Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 788
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Ева, Ками и Теди, благодаря за инфото!

# 151
Видях някой спомена разходка по плажа до Кранево Simple Smile, интересува ме колко км е по плажа до Кранево и дали е проходимо навсякъде? Последния път като бях в Албена ходихме пеша до Ботаническата градина по една много приятна алея, която беше почти завършена, но ставаше за разходка.
Аз споменах. По плажа е проходимо, като само след Гергана има една малка рекичка, по-скоро от блатото, което се влива в морето и то трябва да се преджапа. Дълбочината е някъде до коляно и ако децата са малки е добре таткото да ги пренесе. Като разстояние може да пробваш в google maps да видиш колко е, но аз го преценявам като 1-2 км. Правили сме го неведнъж и проблема е основно, че децата се зазяпват по морето, мидичките и пр, но си е много приятна разходка. Някъде по средата между Албена и Кранево миналата година имаше ресторантче, и може дори там да се хапва, ако не ви стигнат силите до Кранево. А ти коя ботаническа градина визираш - тази в Балчик ли??

# 152
Ааа, тези места за разходки ще се пробват, и до Кранево и до Ботаническата градина непременно! Ние много обичаме да се разхождаме и това ще е добре за нас. Някой да знае дали в Албена има охраняем паркинг, в случай че имаме проблем с паркирането пред хотела?

# 153
И аз да споделя за посетените тази година  хотели. Бях в Магнолия около 20.06 и в Добротица началото на юли.
 За Магнолия - бяхме в Магнолия + , като първо видях и стаите в Магнолия стандарт.В Магнолия стандарт са реновирани мисля че за 2009г. Едно двойно и едно единично легло/като в Компас и Панорама са,и в Добротица също./ баните обаче са много по-малки. В Магнолия + същите легла,но разположението е друго, има и фотьойл, и стаите стават по-тесни.но пък каква гадна миризма има в стаите,на застояло ли,на мухъл ли...не знам.Може би това бяха най-гадните стаи в албенски хотел.
Храната-нищо особено,бих казаха като във всички други хотели.Салати- малко разнообразие.Докато в Добротица са много по-вече/както винаги когато сме били там./
Сладоледа на басейна е на самообслужване и много често свършва или е разтопен.Пицата също бързо свършва-в движение я разграбват,докато я носят.Сутрин опашка за палачинки.Пържени картофи нямаше винаги.Чашите са много мръсни/това бях го чела предни години- наистина е така,явно са доста захабени/ Кафето от машините беше учудващо добро,даже прекрасно,това ме учуди.В Добротица не беше. Там еспресото е добро.
Добротица - отново за пореден път ми хареса. Но храната преди беше по-разнообразна,както миналата година тук споделиха , управителите са сменени,не знам дали зависи от тях, продуктите в цяла Албена са еднакви,зависи вече от приготвянето.Опашки има за палачинки и скара-всеки ден пържоли,  но 3-5 , 8 човека.Не е проблем.Навън пекат и пипер,тиквички,лук,св.месо,всъщност както и преди си е било.Ястията вътре в ресторанта-винаги свинско,пилешко,риба.Видях и пуешко.Миди,скариди,калмари също имаше.А, и в Магнолия имаше веднъж скариди. Такива неща изобщо не употребяваме,но казвам какво е имало.И някакви каши-овесена,грис...преди нямаше такива.Сега явно запълват тавите.Сладоледа се дава от човек ,винаги има много видове, не е като в Магнолия.
Общо взето личи си че има някакъв спад в разнообразната храна на Добротица,но всичко останало пак си е на ниво.Обслужване-прекрасно, чисти се постоянно.Никакви забележки.Спокоен и приятен хотел.Места винаги има на плажа.
Дори бих казала, че повече ми харесва отколкото в Лагуните например.

# 154
Ааа, тези места за разходки ще се пробват, и до Кранево и до Ботаническата градина непременно! Ние много обичаме да се разхождаме и това ще е добре за нас. Някой да знае дали в Албена има охраняем паркинг, в случай че имаме проблем с паркирането пред хотела?

Винаги се намира място за паркиране около хотела.

# 155
Благодаря!
mandy2 - Какво не ти харесва в Лагуните? На мен на снимка много добре ми изглеждат!

# 156
И аз бих искала да знам за лагуните - имам резервация за Лагуна бийч и ако се окаже гадно просто ще се гръмна  smile3515

# 157
dudu балагодаря ти за отзивчивостта!!!!!!!!!
А за стълбите до плажа имаш в предвид плажа на хотел Нептун ли или друг?Където се полагат на стаята чадър и шезлонги?За колко минутки се слиза, стръмно ли е?
Трябва ли да се ходи рано да се пазят места или има опастност ако се отида към 9,30 да се наложи да се  ползва собстван чадър/да си носим ли/?

На закуска да си забелязала да има нещо като мляко с грис/ориз, кус-кус?
Следобедното хранене към колко часа е/ако пропуснем обяда/?
ЗА  детска кошарка от хотела може ли да се доредим или няма смисъл стаята да се стеснява?

# 158
  • На остров
Tanita да за Ботаническата градина в Балчик говорех. Много ти благодарая за инфото за Кранево, ще го посетим определено, няма да има малки деца, така че не е проблем Simple Smile!

# 159

Стълбите водят до главната /търговската/ улица и до плажа, извеждат те до хотел Оазис мисля, после през лунапарка и излизаш точно на плажа, където се полагат чадър и шезлонг. В 9.30 ще намериш свободен чадър, но няма да е на първа линия, те почти винаги са заети от хавлии. Това е често срещано явление. Но ивицата е много голяма - чадър винаги ще намериш. Свободната зона е огромна, може и да си носиш свой. Стълбите са относително стръмни - малко дете може да слиза само, но все пак хванато за ръчичка. Надолу не е никакъв проблем. Те са направени терасовидно, има пейки за почивка - не е като да се сурнеш по нанадолнището  Wink Може би 15 минути ходене с дете. Но пък както казах се минава през лунапарка, където задължително минавахме през игрушките - те са много и децата залепват за тях. Носете си монети по 1 лв., в един момент стават дефицит  Wink

За закуската не мога да съм ти полезна, просто не помня подробно, но мисля че имаше макарони. Следобедното хранене май беше след 15.30, но пак не съм сигурна, както и за кошарката - ние събрахме спалнята с единичното легло и така спяхме четиримата. Иначе като се разпъне фотьойла става почти невъзможно да се мине на терасата, така би било и с кошарата може би.

# 160
Здравейте,

Тази година и ние ще сме в Албена в хотел Ком от 13/07 до 20/07. Това ни е първа почивка на Албена. Всички казват, че това е перфектното място за почивка с деца. Аз съм малко скептично настроена, защото обикновено прехвалените неща не са точно така. Надявам се да бъде приятно изненадана  Grinning.
Но защо влизам в темата. Мои познати бяха миналата седмица в Албена и казаха, че е бъкана с летния вирус /повръщане и разтройство/. Та момичета, които сте там или сте били миналата седмица кажете имали нещо такова или това е просто единичен случай.

# 161
  • Сливен
Видях някой спомена разходка по плажа до Кранево Simple Smile, интересува ме колко км е по плажа до Кранево и дали е проходимо навсякъде? Последния път като бях в Албена ходихме пеша до Ботаническата градина по една много приятна алея, която беше почти завършена, но ставаше за разходка.
от къде минава тази алея за ботаническата градина?

# 162
Привет от  Албена само да вметна още едно страхотно място  за разходка  двореца Евксиноград във Варна,обаждате се предварително на рецепция и ще ви включат в група,такива има всеки ден...Времето в Албена е страхотно забавленията са на макс Hug.Ние сме в Нона с тъга отбелязвам ,че нещата не са съвсем добре ,спрямо миналата година,обстановка ок ,локация прекрасна,но храната ...най ни харесва на закуска има многообразие ,за обед и ве4еря обаче моите хора се по4удват за месото,скарата е жилава ,рибата варена,пържените картофи не достигат,алкохола няма да коментирам изобщо както и междинките на Елица.Ако трябва да съм супер обективна, да бих се варнала в Нона заради спокоиствието и почивката които имаме с известни корекции в кухнята ,на мен ми допада ,но домочадието без качествено месо не присяда Mr. Green

# 163
Здравейте мацки,
Току що се завръщаме от 9 дневна почивка в Добротица. Като ми остане малко време утре, вдругиден ще направя задължителния отчет на впечатленията ни Simple Smile. Сега влизам , само за да успокоя Алекс . Не съм чула нищо за вируси, разстройства и прочее гадории. Всичко си е ОК. Сигурна съм,че ще изкарате хубава почивка в Ком. Понеже миналата година бяхме там, ако искаш пиши на ЛС да те светна за някои малки хитринки, свързани с този хотел.

# 164
А не може ли в темата,ние също сме се насочили към Ком Wink
И едно въпросче - доволни ли сте от бара на плажа,мисля,че "Рай" ще е тази година,шезлонгите отредени за хотела близо ли са до този бар,има ли достатъчно шезлонги за всички по всяко време,че на този плаж са разпределени доста хотели -благодаря ти предварително!

Общи условия

Активация на акаунт