Американски колеж - четвърта тема

• 86 801
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз имам предвид Василева. Ако е тя, оценката не е проблем.
Моят съвет е да опитате първо с консултации, ако има пропуски.

# 631
  • София
Благодаря, ще говоря с него за консултациите. Много голямачаст от децата са с  ниски оценки, но това някак не е успокоени А и на сещите тя не изглеждаше много ентусиазирана за консултациите, просто каза, че материлът за учебното време е много и е трудно дори да се предаде.... Rolling Eyes

# 632
  • Там, където ме обичат
Имам питания към бивши абитуренти/родители на абитуренти:
- в деня на бала в колко часа и къде се събират децата?
Сетих се, че в АК нямат типичните класни ръководители, така че ми е неясно като се съберат евентуално в Колежа, кого ще ходят да взимат?
- на 17.05, когато официално завършват 12-класниците, подходящо ли е да поканим и бабите/дядовците на церемонията. Събитието дали е официално, събират ли се много хора и т.н.
- някъде попаднах на информация за пръстени, които си поръчват завършилите АК, но моят младеж не знае нищо по въпроса. има ли такова нещо или не съм разбрала?

# 633
какво знам от предния випуск
имахме познато момче ТА:
- 17.5. е в колежа и 12 ти класове, биват изпратени само от колежа вътрешно ведомственно Wink
 без роднини
Родители и роднини на 24.5 пред Шератон там може да се огледат гарджетата Mr. Green

# 634
Имам питания към бивши абитуренти/родители на абитуренти:
- в деня на бала в колко часа и къде се събират децата?
Сетих се, че в АК нямат типичните класни ръководители, така че ми е неясно като се съберат евентуално в Колежа, кого ще ходят да взимат?
- на 17.05, когато официално завършват 12-класниците, подходящо ли е да поканим и бабите/дядовците на церемонията. Събитието дали е официално, събират ли се много хора и т.н.
- някъде попаднах на информация за пръстени, които си поръчват завършилите АК, но моят младеж не знае нищо по въпроса. има ли такова нещо или не съм разбрала?

Фокси,

В деня на бала се събират в АК в 18 или 18.30 /клоня към 18.00ч, ама не съм съвсем сигурна/. Кавалерът дойде да я вземе и потеглиха за АК. Ние след тях Joy Joy. Те влизат с колите вътре в АК. Родителите трябва да паркират наблизо. Събират се пред балона. Броят, веселят се, снимат се. Не са взимали учител/и. Децата са изпратили покани до учителите си /май до почти всички учители, че и от чужбина стари учители бяха поканили/. Но всички се събират в АК и от там тръгнаха в дълга  колона коли за Шератон.  В Шератон отидохме в полунощ да й занесем дрехи за дискотеката. Снимки от пред Шератон има от официалния фотограф на АК.

относно 17 май /връчването на дипломите- ако времето е лошо, церемонията е на закрито и тогава на дете се полагат две седящи места. Но при хубаво време няма ограничения. Ние бяхме с бабите. При нас беше невероятна жега и пек. Някой места са на сянка, но централните са на силно слънце. До всяко столче АК бяха оставили и бутилка с минерална вода, но ти препоръчвам да си носите още вода, ако е жега. Миналата година беше поне 30 градуса и се сварихме. Бабите бяха по-предвидливи и бяха на сянка.
След церемонията се снимат с приятели, учители, роднини има и много приятен прием, който се дава от президента на АК пред неговата къща. Мисля, че прекарахме около 5-6 часа в колежа. По време на церемонията има и фотограф на АК, после може да си изберете снимки и размери /ще му изпратят имейл да отидете в колежа и да разгледате каталозите със снимки, от които да си изберете/. Цените са съвсем нормални /като във фото/.

За пръстените: Обади се в АК и кажи, че не си получила информацията за събитията по дипломирането, както и за пръстените. Ще ти я изпратят. В определен магазин има предоставен списък на завършващите и там може да се поръча, като си изберете от какъв метал искате. Имаше и цени.

# 635
  • Там, където ме обичат
rosss,
Хиляди благодарности за подробния отговор.   bouquet  bouquet
Информацията за 17-ти ме беше много важна, понеже за това мероприятие има най-малко инфо.

Радвам се, че има осигурен фотограф за АК и Шератон, та да предвидя такъв /може и приятел/ само за семейното тържество.

Звъннах до Колежа да ми изпратят информацията за дипломирането и за пръстените.

Много благодаря още веднъж.  Hug

# 636
Фокси,

Препоръчвам ти за дипломирането да си носиш фотоапарат. Фотографът ги снима по време на церемонията, който когато го хване.Общи снимки и определени моменти, които са впечатлили фотографското му око. Със сигурност ще имате индивидуална снимка при връчването на дипломата от президента и от поздравленията на Д-р Уитакър. Такива снимки прави за всички деца.Но след като си хвърлят шапките се почва едно снимане с учители, приятели, баби, където вече няма как да се разчита на техния фотограф / Направила съм около 160 снимки Embarassed Embarassed/.
А и преди това ги снимах, докато децата бяха в Сандърс и не беше започнала церемонията, но вече бяха преоблечени Wink

Снимала съм много и на бала докато се събираха пред балона в АК

Пожелавам Ви незабравими приятни емоции  bouquet

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 14:25 от rosss

# 637
Благодаря, ще говоря с него за консултациите. Много голямачаст от децата са с  ниски оценки, но това някак не е успокоени А и на сещите тя не изглеждаше много ентусиазирана за консултациите, просто каза, че материлът за учебното време е много и е трудно дори да се предаде.... Rolling Eyes

Съветът с консултациите е много добър. При нас винаги е проработвало. В 8ми клас още нямат този навик да ходят на консултации, а трябва. Това е начина да наваксат неразбрано или пропуски. По тази причина имат толкова голяма обедна почивка, по-голямата част от нея е предвидена точно за консултации.
Мисля, че може и при друг учител да отиде на консултация, но това по спомен, сама си ги движеше. Почти не е имало ден, в който да не ходи на някаква консултация или нещо да има да прави с някой учител в часовете за консултации. Хубаво е да се възползвате от тази опция преди да потърсите частен учител.
/Повечето часове за консултации на учители са със записване, защото се пълнят/

# 638
  • тук
Здравейте. Позволявам си да върна темата към кандидатстването като си пожелавам и ние един ден да говорим за "връчване на дипломи" Simple Smile

Имам няколко питания по същество. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори.

1. Колко дни след изпита излизат резултатите. Този ден обявява ли се предварително?
2. Какви са сроковете за окончателно записване  / основни приети + резерви/ - интересува ме най-крайната възможна дата на база на опита от предходни години.

Трябва да планираме презокеанско пътуване и бързам с билетите, а училището е приоритет все пак.

Благодаря предварително.

# 639
  • България

Имам няколко питания по същество. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори.

1. Колко дни след изпита излизат резултатите. Този ден обявява ли се предварително?
2. Какви са сроковете за окончателно записване  / основни приети + резерви/ - интересува ме най-крайната възможна дата на база на опита от предходни години.

Благодаря предварително.
1. Датата за обявяване на резултатите се обявява предварително. Тя е 3-4 седмици след изпита.
2. Обикновено записването приключва до средата на юли.

# 640
Браво на Косара Цонева от АК! Много талантливо дете!

http://talant.btv.bg/video/videos/season-3/epizod-5/krasiva-i-ta … osara-coneva.html

# 641
  • гр. София
Успех на нашите деца днес на изпита  в Американския колеж! Стискаме им палци!

# 642
 Здравейте! Тъкмо се връщам от изпита в АК. Не беше особено труден. Съчинението беше по картинка - два аквариума, единият с рибки, а другият празен. Една от рибките скача от пълния аквариум в празния. Много приятна тема! След това беше теста  - двата математически раздела ме затрудниха най-много, понеже съм човек на литературата... =) Логиката беше общо взето лесна -"Коя е следващата картинка/число" плюс една задача да преброим правоъгълниците (но на информационната среща казаха да не се захващаме с подобни задачи). Четенето с разбиране за мен беше най-лесно - няколко не особено дълги текста с въпроси към тях. Там прочетох и отговорих на всичко и пак ми остана време. Резултатите излизат на 10 април. Успех на всички други кандидати! Simple Smile

# 643
  • София
Успех на децата, които кандидатстват днес! Peace

# 644
  • София
Успех и търпение за следващите няколко седмици!
Приятна почивка на деца и родители поне за няколко дни Hug

Общи условия

Активация на акаунт