Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 795
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моля някой, който е резервирал  чрез www.booking.com за повече информация как протича процесът след резервацията. Има възможност за допълнителни изисквания... спазват ли се точно от хотела. Въобще, всяка информация ще ми бъде от полза. Благодаря предварително!   bouquet
Миналата година резервирах в Орхидея през www.booking.com. Имах изискване за поставяне на бебешко легло, стаята да е в тихата част на комплекса, и при възможност да бъдем настанени между 12 и 13 часа. От букинг се свързаха с мен по телефона, потвърдиха, че ще има две кошари с оглед възрастта на децата, и ми изпратиха потвърдителен мейл, в който бяха вписани изискванията ми. Останах много доволна, всичко беше точно както го исках. Тази година отново съм резервирала чрез www.booking.com, края на Август за Добротица, но все още се ослушвам за добри оферти.

# 346
  • София
Благодаря ти, Дилянски!!!     bouquet   Hug

Миналото лято аптеката на входа на МЦ работеше до 22 или 22.30 ч.
Цените определено не бяха двойни и тройни. За най-необходимите лекарства имам наблюдения. Нурофен-а беше с не повече от 1.5 - 2 лв. по-скъп от кварталната ми аптека, лекарствата с/у повръщане и разстройство също не бяха  много скъпи.
На мен лично ми е странно друго.... да се дават по 200+ лева на ден, а да се издребнява надценката в аптеката. Повече от 10-ина лева едва ли ще излезе разликата при ентеро вирус или нещо подобно....

Видях че на Ком шатъла до плажа ще е до 18.30 вече в топ сезона:
Цитат
Безплатен автобус до плажа, всеки ден от 09:30 до 17:30, а за периода 15.6-15.9 от 08:30 до 18:30
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 16:17 от Evа

# 347
Благодаря ти, Дилянски!!!     bouquet   Hug

Миналото лято аптеката на входа на МЦ работеше до 22 или 22.30 ч.
Цените определено не бяха двойни и тройни. За най-необходимите лекарства имам наблюдения. Нурофен-а беше с не повече от 1.5 - 2 лв. по-скъп от кварталната ми аптека, лекарствата с/у повръщане и разстройство също не бяха  много скъпи.
На мен лично ми е странно друго.... да се дават по 200+ лева на ден, а да се издребнява надценката в аптеката. Повече от 10-ина лева едва ли ще излезе разликата при ентеро вирус или нещо подобно....

Видях че на Ком шатъла до плажа ще е до 18.30 вече в топ сезона:
Цитат
Безплатен автобус до плажа, всеки ден от 09:30 до 17:30, а за периода 15.6-15.9 от 08:30 до 18:30
Скрит текст:
Относно "издребняването" ще се опитам да обясня от моя гледна точка. Плащам си висока цена за услуга, която съм преценила че струва толкова, не мога да я получа в къщи и се нуждая от годишната си почивка, за да се възстановя. Аспиринът в Албена да ми е двойно и тройно обаче не съм съгласна, защото си ценя парите и не ги хвърлям на вятъра, като същият този аспирин мога да си го купя навсякъде в страната на еди каква си цена с нормалната, предвидена в Закона за лекарствата търговска надценка. Толкова по въпроса с ценообразуването на лекарствата. Да си правиш сметка на парите и разходите аз специално не го наричам издребняване. Да не говорим, че и някои хотели в Албена имат ценови оферти, насочени към не толкова платежоспособен контингент, та и с това би следвало да има съобразяване. Още веднъж подчертавам, че това е лично моята гледна точка и защо се дразня от двойна цена в аптека, а не в ресторант например.

# 348
  • Велико Търново
milittana, не се пали толкова.
Ти в Албена все още цените на лекарствата не си видяла.  Peace
При всяко ходене в курорта ми се е налагало да купувам нещо от аптека. Надценките са, да кажем, като в някоя малко по-скъпа и "глуха" градска аптека. Може би точно заради Закона, който споменаваш, никога ама никога не съм попадала на двойни, камо ли тройни цени в аптека. Не само в Албена.

# 349
  • София
milittana  всеки си има гледна точка и има право да я сподели. Аз споделих моята.  Peace
Аз го възприемам именно като издребняване, пак лично мнение, не е отнесено към някого конкретно...
Тонита правилно е разбрала какво имам предвид и ѝ благодаря за включването!   bouquet

А относно цените на хотелите и  платежоспособността също мога да имам собствено мнение, надявам се, от своята гледна точка.  Grinning На днешно време всеки може да си позволи много неща, като например да изтегли кредит, за да изкара една седмица в Калиакра или Фламинго Гранд.
Аз принципно мога да "си позволя" да извадя едни 3000 лв. за Калиакра, и то без да тегля кредит или да ги взема на заем... но не е това моята логика и моето възприятие, както и на семейството ми.  Wink
И като фенка на хотел Ком, където ще почиваме И това лято, който явно минава към нискобюджетните, или като хотел за по-"неплатежоспособни" почиващи  в Албена, бих писала защо избираме отново него, но интересът към хотела е притихнал засега, въпреки, че се пръска по шевовете от почиващи в момента(прясно инфо от първа ръка)  Simple Smile ... но назад в темите през последните 3 години достатъчно съм писала мнението и отзивите си.
Ако все пак някой има интерес за тазгодишни отзиви,  с удоволствие ще ги споделя следващата седмица.  Wink

# 350
  • София
От аптеката в Албена ми се наложи да купя Дактарин,струваше 17 лв.Тук го купувам за 13лв.По-скъп е там, но не и двойно.Докато в супермаркета ми се уплаши окото.

# 351
  • София
Според мен цените в аптеката до МЦ в х-л Добруджа не са много високи. Купих капки за нос Отривин за 8лв. в стандартна аптека съм го купувала за 6.50-7.00лв.
Иначе аз винаги си нося лекарства, закон!

# 352
  • София
От 2-3 години целенасочено не купувам предварително лекарства. Вкъщи поддържам елементарен минимум, колкото  да не е без хич... Имам нещо като суеверие, продиктувано от предишен опит. Каквото съм купувала специално за почивка, досега винаги ми е потрябвало в даден момент от престоя... Откакто не купувам нарочно, не сме имали необходимост от лекарствата.
Изключение е последният ден миналото лято, когато каката се оплака от болки в ухото и посетихме МЦ.

# 353
milittana  всеки си има гледна точка и има право да я сподели. Аз споделих моята.  Peace
Аз го възприемам именно като издребняване, пак лично мнение, не е отнесено към някого конкретно...
Тонита правилно е разбрала какво имам предвид и ѝ благодаря за включването!   bouquet

А относно цените на хотелите и  платежоспособността също мога да имам собствено мнение, надявам се, от своята гледна точка.  Grinning На днешно време всеки може да си позволи много неща, като например да изтегли кредит, за да изкара една седмица в Калиакра или Фламинго Гранд.
Аз принципно мога да "си позволя" да извадя едни 3000 лв. за Калиакра, и то без да тегля кредит или да ги взема на заем... но не е това моята логика и моето възприятие, както и на семейството ми.  Wink
И като фенка на хотел Ком, където ще почиваме И това лято, който явно минава към нискобюджетните, или като хотел за по-"неплатежоспособни" почиващи  в Албена, бих писала защо избираме отново него, но интересът към хотела е притихнал засега, въпреки, че се пръска по шевовете от почиващи в момента(прясно инфо от първа ръка)  Simple Smile ... но назад в темите през последните 3 години достатъчно съм писала мнението и отзивите си.
Ако все пак някой има интерес за тазгодишни отзиви,  с удоволствие ще ги споделя следващата седмица.  Wink
Ева, предполагам всеки може да си позволи разни неща, имаме глава на раменете си и си поемаме последствията от това. Но ето че и ти си правиш сметка в добрия смисъл разбира се как и къде да си вложиш парите, така че да останеш доволна и да ги похарчиш оптимално. За Ком съм чела много противоречиви отзиви /твоите съм ги пропуснала явно/, та тази година не посмях да резервирам там. Ще се радвам да споделиш като се върнеш с прясна информация, ще ми е полезно, аз харесвам Албена като цяло. И ти пожелавам приятно прекрасно изкарване на почивката!

# 354
От 2-3 години целенасочено не купувам предварително лекарства. Вкъщи поддържам елементарен минимум, колкото  да не е без хич... Имам нещо като суеверие, продиктувано от предишен опит. Каквото съм купувала специално за почивка, досега винаги ми е потрябвало в даден момент от престоя... Откакто не купувам нарочно, не сме имали необходимост от лекарствата.
Изключение е последният ден миналото лято, когато каката се оплака от болки в ухото и посетихме МЦ.
От сърце ти желая тази година да не ви трябват никакви лекарства  Hug
П.П. Аз пък мъкна какви ли не илачи, репеленти и прочее дрогерийни артикули. Така се чувствам по-сигурна.

# 355
bimba с какво лекарство преборихте стомашния вирус?

Какво ще препоръчате да си взема като лекарство за растройство и повръщане за малко дете?

Ако знаете и нещо което може да се вземе превантивно преди тръгване или хомеопатия споделете?

# 356
Моят син е на 2 години. При стомашни проблеми давам Ентерол, прахче или Хидрасек (ако е по-сериозно). За повръщане знам, че някои дават вомитусхил, но на мен не ми се еналагало да давам. Ще си взема и от 3-те неща, за всеки случай. Пробиотиците са също полезни.

п.с. аз също не съм лекар и не давам съвети, а само споделям какво аз давам (след съгласуване с педи-то)

# 357
bimba с какво лекарство преборихте стомашния вирус?

Какво ще препоръчате да си взема като лекарство за растройство и повръщане за малко дете?

Ако знаете и нещо което може да се вземе превантивно преди тръгване или хомеопатия споделете?
Аз бих препоръчала пробиотици превантивно. За други по-сериозни лекарства се обади по-добре на Джи Пи-то, особено ако става дума за малко дете /аз не съм лекар/. Иначе обикновено за възрастни  -активен въглен, имодиум, деган за повръщането, аз си нося и капки лютива мента. Но това са все лекарства за възрастни или за големи деца.

# 358
  • София
Ева, предполагам всеки може да си позволи разни неща, имаме глава на раменете си и си поемаме последствията от това. Но ето че и ти си правиш сметка в добрия смисъл разбира се как и къде да си вложиш парите, така че да останеш доволна и да ги похарчиш оптимално. За Ком съм чела много противоречиви отзиви /твоите съм ги пропуснала явно/, та тази година не посмях да резервирам там. Ще се радвам да споделиш като се върнеш с прясна информация, ще ми е полезно, аз харесвам Албена като цяло. И ти пожелавам приятно прекрасно изкарване на почивката!
Благодаря ти!   bouquet
Хората сме прекалено различни и хубавото за някого може да е отвратително за другиго.
Дългото време и опитът от форума ме  е научил да отсявам и синтезирам информацията, споделяна тук.  Simple Smile  
С голям ентусиазъм хвалих и споделях личните си прекрасни впечатления от хотела по-миналото лято на една съфорумка. Тя не остана доволна от престоя си споделяла е своите доводи и коментари тук, в темата. Всичко е прекалено субективно и за мен огромна роля играят подходът,  настроението и не на последно място - късметът!

От сърце ти желая тази година да не ви трябват никакви лекарства  Hug
П.П. Аз пък мъкна какви ли не илачи, репеленти и прочее дрогерийни артикули. Така се чувствам по-сигурна.
И аз ви пожелавам една страхотна и незабравима почивка!  Hug
И всички помъкнати лекарства и илачи да си останат непокътнати в сака!  Wink

viola2003, Вомитусхил го препоръчвам против повръщане, при моите деца е много ефективен. При разстройство Хидрасек също ни е спасявал.

# 359
  • Ланкър, планините Овнерог
Моите съм ги отпочнала от 2-3 дена с пробиотиците, от вчера и за мен с мъжа ми взех. Никога не съм имала драма на морето, но никога не съм и била на хотел и "чужда" храна.

Общи условия

Активация на акаунт