Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 771
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • някъде там
В Славуна ползвахме обяд като пристигнахме,казаха че може да обядваме и като си тръгваме,но не ни се чакаше  Peace Мисля,че всичко зависи от управителите.

# 631
Здравейте, това лято бях в Албена за първи път - в х-л Лагуна Маре. Искам да ви споделя, че съм много доволна. Обслужването, храната, анимацията и за възрастни и за деца е страхотна. Особено аниматорите..нямам думи. Много готини хора..радваха се непрекъснато, че в игрите и забавленията участват българи. В Лагуните почти всички говорят четири езика, а най-малко два. Детето ми е на 6 г. и много й хареса анимацията. Ако някой се чуди в кой хотел да отиде..Лагуна Simple Smile

# 632
Едно въпросче вместо запис в хубавата тема.  Някой от вас да е почивал във вилите Магнолия или Запад? Обмислям да резервирам 7 нощувки в "Запад" без хранене и да хапваме някъде навън. Има възможност за изхранване в ресторанта на "Магнолия", техния басейн също се ползва безплатно при настаняване във вилите.
Дали е добра идея или да се насоча към ОИ в някой от хотелите? Ние сме с 2 малки дечица - на 2 и 3.5 години Simple Smile

# 633
  • Ланкър, планините Овнерог
Това за гривните явно наистина си зависи от хотела. На нас ни ги сложиха преди да се качим в стаята, за да можем да обядваме. Последния ден, тъй като автобусът ни тръгваше в 15.30ч, сами ни предложиха да ни ги оставят, за да можем да ползваме снек бара или други неща, докато бродим из Албена, т.е. освободихме стаята в 11.30ч, а гривните ни махнаха в 14.30ч. За настаняването пак имахме късмет, че тогава времето беше леко мръчкаво и тези пред нас доста рано бяха освободили стаята.

# 634
Включвам се и аз с моите впечатления от Боряна. Вече има доста мнения, но все пак ето и плюсовете и минусите според мен:
Плюсове:
Много учтив персонал. Бяха се съобразили с изискването ни за стая. Искахме по-висок етаж и изглед североизток - за да не ни пече след обяд. Дадоха ни стая на 9 етаж и гледката и шума на морето бяха невероятни. След обяд и вечер от бриза се разхлаждаше чудесно и не сме имали нужда от климатик.
Много хубаво обзавеждане. Направихме разместване и бутнахме дивана за детето до стената на банята, и след това нашите легла на спалня и стана много комфортно. Банята беше чиста.
Тип изхранване. Като няма инклузив нямаше и опашки, палачинки, гофрети, сладолед и скара, които обикновено заформят километрични опашки - си бяха съвсем достъпни с най-много 1-2 души в пиковите часове. Не ни пречеше, че напитките се плащат. Ние бяхме дежурни с 2 бири и сокче, за около 8 лв. Така поне не се задържаха хората по масите, в опити да изпият инклузива, и винаги имаше много свободни места.
Много вкусно приготвена храна. И скарата и мидите и всичко от топлата кухня беше супер.
Бармана в лоби бара беше много добър и редовно си пиехме хубави коктейли, а не "инклузивни" в картонена чашка.
Удължена закуска до 12ч. Много удобно. Сутрин отивахме на плажа и пътьом си вземахме по едно кафе, и като огладнеем - отивахме и хапвахме. Минали години ми беше голям зор да мъча детето да закусва рано, и докато стигнем до плажа - то станало вече жега.
Имаше класическа музика на живо в лобито 2 вечери. Едната вечер една жена свири на арфа, а другата вечер 2 момичета свиреха на клавир и флейта. Беше много, много приятно.

Минуси:

Не ми хареса морето пред плажа. Става бързо дълбоко и идваха мръсотии. Точно на плажа са разпънали надуваемите забавления, и като дойдат лагерниците се вдигаше ужасен шум, освен това пречеха и хората ходеха да плуват леко в страни. Ние ходихме да плуваме пред Нона почти.
Вечер по алеята пред ресторант Рай имаше много комари. Катерушката там е много хубава и Биг Мама Скендъл свиреха много хубаво, но ако седнеш там - буквално те изконсумират за нула време.
Камериерката ни въпреки ежедневните 2 лв, не си даваше много зор. А тази, която я заместваше в почивните дни на нашата направо ме потресе. Детето се беше напишкало. Ние си носим еднократни пелени за под чаршафчето да пазим леглото, но чаршафчето естествено беше мокро и го сложих на топка на земята до диванчето, за да го сменят, и дежурните 2 лв. Каква беше изненадата ми като се прибрах и намерих напиканото чаршафче постлано отново на диванчето - и от него се беше леко намокрило диванчето (което аз грижливо бях запазила преди това). Не беше сменила и хавлиите, а само ги пооправила - но паричките прибрани. Като я намерих на етажа за нула време смени чаршафчето и хавлиите и се извинява половин час.
Спалното бельо е памук полиестер и леко запарва. От толкова години на Албена сефте виждам такива. Обикновено са си чист памук.
Зеленчуците в ресторанта (все на мен ще се случи) по правило бяха намокрени, а не измити. По краставиците имаше кал, а по доматите тук там кални петънца. По чушките петънца. След 2 забележки започнаха да белят краставиците но на 50%, пак имаше оставени кори, по които имаше мръсотийка. Иначе като им направиш забележка веднага се сконфузват и прибират тавата, но все пак...
Анимацията - пълна пародия. Добре че поне единия батко аниматор имаше подход към децата. Каката ни посрещна директно с офертата за тениски и фигурки срещу заплащане. Почти ми се скара, като я питах правят ли вечерна анимация - обясни ми как са 6 на 3 хотела и правят нещо като вечерна анимация 2 пъти седмично.Само детската дискотека беше ОК, но накрая излизаше каката да продава дисковете все едно продава царевица на плажа. Ние ходихме да гледаме вечерна анимация на Вита Парк и Ком. Аз от предишни години си знам че там са много добри и тъкмо си правехме и вечерна разходка. Минахме една вечер и през Гергана за шоуто, но макар че бяха много аниматори - шоуто клонеше към скучновато.

Като цяло аз съм доволна от почивката си, точно защото си починах. Мен ме тормози навалицата и блъсканицата на инклузива, а  в Боряна беше много спокойно в това отношение.

# 635
  • София
Може ли някой да сподели впечатления от хотел Компас от тази или миналата година.
Интересуваме състоянието на стаите и храната.
Досега не сме били в Албена и засега само там намирам места за края на август.
Може и на лични.Благодаря предварително!

# 636
Бяхме със семейството 7 дни в  хотел Орхидея.Искам да споделя,че съм много доволна.Всеки ден чистеха стаята,сменяха кърпите, чаршавите 2 пъти смениха.Храната небеше лоша,постоянно изкарваха като свършеше нещо   е за скарата и за пиците се чакаше,но не е болка за умиране.Басейните са хубави,но водата не се сменя.Насипват хлор привечер и това е.Като цяло  съм много доволна единственият огромен минус за мен е ГАДНИТЕ СТЪЛБИ ужас.Нагодина ако отидем пак в Албена със сигурност ще резервирам в някои хотел по главната.

# 637
Някой с тазгодишни отзиви от Мура? Rolling Eyes

# 638
Запис! Някой завърнал се от Панорама?

# 639
Едно въпросче вместо запис в хубавата тема.  Някой от вас да е почивал във вилите Магнолия или Запад? Обмислям да резервирам 7 нощувки в "Запад" без хранене и да хапваме някъде навън. Има възможност за изхранване в ресторанта на "Магнолия", техния басейн също се ползва безплатно при настаняване във вилите.
Дали е добра идея или да се насоча към ОИ в някой от хотелите? Ние сме с 2 малки дечица - на 2 и 3.5 години Simple Smile

Здравей, ще си позволя да ти отговоря, тъй като миналата година бяхме в Магнолия. Около хотела няма ресторанти и магазини, ще трябва да си взимаш от главната улица или да си готвиш. С тези деца според мен ще ти е доста по удобно да ползваш ОИ. Все ще намериш нещо за ядене от него, супи, манджички, салатки и няма да ти е притеснено, какво ще ядат децата, освен това от тази година имат и изхранване на плажа, което пък е супер. Лично мое мнение.

# 640
# 641
  • велико търново
Танита много благодаря за подробно описаното за х-л Боряна .Ние сме там август.
Не ми хареса ,че има комари и анимацията ,че е слаба .На рецепцията ме увериха ,че аниматорите са само за хотела и само детската дискотека е в друг х-л. newsm78
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 642
  • Велико Търново
YSMIV4ICA, от кога сте там?
Ние сме от 12-ти август. Може да се засечем. Имаме девойки на почти еднаква възраст.

# 643
  • Ланкър, планините Овнерог
.........На рецепцията ме увериха ,че аниматорите са само за хотела и само детската дискотека е в друг х-л. newsm78
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

То не пречи да е тъпо, като се има предвид колко руснаци и румънци има, а аниматорите се опитват да угодят на всички. Пък за детската дискотека......... мани, бегай. Едната вечер отидохме - малката даваше зор да танцува - мии, чухме някаква немска детска песничка и се изнесохме.

# 644
Малка сиамка,тази година ли си ходила в Славуна?

Общи условия

Активация на акаунт