, защото им беше адски далече.
Това местене не е ли добра новина за следващите випуски?

foxy, и ти би била най-вероятно. Wink То не е само до близко и далече за някого, а и до местоположение, и до обкръжение. Преди повече от 5 години, май преди 6, в 91 НЕГ се правеше ремонт, който не приключи до 15 септември. Зайците тръгнаха в новото си училище другаде, май точно в коментираното на пазара, дано не греша. Thinking Предвид квартала и някои съмнителни субекти в него, на познато дете родителите го водеха и взимаха от училище в продължение на няколко месеца.  Не ставаше дума за първокласник, а за 14 годишна девойка.  Минавала съм покрай това училище - занемарено до крайност , изпочупено като стъкла, изронено като фасада , с една табела за вечерно обучение и с паркирали се в двора му съмнителни субекти (просто спящи там или пияни и надрусани, не мога да преценя). Направи мислено един аналог. Ако по някаква причина преместят 1 АЕГ в махалата до Двореца на  децата (предполагам се сещаш коя) и на практика мястото е равноотдалечено и от центъра , и от Люлин примерно, тоест е с относително добра локация, ще си щастлива ли, че детето ти ще се налага да ходи на  училище  там? Особено втора смяна.. newsm78 Аз си признавам най-чистосърдечно, че не..

# 163
  • Там, където ме обичат
пенсионирана русалка, май си права. Thinking
Мислех по-скоро за местоположението, отколкото за средата. Не бях се сетила изобщо, понеже рядко ходя до този район, само знам, че е по-централен в сравнение със сегашната локация.

# 164
Според мен ,ако преместят занятията на класическата гимназия в центъра на града е добра идея,но пиша но-посочената сграда да е приведена във вид подходящ за предназначението и разбира се със съответната охрана.За обкръжаващата обстановка-ми няма идеална такава в града-дали ще е Заимовата градинка, Женския пазар или близост до някоя партийна централа,където до късно протестират...

Общи условия

Активация на акаунт