Американски колеж - четвърта тема

• 87 104
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Изобщо не мисля, че децата си избират гимназия водени от матурите след 12 клас. По-скоро избират по друг критерий, а резултатите от матурата се ползват за спорове кое училище е по-добро Twisted Evil
Факт е, че ако гледаме резултатите от матурите СМГ се явява училище с посредствено преподаване на математика. Да се чуди човек защо децата се записват там.
Също така който е избрал АК би направил същия избор даже и АК да спре да се явява на матури.

# 391
  • София
Потребителят е постнал въпросното мнение в няколко теми и е направил нарочна такава.
Имайки предвид спорните изводи, които е извел, моля да не се развиваме дебата тук! Peace

# 392
Бих искала да попитам нещо във връзка със състезанията. Става дума за големите, тежки национални състезания по математика и информатика. Вероятно има и по други предмети. Тогава трябва да се отсъства по няколко дни от училище. Натоварването си е голямо, а ако се съчетават и два предмета, например, математика и информатика - графикът става много пренаситен.

Исках да ви питам дали в такива периоди има и някакво разбиране от страна на учителите и например, ако детето било три дни на състезание в страната и се върне в неделя през нощта, какво се прави в понеделник с домашните. Определено е трудно да се пишат домашни по време на тежко състезание. Пробва ли сме - не става, дори да му ги дадат още в четвъртък преди тръгването.

И още нещо - тези часове по национални състезания, дали му се смятат към часовете, които трябва да направи като извънкласна дейност? Не, че няма да има (ако влезе в АК) участие в клубове, но реално ще има и огромна друга дейност, ако успее да запази темпото, с което се движи сега.

По математика в АК има отбор, но виждам, че, например, по информатика има отделни участници, както е в нашия случай и сигурно е по-сложно всичко да се организира и да се иска разрешение за участие.
Но дори да няма отбор, този ученик пак защитава името на своето у-ще и ми е интересно какво се прави в такива случаи в АК.

Ако има родители на математици и програмисти, ще се радвам да ми пишат. Може и на ЛС или мейл.
Благодаря!

# 393
  • гр. София
Дани, от опит мога да споделя за домашните. Домашните се дават няколко дни или седмици предварително, за да може детето да си организира времето и за да не пише домашна ден за ден! (учениците си имат едно тефтерче, в което са записани домашните, които трябва да предадат на определена дата) Домашната трябва да се изпрати по мейл на преподавателя до 00.00 часа на предходния ден, в противен случай се приема, че детето е без домашна работа (познай какво става, когато спре интернета и детето е чакало последните минути, за да си изпрати домашните:) ) Ако детето е без домашна работа, получава 0 точки, което е доста голям проблем. Не знам за практика, участието в състезание да се признава за извънкласна дейност! Дъщеря ми участваше в олимпиади и др. състезания, но те не се признаваха за часове по програмата CAS - ако нея имаш предвид! Моят опит е от преди 4 години, така че е хубаво да чуем и по-нови впечатления от реда в Колежа!

# 394
  • София
elementaK, практиката за домашните продължава да е същата. Но участията в състезания без проблем се зачитат за CAS. От 2009 година със сигурност поне.  Wink  Това естествено не става автоматично. За да се зачете за CAS е нужно колежанинът да попълни съответната форма, която да му бъде разписана от преподавателя, който му преподава по предмета, по който се е явил на състезание.  Peace

Danybon, при описаното от теб положение ще се наложи на състезателя често да се разхожда с една форма, която да му подписват всички преподаватели, чиито часове ще пропуска, докато е на състезания и в която се уговарят кога ще си навакса тези пропуски. Формата винаги се подписва и от колежанина, и от родител.

# 395
Дани,
Не се притеснявай! АК се гордеят с децата си. Ще има да му ръкопляскат в залата, в която сте били на РС Grinning Grinning
Сега по-сериозно да ти отговоря. Примерно за информатиката- завеждащият катедрата или учителят, който е най- в тази област, ще му помага. Ще има извънредни занимания с него , щом е подготовка за национално. На такива състезания обикновено предвижда и придружаващ учител, със сигурност има такъв , ако повече от едно деца се явавт. Обръща му се специално внимание и му се помага, а не се гледа да му се вредителства. Не помня как е стоял въпроса с домашните, но си мисля, че ще има разбиране за по-късно предаване на домашното /няма шанс за непредаване/. Учителите проявяват разбиране и се радват за децата си.
Колкото за наваксването - ще получи отсрочка, каквато му е нужна да се подготви и яви на изпуснати тестове, но ще трябва да си навакса.
Учителите им не са коне с капаци -те си обичат децата и правят всичко възможно да помогнат на детето.
Те имат толкова деца, явяващи се на разни изяви, че и в чужбина. Не съм чула мрънкане за проявено неразбиране за домашни и материал. За домашните сигурно ще имаотсрочка също, единствено се замислих, че явявайки се в понеделник на училище и ако има изпит по нещо, ане е подготвен - не знам тогава какво става, но сигурно си има решение

Да, за формата дето е писала Петя, съм ти разказвала. Но тя включва дните , в които ще отсъства за състезанието. Сигурно тогава се договаря и с учителите кога да им предаде домашните, щото трябва да събере подписи от вс учители, за чийто часове ще отсъства

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 11:17 от rosss

# 396
elementaK, .♥.Петя.♥. , Rosss, много благодаря!   bouquet

Започнах вече да ги мислям тези неща и ето такива детайли ми се губят. Но то и нямаше как да питам на Информационната среща какво ще го правят, ако отсъства заради национални състезания, преди изобщо да е приет в АК. Simple Smile

Още веднъж много благодаря!

# 397
Аха, няма шанс за непредаване  на домашното, голяма вероятност да получи 0 точки, трябва и да е подготвено за всички тестове, макар че е било на състезание, трябва да ходи да събира подписи за отсъствие - абе въобще, както си го и мислех, бръчкането е в пълен ход.Simple Smile Още едно потвърждение на мнението, което си формирах за АК, че мъчат безбожно децата.

# 398
Аха, няма шанс за непредаване  на домашното, голяма вероятност да получи 0 точки, трябва и да е подготвено за всички тестове, макар че е било на състезание, трябва да ходи да събира подписи за отсъствие - абе въобще, както си го и мислех, бръчкането е в пълен ход.Simple Smile Още едно потвърждение на мнението, което си формирах за АК, че мъчат безбожно децата.

Ние сме си свикнали на подобен режим. При непредаване на домашно се пише двойка. Няма нищо лошо. В крайна сметка на първо място е училището и ако ученикът иска да се състезава, трябва да е на ниво и в ангажиментите си в у-ще. Определено е по-натоварено отколкото при другите деца, но все пак си е по желание на ученика.

# 399
Аха, няма шанс за непредаване  на домашното, голяма вероятност да получи 0 точки, трябва и да е подготвено за всички тестове, макар че е било на състезание, трябва да ходи да събира подписи за отсъствие - абе въобще, както си го и мислех, бръчкането е в пълен ход.Simple Smile Още едно потвърждение на мнението, което си формирах за АК, че мъчат безбожно децата.

И определено се радвам, че е било така, защото сега детето ми е подготвено, за това с което се сблъсква. Напънът е доста, ама доста по-сериозен от АК, плюс няколко часа седмично и работа. И така ,за да не изпускат от лекциите през деня или някой от ежедневните тестове, та изпитите са им от 19 до 23 часа. И никой не ги освобождава от домашни и тестове за следващия ден.И ако не  беше свикнала с близък до този напън, вече щеше да си е в къщи май

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 19:56 от rosss

# 400
  • София
А в живота не е ли така? Имаш дата за кандидатстване или предаване на проект. Не го спазваш и естествено не участваш. Няма как да занесеш бележка жених се, роди ми се дете или нещо подобно  Wink. Е, все пак в зависимост от заданието могат да се договорят с учителите. А имат и поправки за повишаване на успеха по дадено задание или тест.

# 401
  • гр.София
Публикуваха оценките от първата четвърт в родителския портал Simple Smile Има и коментари - доста е интересно Simple Smile

# 402
Пуснаха в  parents.americancollegesofia.org академичните справки за четвъртината!
Моят младеж ме впечатли newsm44, не съм и се надявала на това още първата четвъртина - отличен!
А искаше да го местя (в "селското" да учи за тракторист или по-добре за говедовъд), че му били много домашните и нещата за учене  newsm12

# 403
Синът ми, също, е пълен отличник след първата четвърт.  Laughing
Коментарите на преподавателите са приятни и обнадеждаващи.

# 404
Това мисля, че е по-добрата образователна статия за деня, а не резултатите от изследванията на Пиза.

Браво на Кубрат от випуск 2011 на АК!

http://www.manager.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8 … D1%82%D0%B5%D1%82

Браво и на отличниците! Надявам се някой ден да се радваме на такива прекрасни статии и за тях! newsm68

Общи условия

Активация на акаунт