Бебешката количка - цяла наука за второ висше №23

• 48 351
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,

Направо съм възхитена от знанията на някои мами тук - Angel Dust, jj okocha, трябва да помислите за кариера в тая насока и да материализирате наученото  Hug .
Ще Ви бъда благодарна, ако помогнете и на мен в избора ми на количка. Ще степенувам критериите ми, като на първо място слагам три, тъй като ако не отговарят на тези трите, хич не ги отразявам:

1.   Пълно легнало положение, голям сенник, лека /тръгнах от 6кг, сега вече гледам до към 8кг, защото все по нещо ново си харесвам/
2.   По-широк летен /основен/ кош, зимен няма да купувам
3.   Малко по-големи колелета от типично летните
4.   Да се сгъва лесно и компактно
5.   Цяла дръжка
6.   Да може да се върти дръжката, така че бебето да гледа към майката /или коша да се върти/
7.   Дизайн

Цена няма да слагам, защото с всичките тея изисквания остава и до 300 лв да търся ...

Почти си поръчах Zooper Waltz /или Болерото/: http://commercedepot.net/bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5 … %B0-ZOOPER-WALTZ/

На тази цена просто няма какво да му се чуди човек, но ако я взема, трябва да купувам друга количка за зимата, пък и като знам къде живея и какви бордюри и чудо е, и се отказах. Аз знам, че Angel Dust не ги харесва Зупъра и препоръчва Сайбекс или Инглесина, но за мен са почти същите като Зупъра /може би не в качеството, де/, пък Зупъра е на 1/3 от цената. Та така реших да търся нещо по-проходимо и след много ровене фаворит е Britax B-agile/или Сити мини, но гледах сравнителен клип и бритакса е по-добър/:

http://bebelandia.bg/productv/44387/britax-detska-kolichka-b-agile-4.html

По-скоро Бритакса е фаворит на ММ, той не мисли, че имаме нужда от обръщане на дръжката, ама малкият е още на 2 месеца и ми се иска да мога да го наблюдавам. Другият модел на Бритакс – Affinity, се върти коша и може да гледа и към майката, ама вече е 11 кг ... Не ми се иска да правя повече компромиси с  теглото, защото така направих за първата количка – и сега имам кош Матрикс, който не мога да вдигна с бебето вътре. Така че явно компромисът ще е с въртенето на дръжката или с колелетата.

Много ми харесва това, 4,5кг, ама къде да го намеря http://www.youtube.com/watch?v=sUf8ZgiDZ0c

Valco Baby Snap – това също май не го внасят, много е леко, само в Щатите го има.

На мен фаворит ми е Bugaboo Bee, ама цената му хич не ми е фаворитна, така че ако е то, ще трябва да е втора употреба от e-bay ...  Sad

Моля, помагайте, защото вече изгледах сумати клипове, класации и т.н  Crazy

# 556
За зупърчето дано не си много висока, аз също я бях харесала, но много ниска дръжката бе. Ако си под 170 обаче си е идеална. Само това му намерИх мана на зупъра. Иначе зупър буги е супер просто. Една приятелка го има, подарък и е от друго бебе и е желязна количката и много удобна. Само не може да се сгъва с коша и да се лънгъркаш по градски транспорт с нея ( автобуси, в метрото ще се справиш)

Хаук малибу ама гледай по ново с по-големия сенник Simple Smile

# 557
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Само да отбележа, че на B-Agile не се повдига тази част за крачетата  и както отбеляза тук една съфурумка детето ще спи седнало. Мен това ме отказа от тази количка, а другите им модели са наистина по-тежки вече по над 10кг.  Rolling Eyes

# 558
Да, знам, че не се повдига степенката, ама ако и на това му търся кусур, съвсем няма да си намеря количка ... Моят като е малък още и не мога да преценя дали ще ми е толкова голям проблем. Мисля, че не.
Зупъра би трябвало да ми идеален на височина, мерих моята количка как съм настроила и е на около 100 см, а толкова е височината на Уолца - 102см. Болерото е по-високо - 107см, ако може да се вярва на сайтовете.

# 559
peperudka89 , Sonderzeichen благодаря ви,нищо не разбирам от тоя полски и само успях да си обърна левовете в злоти,видях че е доста по-евтино,но само дотам... TiredДобре,че ги има тези форуми,за да споделяме мнение,щото иначе голяма лутаница става  #Crazy
На коя количка се спря последно и колко ти излезЕ?
На мен са ми писали, че до идната седмица началото количката ни ще е в България.
                                                                                           Не съм вземала последно и крайно решение все още,последните дни имах проблеми с кръвното и не съм мислила за колички изобщо,сега се моля бебка и аз да сме добре и да успеем да устискаме до началото на 9-тия поне Praynig......   иначе няма да рискувам с поръчки извън бг,засега фаворит ми е ТАКО-то,но не сам преценила кой точно модел ще ми е най-удобен,понеже не сам едра и висока,а като ходих в магазина им забелязах,че някои модели са им по-височки...ще трябва да ги огледам пак по-обстойно,иначе по това,което гледах при първо ходене warrior i monodi ми бяха добре като големина.

# 560
Хаук малибу ама гледай по ново с по-големия сенник Simple Smile

Днес го бутнах в един магазин. Ма много се клатушка бе, ужас. За мен като разклатиш наляво надясно една НОВА количка, не стои ли неподвижна, не е вариант.  Иначе на вид го докарва.

# 561
bellaK За количките zooper само ще споделя този линк от комисията за защита на потребителя, изземват се поради риск от задушаване, така че прегледай модела ако ще си вземаш:

http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=1&document_id=3219

Аз с въпросче тук - колко долу горе е стандартната ширина на летните седалки? Специално измерих на Кенгуру (Стефи и още една), че са към 30см - това седалката, която става на зимен кош. Изглежда ми малко тесничка обаче  newsm78

# 562
  • София
Това е направо глупаво, при всяка количка, ако не ползваш колан и тя има борд или табличка има такава вероятност, те тези колани в количките не са за украса.

# 563
  • Варна
И аз нещо не мога да схвана идеята.  ooooh!

# 564
Разстоянието между борда и седалката трябва да е по-голямо. Това е проблема.

Моята също много обичаше да се вре точно там като поотрасна - през седалката и борда се провираше.

# 565
  • София
Да, къде,къде по-безопасно е да е по-голямо и докато си буташ количката с дете не вързано с коланите то да падне по-пътя Wink
Аз нямам спомени синът ми да се е врял под бордовете, прескачаше ги ако се качва, ако е в количката е бил винаги вързан. Сигурна съм, че ако тръгнат така да се мерят всички колички, просто...няма само те да са изтеглените от пазара.

# 566
Чела съм го това от КЗП, даже няколко пъти  newsm78, но не мога да разбера какво му е по-различното на Зупъра от другите подобни колички, че чак пък да се удуши детето. Както и да е, нали се отказах от тях.

# 567
Да, къде,къде по-безопасно е да е по-голямо и докато си буташ количката с дете не вързано с коланите то да падне по-пътя Wink
Аз нямам спомени синът ми да се е врял под бордовете, прескачаше ги ако се качва, ако е в количката е бил винаги вързан. Сигурна съм, че ако тръгнат така да се мерят всички колички, просто...няма само те да са изтеглените от пазара.

А това със сигурност  Peace

Но щом американците са се оплакали явно е имало такива случаи. Понеже моята се вреше точно така да си играе си представям как би могла да се заклещи. Според съобщението на сайта би трябвало бордовете да са сменени - дали и в БГ са го направили не е ясно, хубаво е човек да го има предвид ако си взема такава количка.

Виж това с невързано дете да буташ количката и мен ме е изумявало - майката се заблея, то се наведе да си вземе нещо... Но да не влизаме в темата, че ще се заговорим и за децата разхождащи се из движещи се коли   ooooh!

bellaK Моята беше на Чиполино и разстоянието между борда и седалката беше доста голямо, детето се провираше свободно цялото - предполагам, че трябва да е или достатъчно голямо или много малко да не може да се провира изобщо.

Да се върна на питането си - може ли някой да ми измери ширината на една нормално широка лятна седалка (не ми се рови в мазата да вадя моята количка, а и тя беше огромна  Crazy)

# 568
Момичета,реших се и поръчах Макларък куест,дано не съм сбъркала в избора си и количката да е удобна на малката.Дали е тясна седалката,за спане навън става ли?Ако някой кма впечетления ,моля да сподели.Ще ми я доставят в неделя,нямам търпение да я видя на живо!

# 569
Някой по-запознат и с впечатления би ли изказал мнение за Navington cadet,не съм ги виждала на живо?

Общи условия

Активация на акаунт