АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 223
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Valentin@, честито и от мен! Simple Smile Нека да е здрав и много борбен малкия юнак, да укрепне бързо бързо и да си го прибирате! Simple Smile  Hug   bouquet
На мама Яна и малката Ивайла също много прегръдки  Hug и стиснати палци, мислим ви много, дано скоро да се гушкате в къщи Simple Smile   bouquet

# 511
Ооо момичета, грешно сте ме разбрали. Говорих за себе си, от гледна точка на това че после може да съм ангажирана детегледачка на внуци, тъй като аз родих на 23 първия път. И съм с нагласата,ако ще имаме детенце то да е преди внуците:-) Иначе съм на мнение,че няма млад или възрастен като понятие за родител. Моята майка ме е родила на 43 Simple Smile

# 512
Здравейте, момичета! Изтървах ви няколко дена и не насмогвам да чета!
Първо да честитя на мама Валентина мъжлето!   bouquet Валя, да ви е живо и здраво детенцето, да расте и наддава бързо и дано този месец, който остава до термина да минава по-леко!
Мили майчета на тези нямали търпение да се появят дечица - пожелавам ви още вяра и силен дух - доста време вече прекарахте само вие си знаете под какво напрежение - бъдете силни и дано колкото и да е незначителна нашата виртуална подкрепа - да ви се отразява благотворно, защото е много искрена и сърдечна!  Hug

Pival, ако ни прочиташ понякога - драсвай някой ред, винаги ни е приятно да засвидетелстваш компанията си сред нас. Много се надявам да си добре със семейството си! Пиши ни, когато имаш възможност!

Ние този уикенд бяхме в София на гости на кумците и съчетахме с пазаруване в Икеа - легълце, сркинче и куп други от там, също една сгъваема ваничка от един магазин в близост - май се казваше "Малечко", не се сдържах и от там забърсах едно комплектче жилетчица с ританки и една бархетна пеленка. Честно казано доста се поуморих и днес рано сутрин се прибрахме - ММ директно на работа, а аз цял ден съм като парцал - хем ударих един як сън от 12:00 до 15:00.., явно наистина разходките ми дойдоха повечко, а и матката от вчера е надала глас на безпокойство, опитвам се да и дам покой сега, доколкото мога, но все пак ударих една метла, понаредих туй-онуй, а тя ме стегнала като камък и не пуска, та кандисах и оставих за утре парцала на пода. Явно ще стават малко по малко нещата.. От тази софийска разходка се сдобих и с един мини-кърлеж, който ми се беше лепнал на коляното след посещение в Южния парк - мами софиянки, бъдете много внимателни там с тези гадинки!, че го видях чак вечерта като се проснах на дивана и да видите как по никое време ходихме по спешни кабинети в Токуда, че си го и взех да го нося на изследване, да не го мисля един месец -имам ли някоя екзотична болест, или нямам и бебко как е.. Утре, живот и здраве ще го метна в ХЕИ, надявам се да няма няприятни изненади, най-вече предвид размера му - колкото много мъничка мравчица - не знаех, че има толкова малки. ММ до сега сглобяваше всичко накупено, чак не ми се вярваше какъв ентусиазъм прояви, като знам колко умора събра и той, че и не се наспа и на работа беше.. не вярвах днес да се хване, а той даже с всичко приключи! Пу-пу, принципно е много тежка гемия, ама явно се беше меракландисал днес Grinning Аз също изчезвам да спя вече, че едва устоях до сега, ама пусто любопитство, всичко трябваше да изчета! Simple Smile Лека нощ!

# 513
Между другото, видях, че едно майче ме беше питало за лекциите в Пловдив, но сега не мога да открия поста, за да видя кой точно беше, както и да е - с извинение за закъснелия отговор -
Скрит текст:
едното място е Mall Plovdiv, организират се от "Моето дете" - следващата лекция ще бъде на 01.08. от 10:00ч., с тема "Първи дни с новороденото и грижа за кожата". Други се организират от "9 месеца" - на сайта им всеки месец излиза програма за различните градове и лекции. Провеждат се в кафето на Драматичен театър, сега на 16.07 - вторник предстои лекция от 10:00ч., мисля, че темата беше пак за първата среща с бебето и първи грижи у дома. И другото място е Mall Galeria, където за съжаление до сега съм била само веднъж, но лекцията беше страхотна и много изчерпателна по всякакви възможни теми, съответно беше и много дълга, следващата знам, че ще е през август, но трябва да се види на сайта им като я обявят. Организира се от "Безплатно общинско училище за бъдещи родители."
Смятам като наближи следващата лекция да надам глас тук и във ФБ с надеждата да се съберем и запознаем повече майчета от Пловдив! Simple Smile Пропуснах, че за първи грижи се прави и лекция в Окръжна болница всеки месец, за нея трябва да проверя точно кога беше.

# 514
  • пловдив
Добро утро от мен!!!Аз май съм най-раннобудната!Вчера следобед са ми излезнали резултатите от токсоплазмозата и веднага ги копиах тук.Според мен са ОТРИЦАТЕЛНИ!!!!!Утре съм на преглед при доктора ми и ще видя със сигурност.Но в интерес на истината съм много по-спокойна сега.Много ми е мързеливо и отпуснато тия дни а имам доста работа да довършване....Решила съм другият понеделник да я почвам.Давам си още малко почивка!!!!Почвам стая по стая-така до 22.... Grinning За 22 ще оставя прането на дрешките и след това гладенето и подреждането!!!На 23-24 съм решила че оправям чантата за родилното и другата за изписвнето,на 24 ще съм на лекар да си взема всички изследвания и вече бебчо може към края на месеца да излиза  newsm78Ох аз вече много искам да си го гушкам!!!!Всички покрай мен ми казват че ще е чак края на другия месец ,но на мен ми се ще да е по рано-още цял месец не ми се чака!!!!! SadНо каквото е-много  мина,мъничко остана!!!!Днес съм решила че само ще сготвя и друго АБСОЛУТНО НИЩО!!!!!Вчера доста ходих и да ви кажа кракат са ми подути и ме болят....А в една маршрутка направо ми стана лошо....Слезнах много преди спирката ми и вървях пеш!После викам на мъжът ми че като влезна в 9 -тия да ме качва на една маршрутка в час пик и съм готова после за родилното!  Laughing

# 515
  • В една слънчева къща...
Добро утро и от мен!
Честито на мама valentin@, да е жив и здрав малкият мъж и да расте скорострелно!   bouquet
Същото важи и за сладката Ивайла на мама Калояна  Hug
Хубав ден на всички !!!

# 516
мама Lepelissima  и всички други майки от Пловдив ето и програмата с лекции за м. Юли  в Селена
 ( всеки вторник стартират от 17.30 !! Доста интересно поднасят инфото. не трябва да се записвате предварително и са безплатни .

Скрит текст:
Програма за месец ЮЛИ Селена

2.07.-Развитие на плода и промени в организма на бременната
Лектор-Д-р Петрова

9.07.-Обезболяване по време на раждане.Видове упойки и медикаменти
при различните раждания.
Лектор-Д-р Кичуков

16.07.-Видове контракции.Видове раждане.Възможни усложнения при
раждане и техните корекции.
Лектор-акушерка Негалова

23.07.-Психологически аспекти на бременността
Лектор-Мария Владимирова

30.07.-Кърменето-да започнем правилно и безболезнено
кърмене.Подготовка на гърдите.
Лектор-акушерка Мяшкова

6.08.-Адаптация на новороденото.първи грижи-
хранене,къпане,масаж.грижа за пъпчето,обличане

# 517
Супер, благодаря много, ще се включа и там! Simple Smile Само, за съжаление пак не виждам някаква тема за дишането, а така ми се искаше...

# 518
  • София
здравейте Simple Smile

Валентина, честит ти малък мъж Simple Smile Бързо да наддава и да се гушкате у вас. Simple Smile

Яна, прегръдки на теб и малката Ивайла Simple Smile

На мен вчера ми излязоха резултатите и хемоглобина ми е 111, а преди два месеца беше 109. Явно това желязо ще трябва да се увеличи, а е толкова гадно че не ми се говори.

Днес ми е особено отпаднало.

# 519
Валентина, честито и от мен! Жив, здрав и много борбен да е малкият мъж! Скоро да си го заведете вкъщи и много да ви радва! Simple Smile
На малката ни девойка пожелавам много, много грамчета, а на нейната майчица - кураж! Simple Smile

# 520
Здравейте,шкембенца  Hug
При мен нищо ново. Цялото войнство се спуква да ме сънува вече родила и постоянно ме проверяват  Laughing Тази сутрин започнаха още в осем  Crazy  Вече вдигам телефона с: "не съм родила още!"В повечето случаи ми се получава,но озадачих доста една служителка на Гет.бг,която ми се обади да потвърдя една поръчка  Joy Забавно е, I feel like a movie star  Flutter

# 521
valentin@ , честито бебче! Да е силно и здраво му пожелавам!

# 522
Честито и от мен на мама valentin@! Много кураж и на теб и на мама Яна! Много сила и борбеност на малките ви съкровища!
Аз днес си взех документите за болницата, после понакупих още някой неща за бебето и вече списъкът ми е почти задраскан. Остава чакането.
Трикси, напомняш ми на първата ми бременност, когато преносих и всеки ден ме проверяваха дали съм родила. По тази причина сега никой не знае точно кога ми е термина, освен таткото де, на всички съм казала началото на август и дотам. Така ми е по-спокойно и на мен.

# 523
Здравейте,аз бях питала за лекциите в Пловдив.Благодаря за инфото. Харесаха ми две от темите и ще се опитам да отида.

# 524
Здравейте момичета.
Аз да питам мамите с по едно и повече деца-нормално ли е вече да ми се смъква корема надолу,че вече трети човек днес ми го казва и почнах да се заглеждам и аз.Май е малко по ниско вече нз  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт