Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 790
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Ох, Мел, нарочно не исках да е в темата, защото този хотел беше сигурно най-коментирания миналата година , мненията бяха в двете крайности и прехвърчаха бая искри Simple Smile. Искрено се надявам, че от ръководството на Албена хвърлят по едно око на този форум  и са отстранили някои от коментираните проблеми (най-вече персонал и качество на храната).
Иначе самият хотел е много симпатичен, целият в зеленина и е почти като затворен комплекс. Басейните са огромни, топли и чисти. Аниматорите бяха много милички с децата и се занимаваха с часове с тях.
Чадърите на Ком са точно пред бившият бар Хавана. Той е изцяло преобразен и ремонтиран и изглежда страхотно. Мисля, че се казва Рай.  Ние ходихме сега специално да го разгледаме и много ни хареса. Не зная от колко работи тази година, но миналата започваше в 11.30 и ние почти не сме го ползвали, защото около 12.00 си тръгвахме за хотела. С две думи, въпреки че си УОИ, цяла сутрин няма от къде да си налееш една вода на плажа – голяма тъпотия. Дано това да е променено тази година.
Друго, което трябва да се има впредвид е , че хотела не е на втора, а направо на трета линия. Ако сте с малки дечица ще ви е трудно да ходите до плажа пеша. Вярно има автобус , но той не шатъл  , а голям междуградски автобус на Албена Автотранс. Качването и слизането от него е много бавно и тегаво. Ние си решихме проблема по следният начин. Отивахме на закуска около 07.45. Тогава няма много хора, палачинки бол Simple Smile.След това около 08.15 се качвахме на колата и тръгвахме към плажа. Там между бар Хавана (Рай) и хотел Боряна има голямо петно , където по това време има места за паркиране (на сянка под едни големи дървета). Също така друг голям плюс , е че първият автобус още не е пристигнал и се намират свободни чадъри на 1, 2 ред. Иначе около 10.00 всички чадъри се запълват.
Ако обаче всичко това ви се струва много екстремно Simple Smile, то си носете собствени чадъри. Не е никакъв проблем да си придърпате 2 шезлонга на огромната и празна свободна зона отстрани и да си боднете ваши чадъри пак на първа линия.
Спирам за сега, че очите ми се затварят . Ако  друго нещо те интересува – питай.

# 166
  • някъде там
И ние се върнахме в неделя от 7дневна ваканция в Славуна.Изкарахме много добре,като изключа препълнения ресторант.Само заради това няма да повторим отново там.За вируси не съм чула оплаквания от никой там.Ако някой се интересува ще напища подробности Wink

# 167
И ние се върнахме в неделя от 7дневна ваканция в Славуна.Изкарахме много добре,като изключа препълнения ресторант.Само заради това няма да повторим отново там.За вируси не съм чула оплаквания от никой там.Ако някой се интересува ще напища подробности Wink
А храната как беше ?

# 168
И аз ще чакам инфо за Славуна, че август, живот и здраве, ще сме в Мура. Peace

# 169
  • София
И аз искам инфо за Славуна от тази година. Още 2 седмици и сме в Мура. Как е анимацията тази година - най-вече детската ме интересува?

# 170
Няколко пъти вече ходим в Мура, а аз още не знам какво от останалите хотели могат да използват гостите им. Embarassed Гости на Мура могат ли да използват басейна на Славуна/Гергана? Rolling Eyes

# 171
Лагуните не са лоши хотели.Но не са и кой знае какво.Казвам че Добротица е по-спокоен хотел.Храната е почти еднаква,но Лагуна Маре се хранят в една от другите две Лагуни.Ние бяхме в Гардън.Когато бяхме в Лагуна бийч беше по-спокойно,но и беше м.май.Не ми харесаха вълнените одеала ....толкова ли нямат пари за олекотени завивки.Та и 2-звездния Добротица има даже.
В Маре пък тоалетните във фоайето са ужасни,стари ,ръждясали, а и стаите са малко по-старички от Лагуна Бийч.
Но пък разположението на Лагуните е много добро.Лично мое мнение- Добротица и Лагуните са добри хотели.
Били сме в Гергана и Мура,но не ни хареса-все едно не сме в Албена.Ивицата там е по-тясна,стари чадъри.Храната в Гергана е добра,но в Мура-не.За нас това беше хотела с най-лоша храна.Сравнение правя с доста албенски хотели.
Ето снимки от Лагуна бийч
http://mandy2.snimka.bg/sea/laguna-beach.650757.26236307

и от Маре
http://mandy2.snimka.bg/sea/laguna-mare.700198

в албумите може да видите и от други хотели

# 172
Не знам кога сте били на Гергана, но миналата година чадърите бяха подновени.
Ние бяхме в Славуна и нашите много странно, но не ги помня:), но тези на Гергана са ми пред очите едни такива бяло зелени новички, много хубави.

На мен също не ми хареса тъпканицата в ресторанта на Славуна, където се хранят и Мура. Но аз още не съм намерила друг хотел в БГ, където от вратата стъпваш направо на пясъка. Няма такъв кеф, а и вечер да слушаш морето. Точно затова двете тройки според мен имат много голямо предимство пред останалите. Дано не се разочароваме от Боряна. Ще чакам обещаните коментари за днес:)

# 173
  • София
Няколко пъти вече ходим в Мура, а аз още не знам какво от останалите хотели могат да използват гостите им. Embarassed Гости на Мура могат ли да използват басейна на Славуна/Гергана? Rolling Eyes
Да, разбира се, както и пул бара за напитки на басейна на Гергана, както и детския клуб в Гергана.

# 174
  • някъде там
Ние ходихме 2 пъти до Гергана,един път за вечерната анимация,другия път през деня да пробваме басейна.За детската анимация не мога да дам отзиви,защото малката не искаше да ходи.За мен е прекалено шумна и не ми харесва/по принцип не я харесвам,затова не мога да дам мнения за тяхната Simple Smile /
Храната не беше лоша,същата като в Елица беше за мен.Не ми харесва,че не сервират едно и също ястие  цял обяд.Примерно картофено пюре,което дъщеря ми много обича,като свършеше,после слагаха варени картофи.Тя вижда,че другите го ядат и искаше,а се оказва че няма.Това се случваше не само с него.Имаше огромни опашки,по 10-15 човека чакаха за палачинките сутрин,за скарата,а каква лудница ставаше за пържените картофи,ще кажеш че не са виждали  Sick Следобед на външния бар,беше същато,хладилната витрина със сладоледа,беше винаги омазана,първите дни имаше 2 лъжици за сладоледа,след това оставиха само едната и там се виеха едни опашки.Персонала в ресторанта беше вечно начумерен,на няколко пъти ни вземаха пълни чиниите и чашите.А за бармана на външния бар нямам коментар просто,един път не го видях усмихнат или поне малко вежлив  Crossing Arms
Гостите на Мура и Славуна са с еднакви гривни,затова всички ползват анимацията и басейна на Гергана,че даже и техния бар и междинни закуски.Много гости ходеха там да си вземат напитки и пица,защото всичко беше организирано и спокойно.Имаше си навсякъде човек сложен,сипваха сладолед,даваха по 2 парчета пица,не като в нашия хотел да грабят по 100 парчета...

И обобщено да кажа,че бихме повторили в Славуна,само ако си направят р-т само за тях.Хотела е много хубав,но като тръгнехме да хапваме,само като видехме какви опашки се вият от озверели от глад румънски туристи и ни се отяждаше  Sick

# 175
Niki_1978 благодаря ти много за подробния отговор.
Аз още се колебая и събирам мнения,наистина тези от миналата година са много противоречиви.
Кажи моля те и нещо за храната и напитките - стават ли опашки,презареждат ли бързо,когато нещо свърши?В стаите има ли климатик и хладилник?

# 176
На мен също не ми хареса тъпканицата в ресторанта на Славуна, където се хранят и Мура. Но аз още не съм намерила друг хотел в БГ, където от вратата стъпваш направо на пясъка. Няма такъв кеф, а и вечер да слушаш морето. Точно затова двете тройки според мен имат много голямо предимство пред останалите. Дано не се разочароваме от Боряна. Ще чакам обещаните коментари за днес:)

Именно заради разположението си, Мура е "нашият хотел". Heart Eyes Плажната ивица за мен е предимство, че е по-малка, защото не си представям да съм толкова назад, че да не виждам морето. Shocked Освен това, ние се позиционираме почти винаги на басейна, за да може децата да ходят в при аниматорите или да си играят на пързалката. Огромен плюс за мен е и, че дори да им се приходи до wc, могат да се качат до стаята направо. А сутрин какъв кеф е да закусваш направо на плажа. Simple Smile
За тъпканицата в ресторанта съм съгласна. Можеше да е една идея по-спокойно, но съм била на ои в Долфин Марина, например и пак си беше тъпканица, за "културните" чужденци не ми се говори. ooooh!

# 177
Аз си мисля, че от всичките плажни хотели Гергана е най-добре като качество на храната, спокойствие, анимация и пр. Освен това ресторанта е голям и обслужва само Гергана, но просто не мога да им дам тия пари дето ги искат за него. Затова пробвахме Славуна миналата година, а сега се надявам Боряна да е ОК - най-вече да липсва блъсканицата и опашките характерни за ои.
А най-много се надявам да няма сладолед на вечеря, или ако има да го сипва човек, че на каквито неща се нагледах в Славуна, още ми е  Sick Но на детето като му се яде сладолед и като гледа, и като няма откъде да му купя пакетиран... и ела да видиш откъде вървят вирусите.
Или като вземе румънец черпака на супата и сръбне от него първо - за да види дали ще му хареса  #2gunfire

# 178
и аз съм с резервация за Боряна,стъпването директно на плажа от хотела е страхотно,цената не най лоша,в крайна сметка ще видим как е и дали няма да излизе по скъпо от олинклузива,но пък другите хотели на първа линия много са понадули цените.
Нямам вече търпение,но има няма още 3 седмици.

# 179
Ами аз направих сравение с цената на Лагуните за същия период, където НВ е на същата цена като Боряна НВ, но имат и ОлИн. И като сметнах разликата излезе около 74 лв на ден. На нас тези пари са ни съвсем ОК за обяд, сладоледи през деня, и напитки на вечеря, и смятам, че дори ще останат за люлки и тн. Но най-важното е, че всички тези неща ще си ги избера сама във времето, което на мен ми е кеф, и във вида който аз си харесвам, и няма да се бутам на опашка.

P.S. Не че ви навивам де, просто ви показвам и друга гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт