Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 795
  • 756
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Аз съм с грчив опит от преди 10 дни - бебето и баща му хванаха стомашен вирус с повръщане и разстройство. Бяхме на Златната рибка, а не в Албена, но тава може да се случи навсякъде.

Превантивно си бях взела капки вомитусхил, ентерол, деган, прахчета смекта. След първото повръщане на малката, започнах да давам капките вомитусхил. Обадих се на педиатъра, който потвърди да продължавам с капките и да давам хидрасек бебе. Бях си взела и пробиотик линекс бебе, но педиатърката при която ходихме на преглед, препоръча Ре комфорт. Едва днес малката е по-добре, а си тръгнахме от морето на 6 Юли.
Пожелавам на всички прекрасна почивка и да не ви се налага да опирате до хапчета, прахчета и доктори  Hug

# 361
Здравейте, момичета и от мен.
Тази година и ние сме решили да се пробваме на Албена. Някои със свежи отзиви за х-л ЕЛИЦА, че сме си резервирали апартамент на All с децата. Как са - басейн /чист и пренаселен/, плаж/борба за чадъри?!/, храна/диетична?! и т.н. БЛАГОДАРЯ предварително.

# 362
Явно ще трябва да се пазаруват лекарства  Tired, в тази връзка, макар и извън темата да попитам:
Скрит текст:
Тъй като имам да пазарувам купища лекарства, бихте ли препоръчали от къде да го направя? Може и на лични? Вече не знам в коя аптека са добри цените.  Rolling Eyes

# 363
  • София
Норе, за мен първенство откъм ниски цени водят аптеките във магазините Кауфланд - http://ceiba.bg/
Аз пазарувам в http://www.subra.bg/ , защото има такава аптека там, където работя и ползвам намаление, но и без намалението цените са добри.  Peace

# 364
Благодаря на всички за отговорите за лекарствата  bouquet
Вомитусхил имам на свещички в хладилника, но в хотела няма хладилник.Така може ли да се съхранява?
Сега си спомних, като погледнах лекарствата си, че против обезводняване се препоръчва и Хидратин Алфа прахчета, ако имате повръщане.
Може и запасяване с пюрета с ориз/въпреки, че сме на обща храна/.

Кажете някой пробиотик подходящ за малки деца и такъв за по-големи каки на приемлива цена, който да взимаме предварително.

# 365
пробиотик за малки деца (мисля, че и за големи може) - биогая.
Вомитус хийл - има го на капки, освен на свещички.  Peace

# 366
И аз без лекарства не тръгвам на море.Винаги се запасявам,защото точно веднъж ми се е случвало да се разболеем и бях неподготвена.Реших,че на място ще взимам необходимите лекарства.Да да,ама не!Получих страшно упорито стомашно-чревно разстройство,което ме връхлетя посреднощ и до сутринта вече не знаех къде съм....Едва дочакахме 7.30 да отвори аптеката в Обзор!И през стотиците курсове до WC през нощта само си представях колко по-добре щях да съм,ако имах в сака поне имодиум!И все пак хубавото беше,че случи с мен,а не с детето!Та това ми е за урок-взимам всичко,за което преценя,че може спешно да ми потрябва.Малко и от суеверие де...  Wink Защото откакто пътувам с пълен набор лекарства,не ми се е налагало да ги ползвам  Wink Дано и за напред да е така  Praynig
А при всякакви стомашни неразположения на сина ми много добре му действа Гастрокинд.Давам и пробиотик Лакто-4.
Пожелавам на всички прекрасна почивка без никакви здравословни проблеми!   bouquet

# 367
  • Sofia
Подкрепям за пробиотика, да отбележа, че е важно да го давате предварително. Поне седмица преди почивката всеки ден. Биогая на капки (за малкия) и ентеросан детски за баткото ползвам аз.
Определено има резултат.
Иначе нося прахчета Ентерол, капките против повръщане вомутусхил (които много помагат и са хомеопатични, т.е стават и за много малки деца) и нещо за температура.

# 368
И аз без лекарства не тръгвам на море.Винаги се запасявам,защото точно веднъж ми се е случвало да се разболеем и бях неподготвена.Реших,че на място ще взимам необходимите лекарства.Да да,ама не!Получих страшно упорито стомашно-чревно разстройство,което ме връхлетя посреднощ и до сутринта вече не знаех къде съм....Едва дочакахме 7.30 да отвори аптеката в Обзор!И през стотиците курсове до WC през нощта само си представях колко по-добре щях да съм,ако имах в сака поне имодиум!И все пак хубавото беше,че случи с мен,а не с детето!Та това ми е за урок-взимам всичко,за което преценя,че може спешно да ми потрябва.Малко и от суеверие де...  Wink Защото откакто пътувам с пълен набор лекарства,не ми се е налагало да ги ползвам  Wink Дано и за напред да е така  Praynig
А при всякакви стомашни неразположения на сина ми много добре му действа Гастрокинд.Давам и пробиотик Лакто-4.
Пожелавам на всички прекрасна почивка без никакви здравословни проблеми!   bouquet
Аз пък веднъж с естрополих от повръщане от едни миди на морето и аптека тогава на Дюни нямаше - мидите ги бях яла в Созопол де. И цяла нощ повръщам и разстройство, нямам никакви лекарства, първата аптека е в Созопол - тази в Дюни я бяха затворили. Добре че бяхме в къщичките с кухни към тях, че имах оцет поне и някакво брашно си разтварях в студена вода, да ме облекчи малко. На морето си е риск това стомашно-чревно разстройство. И добре наистина, че бях аз, а не детето. Аз тогава направо си се натрових, не беше от вирус. Да знаете че за повръщане и стомашно неразположение аварийно може и малко кола да използвате - успокоява стомаха. За детето също може една кафена чашка. Моят син беше на около 2 годинки като му го препоръчаха това. Също и сухи бисквитки, сухари, солети помагат.

# 369
  • Германия
Аз давам Биобаланс като го почвам 4-5 дни преди почивката. Ентеровирус не лепнахме, но направихме ангина. Посетихме педиатърката, изписа АБ.Нямаше го в аптеката,но заредиха следобеда.

# 370
  • София
Малко ще отклоня темата и ще попитам кой хотел бихте предпочели Магнолия или Орхидея. При първия дават възможност за обяд на плажа, което ми се струва голямо предимство. За втория не прочетох такова нещо или съм пропуснала. Като цена са еднакви.

# 371
  • Под гъбата
Малко ще отклоня темата и ще попитам кой хотел бихте предпочели Магнолия или Орхидея. При първия дават възможност за обяд на плажа, което ми се струва голямо предимство. За втория не прочетох такова нещо или съм пропуснала. Като цена са еднакви.
Аз лично, не бих избрала нито един от двата хотела. От Магнолия имам лоши впечатления от хигиената и липсата на прибори и чаши в ресторанта а от Орхидея от хигиената!

# 372
  • София
А в ценовия диапазон около 130лв за двама на ден кой хотел препоръчвате?

# 373
  • Под гъбата
А в ценовия диапазон около 130лв за двама на ден кой хотел препоръчвате?
Миналото лято бяхме в Компас/Панорама. Не са ремонтирани баните, стаите са в много добро състояние. Като цяло базата е стара ,но чиста. Единият басейн е само за плуващи хора, но детският кът е добър. Храната беше добра и има изхранване на плажа в Доростор.

# 374
  • София
Между четворката хотели класацията ми е:
1. Магнолия - с нова управа е и има вече няколко положителни отзива от това лято.
2. Орхидея
3. Панорама
4. Компас

Общи условия

Активация на акаунт