ТУЕС - 4 тема

• 57 915
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Gibbons, напълно съм съгласна с теб, че подготвените деца са ощетени на "входа" на ВУЗ. Би било добре ръководството на ТУЕС съвместно с бизнеса (т.е. фирмите) да се опитат да попроменят правилниците за прием в 2-3 ВУЗ-а , като например ТУ, СУ, ПУ-Пловдив. Нали ВУЗ-овете са автономни все пак, може да се убедят да попроменят входа за ученици от специалните у-ща. И за тях е по-добре и по-лесно да работят с подготвени студенти, които не да учат на 'азбуката", а да надграждат. А и да не забравяме, че това са осъзнати деца, които знаят на 19 г. какво искат, а не преуспели кандидат-студенти от N-ската гимназия на малко градче, където може да завършиш гимназия и без да си купуваш учебници и попрочели по форумите ,че еди кои си специалности са в ТОП желаните и се юрнали да кандидатстват с "напудрените 6-ци" точно там, че е елитно.
Защо 91НЕГ е на гребена на желаните у-ща в БГ? Ами защото са си извоювали онази с-ма "лайфстунг" и дават на учениците си и немска диплома. Във всеки областен град има  в езиковата му гимназия немска паралелка, но няма привилегиите на 91-ва например.
Това с %-тите е замазване на очите. А и не е за днешното време. Измислено от чиновници. Така и на входа на ТУЕС, че се вдигне летвата. След като искаш да се занимаваш с IT вариант е на 14 г. да се опиташ да си осигуриш една "виза за ВУЗ-а" за след 5 г..

# 256
  • София
Привет на всички! Ето ме и мен. Ех почивката си е почивка, спор няма, но вече е към своя край. И морето успяхме да видим и "селски" туризъм му ударихме - работата в градината край няма. Ако някой вече ми каже, че е хубаво да имаш къща с градина - не му вярвам вече. В един двор може да има работа за целия китайски народ.

А ето и нещо по нашата си тема - от около 77 минута са нашите герои

http://---shoretner923-1d5FOpz     

и още нещо

http://spisanie.manager.bg/broi-178/menidzh … sp;    

# 257
  • София
BP, аз съм съгласна за среща  Hug Давайте да се преброим и Надето (  Embarassed ) да запази места.

# 258
  • София
BP, аз съм съгласна за среща  Hug Давайте да се преброим и Надето (  Embarassed ) да запази места.

Разбира се, че ще запазя. Вече ще съм по-налиния и ще се включвам активно в обществения живот.  Mr. Green На 5те кьошета хареса ли ви?

За сега сме три красавици за 15 септември неделя:
Bp
Mimi75
Nadya

# 259
  • София
Прекрасно беше, Наде. Особено картофките   Wink

# 260
  • София
Обявили са места за зеленото за 9токласници: http://www.elsys-bg.org/notifications/svobodni-mesta-za-zelenoto-uchilishte/
Записването ще е до края на тази седмица  Peace

# 261
Здравейте, нали знаете, че среща без мен не минава. Laughing Така че и аз съм в списъка. Иначе моята отпуска сега започна, но на 15-ти съм на линия.

# 262
  • София
На 14-ти имаме мероприятие в прованса и стига да не го удължим и до неделята, бройте ме и мен за бира и картофки Grinning

# 263
Здравейте,
прибрахме се от дълга почивка и едва сега видях съобщението за зеленото училище.Изпуснали сме срока за записване /за 8 клас/ и незнам какво да кажа на госпожицата, която имаше голямо желание да отиде. Има ли все още някакъв шанс да я запиша и какво трябва да направя?

# 264
Утре с парите отивате в у-щето сутринта и я записвате. Едва ли ще ви върнат. Още повече че още тече записване за горните класове- значи има възможност.

# 265
Много благодаря! Така и ще направя.

# 266
  • София
Jaz, може да проверите и в коя паралелка сте. Ние сме в "а".

# 267
И ние сме в "а".
За зеленото училище се е записала без проблем. Имало записани още 3 момичета и е много щастлива.

# 268
  • София
Честито, Jaz, ето и вие на зелено.  Peace И те чакаме на 14ти на срещата.

Ох, остана супер малко до началото на учебната година. Последни спокойни дни  Naughty

# 269
Не разбрах точно кога и къде е срещата. На 14 или 15 /неделя/? На 5те кьошета - в бирарията ли? В колко часа?

Общи условия

Активация на акаунт