Американски колеж - четвърта тема

• 87 057
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Петя, преди 5 години имаше ли Лого3?  Щото Еми Барух май още беше в Колежа тогава..

И да, сега ( всъщност мога да потвърдя за миналата учебна година, защото я посещавахме известно време), Хасъмска работи сама, по теста, единствено за есетата по български, доколкото зная, изпраща при колежка недалеч от офиса й, за нея нямам впечатления, дъщеря ми не е ходила нито веднъж да се занимава по български. Телефона й го има на сайта й- всеки може да го види, има го в нета, като се пусне търсачката.

Прави пробни два пъти в месеца. Отделно, седмицата преди изпита всеки ден има пробен сутрин а следобяд разбор. Може да се отиде колкото пъти искаш, поне миналата година беше така.

# 496
Петя, преди 5 години имаше ли Лого3?  Щото Еми Барух май още беше в Колежа тогава..

Г-жа Барух напусна АК преди да започне нашия випуск /проверявала ни е есетата за приемния изпит, но при започването на учебната година вече не работеше в АК/. Ние сме випуск 2013.  Wink
След като напуска АК, основава Лого 3. Но не знаех, че и г-жа Хасъмска се е присъединила към Лого 3. Школата на Хасъмска си беше сериозно посещавана още преди години. Не сме ходили при нея, но доста от приятелчетата на дъщеря ми я посещаваха

# 497
  • България
Излезли са оценките за 1ви семестър.

# 498
  • София
И сега се замислих над горното, което според мен хем е вярно, хем не е.
Ясно, че го пиша от своята камбанария, ясно че синът ми ходеше на подготовка, защото това училище си беше избрал и за всички ни беше важно да влезе там. НВО държа, но не подавахме никъде документи, само за себе си следях за ориентир къде би могъл да влезе и къде не.
И сега да е, пак ще го запиша на подготовка, на принципа да съм направила каквото трябва. Но вътрешната ми убеденост, потвърдена и в хилядократни седмокласни кавги с него е, че подготовката не му помогна ни най-малко.
Вероятно ще се презастраховам и с второто ми дете, независимо дали ще се бори за бал за ЕГ/МГ или за АК, просто така правим майките, но рационалното у мен се съгласява с официалната теза за подготовката.

# 499
  • София
Само 20-ти ли остава за родителска среща?

# 500
  • България
Само 20-ти ли остава за родителска среща?
Да. Явно си забравила, че само първата РС е в два дни. Simple Smile

# 501
  • София
Да. Получих официалното писмо и в четвъртък атака на колежа  Simple Smile. В 16 ч. ще съм там, защото този път пише, че ще е до 19.30 ч.

# 502
  • Там, където ме обичат
Във връзка с родителската среща, /аз лично съм заета и не мога да отида/, но питането ми е, ще има ли много майки на 12-класници и какво смятате да говорите с учителите? Децата са подали кандидатстудентски документи, повечето дори имат оферти, при това много добри, та затова се чудех.  Thinking

# 503
Браво за хубавите оферти! Радвам се да прочета нещо позитивно, че се бях понаплашила с офанзивата, предприета срещу българи и румънци на Острова.

Не се притеснявай, ако не можеш да отидеш и нямаш някакви притеснения за детето или учител да е отбелязал, че иска среща.

Сега е важно децата да не се отпуснат втория срок. Но те и от АК ги следят под лупа. За най-малкото нещо звънят на родителите, за което ги адмирирам, независимо че в някой ситуации се оказва нещо незначително. Дано си продължат тази практика.
А матурите за тях са бял кахър. Спомням си, че щерката се шегуваше, че иска да й оценяват файнъла по БЕЛ за първия срок по скалата на МОН.

Късмет на дечицата Hug

# 504
  • България
Спомням си, че щерката се шегуваше, че иска да й оценяват файнъла по БЕЛ за първия срок по скалата на МОН.

Това е мечтата и на моята.  Joy Joy Joy

# 505
Знае ли се вече колко деца са регистрирани за тазгодишния изпит?
Ако може някой, който е ригистрирал в петък вечер, да сподели до кой номер са стигнали, благодаря  bouquet

# 506
  • София
Ако не обявят нова дата за подаване на документи, до края на другата седмица ще публикуват брой кандидати и разпределение по пол на страницата на колежа.
http://www.acs.bg/Default.aspx

# 507
Интересна и полезна дискусия за АК се получи в друга тема!
Ценни мнения на родители, чиито деца учат в колежа:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732345.msg27532586#msg27532586

# 508
Много странно, тази година почти няма мами на кандидат - колежани да пишат в темата за разлика от други години  newsm78
Само Danybon каза, че е записала детето си за изпита. А и друго, което ме озадачи, преподавателката на сина ми, казала че е глупост и безсмислено да се кандидатства в АК, а много нейни ученици са приети в АК...

# 509
  • гр. София
Аз също записах детето си за изпита на 23.03.2014 г. Simple Smile От неговия клас са записани за изпита още 4 деца - 2 момчета и две момичета. Може да има и други записали се от неговия клас, но аз знам само за тези. От съседските деца, знам за 3 момчета записали се за изпита.

Общи условия

Активация на акаунт