Горски дъхави цветя - за Мама ЮЛЧЕТО набра:)

• 62 229
  • 602
  •   1
Отговори
# 495
  • в 1001-та нощ
Благодаря Момичета  Blush

Калоян е вече батко и ще ми е много интересно да го наблюдавам как се грижи за бебето, както и кога ще му омръзне  Hug

# 496
Алена, честито бебче! Да ти е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване Hug
И този юнак избърза,а?

# 497
  • Burgas
Алена, честито юначе!
Да е много здраво и с батко да са чудесен екип.

На теб бързо възстановяване!  bouquet

# 498
  • в 1001-та нощ
Ами дочака си първия ден на 37 седмица, реално в правилния срок, но явно няма да е от търпеливите  Joy hahaha

# 499
  • в Кошера
Честито, Алена!   bouquet
Да ви е жив и здрав малкия нетърпеливко!  Hug

А на теб - бързо и леко възстановяване!  Peace

Чакаме снимков материал и подробности за Руен.  Mr. Green Wink

# 500
Алена, честито!
Да е здраво, поспаливо и кротко бебе. А баткото много да помага.   bouquet

Госпожите при нас са особени  Rolling Eyes Виждам какво е отношението към децата. Моето го делят. Не си въобразявам. Знам, че децата са различни и няма как да имат едно и също отношение към всички, но вътрешно усещам, че на детето ми мястото не е в тази дупка, при тези педагози.

Аз пък се чудя, след тези думи, защо още не си го преместила? Ми то в ДГ най-важното е отношението на госпожите към детето. Щом то куца, защо да ходи детето?

В нашата градина тържествата са предимно без родителите. Родители присъстват само на тържеството за първа пролет и на това за първи юни.

# 501
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Алена, честито бебче!   bouquet Да ви е живи и здрав, да ви носи много радост и да ви слушка!  Hug

# 502
Алена честит малък юнак  Hug Да ви е жив и здрав. Много да се обичат с батко си и винаги да са задружни.

Тази вечер говорих с мъжа ми и мисля да мина през една друга градина и да говоря с директорката. Варианта да го преместя е да стана дарител, но вече май на всичко съм готова.
Госпожата от градината ме посъветва да не сме го оставяли да ни се качва на главите. Аз не мога да се оплача от детето. Вярно дивак е, буен, понякога изобщо не слуша и си прави каквото си иска, но това са сравнително редки моменти вече. Когато знаеш как да подходиш към детето и нещата се случват. Незнам, може би аз съм в грешка, но ми се е свило сърцето.

# 503
  • в 1001-та нощ
Ето го мишокът:

Раждането пак тръгна изведнъж - хем коремът ми беше високо, хем нямах контракции - не очаквах някак, но реши и се роди  Blush

Няколко часа след първите контракции - станаха през 3-4 минути и отидох до болницата да видим какво става. Бях с 1 см разкритие, но имаше разни спешни случаи и докато почакам станаха 3-4 см  Mr. Green

Свалиха ми конеца с очакването, че той дразни и всичко ще се успокои, но не  Mr. Green Оставиха ме да се доразкриваме в една от пациентските стаи - може би, защото  реших да не избирам екип - никой не бързаше и не ми включиха окситоцин  Blush Ако не родя до сутринта - ме поема следващия на смяна и т.н. Малко след като ме оставиха с идеята, че скоро няма да стане - се изяви някаква жестока контакция, от която се "чу" пукане - като изпукване на стави - извиках ги и се оказа, че е мехура  Blush Казаха ми, че водите постепенно ще изтичат, но от този момент нататък контракциите станаха ужасяващи - с първото раждане и окситоцин имах и не бяха такива - направо си виках, ама сериозно си виках. Поисках упойка и ми включиха някаква подготвителна банка - очите ми бяха само в банката - да изтича по-бързо и да я слагат тази упойка ...и така в рамките на 30-40 мин от пукането на мехура и в тези ужасни контракции - усетих и напъни, не просто контракции - буквално главичката  Crazy Стана ми ясно, че прескачаме упойката - за мой ужас и пак ги извиках  Crazy Решиха, че не е възможно, докато не видяха и бегом в родилна зала - там се опитаха да ми обяснят, че ако ги слушам - ще минем без шевове. Мен най-вече ме интересуваше да стане бързо - инструкциите бяха как точно да дишам и как да напъвам. На една контракция - имах около 3 опита, после малко почивка до следващата, така с 3-4 контракции упражняване - на следващата успяхме  Blush И без разкъсвания - изобщо нямаше да повярвам колко е важно как се диша и как се напъва, но като сравня с предишното раждане - там мъките с изгонването бяха 1 час, а сега 1 час мина от пукането на мехура - до края Simple Smile

Коремът ми се поприбира прилично Simple Smile Предполагам, че до седмица-две ще съм си, като преди  Blush

Руни в момента кара лека жълтеница, но е моята кр. група и очаквам да мине бързо, много е спокоен, надявам се да е така и в перспектива  Hug

agnesana  Blush аз не разбрах какво точно затруднява педагозите с твоето слънце? Това, че е по-буен ли?

# 504
Ах, какъв е сладък мишокът Heart Eyes

Второто раждане май е значително по-бързо. Постът на Алена ме провокира да споделя.
Скрит текст:
Аз имах час за мерене на тоновете в 12ч. Дори преглед за разкритие ми направиха и констатираха, че раждане няма да има този ден, но следящият ме гинеколог(той ми води и първата бременност и раждане) ме задържа.
Докато се оправя с документации и настаняване стана 15ч. Едва се бях настанила в леглото и почнаха силни болки. Всички си мислеха, че си измислям, но след преглед на тоновете ме вкараха в предродилно. Всъщност нямаше време за нищо - в 16:30ч. бях родила.

# 505
Алена малък красавец си имаш ти  Heart Eyes Чак ми се прииска още едно малко бебе, но да не дърпам дявола за опашката че и този месец ми закъснява цикъла, но го отдавам на кърменето за сега. Приятелки са споделяли, че второто раждане е по бързо от първото, но доста по болезнено. Аз понеже съм секцио и при мен беше обратното. Може би понеже вече имах едно дете и нямаше как да се отпусна и да се отдам на болката. Но и после в нас доста бързо отшумя болката, за разлика от първият пък където месец ставах и лягах на една страна. Въпреки всички болки, да гушнеш едно такова малко човече заслужава всички мъки на този свят. Аз не можах да се нарадвам на бебета. И двете ми момчета порстнаха ужасно бързо.
Извинете, че отново ви занимавам.
Скрит текст:
Преди малко оставих Зар в градината и той проплака (отново). Попитах госпожата има ли проблем с него понеже имам притеснения. Каза, че той се бил чувствал много спокойно в градината и нямало проблеми, проплаквал само първите 5мин. Той си гризе ноктите. Не е като да не е проблем. Тя каза, че не е забелязала такова нещо. Отделно и го сгащих и сополите си да яде. Не че и аз в първи клас не го вършех същото. В нас иска постоянно да гледа телевизия ТВ7. Вечер като го прибирам не мога да го накарам да тръгне. Децата са пред телевизора и гледат някаква анимация. Не мога да кажа, че детето ми носи само негативи от градината. Това означава да излъжа. Научиха го на обноски, като "Може ли, Благодаря, Моля, Заповядай..." това за мен е много важно пък и за всеки един родител или човек като цяло. Обаче и от как е започнал в тази градина доста негативи се насъбраха. Просто лъчезарното ми е общително дете го няма. Замести го един мрънкащ ревльо  Rolling Eyes

# 506
Алена, имаш си още един прекрасен мъж с прекрасно име, да ти е жив и здрав.
Като чета как е преминало всичко и колко бързо се е случило, започвам да се плаша още повече. Аз Дара я родих в 35 седм., но около 20 часа след като ми изтекоха водите. Сега за второто много се притеснявам, първо че съм с проблемна  бременност и съм с контракции отдавна, второ - че всички , вкл. и тук пишете, че обикновено се случва по-бързо от първото раждане. Аз съм в Пирдоп, което е на 90 км от София и ще трябва да пътувам ooooh! , тук закриха родилното отделение и не ми се мисли.

Агнесана, от колко време детенце посещава тази ДГ ? Моят племенник имаше такъв период, за който говориш и чак може би след около 1год. и половина посещение в ДГ му премина. Така че явно не е единичен случай и просто трябва търпение.

# 507
Саш при второ раждане не че раждането почва по - рано, а по скоро свършва по бързо. Не се притеснявай, мисли позитивно и най вече бъди спокойна  Hug Като му дойде времето, нещата ще се случат  Hug

Зар е в тази градина от миналата есен. От септември. Преди това беше в ясла, която е на другият край на града. Но там изобщо не е имал такива проблеми. Взех вече да си мисля, че не детето ами аз не съм в ред  Rolling Eyes

# 508
Саш при второ раждане не че раждането почва по - рано, а по скоро свършва по бързо. Не се притеснявай, мисли позитивно и най вече бъди спокойна  Hug Като му дойде времето, нещата ще се случат  Hug

Зар е в тази градина от миналата есен. От септември. Преди това беше в ясла, която е на другият край на града. Но там изобщо не е имал такива проблеми. Взех вече да си мисля, че не детето ами аз не съм в ред  Rolling Eyes

Благодаря  Hug Засега съм спокойна. Вчера бях на преглед и уж нещата са добре, амо то така беше и предния път. Пък и в крайна сметка съпругът ми да му мисли, той ще е шофьор  Simple Smile .

Относно дечицата, и аз понякога си мисля, че прекалено се вманиачавам и вглеждам. Сега съм си въобразила, че малката много се е разглезила и се опитвам да я укротявам, а това изнервя всички у дома. От мен ли е, от нея ли, от баща й ли, вече и аз не знам. Но вчера сестра ми беше я взела от градина и тя ми каза, че Дара много се налагала над госпожата /а може просто като е видяла леля да се е направила на "важна", не знам - прибра се у дома с книжка от детската градина, която не е искала да остави там, дори след като г-жата я помолила, днес естествено я занесоха, но ... /. И случката от миналата седмица с криенето и наказването. В чуденка съм какво се случва, а в момента се чувствам безпомощна, защото не мога да отида в ДГ и да говоря с учителките, а ММ не иска да се занимава и да води каквито  и да е разговори с тях. И засега ще стягам контрола у дома, доколкото мога. И ти така, гледай детенце вкъщи да е щастливо и да се чувства добре, пък ще премине лошият период в градината. Дара по едно време беше видяла друго детенце да си гризе ноктите и беше започнала да го прави и тя. Аз й обясних, че не бива, че ноктите ще станат грозни и това чного бързо подейства /много е суетна и съм я хванала как да се боря поне с тези вредни навици/. Та може и твоят юнак да е видял от друго детенце, поговори с него за това. А може все още да се адаптира, някои деца наистина имат нужда от повече време /дадох пример и с моя племенник/

# 509
  • в Кошера
Хехе, каква малка мишка! И с прическа. Пу-пу!  Hug

Алена, ти колко качи през бременността? Предполагам това е разковничето за бързото ти прибиране на корема и възстановяване изцяло. И естественото раждане, разбира се.
Въпреки, че и моят корем се прибра за 10-тина дни първия път, а бях секцио.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт