Как разпределяте харченето на парите?

• 33 714
  • 241
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Е, днес ще кажа, че Лизет е права.
Една от големите причини да сме заедно с мъжа ми 10 години вече, е че се разбираме финансово.
Като слушах и две истории за разводи /по ВипБрадър - няма значение/ - основната причина е била, че са се разминавали във финансовото мислене.
И в повечето случаи мъжа е прахосник и не му дреме какво влиза и какво излиза, а жената е спестовник и се тревожи какво става.

# 211

Като слушах и две истории за разводи /по ВипБрадър - няма значение/ - основната причина е била, че са се разминавали във финансовото мислене.
Е то в 90% от случаите караниците в семействата са за пари и различни финансови приоритети.

# 212
Коментара "Зарежи този мухльо" е вече минал много пъти пред очите ми и в слуха ми. Причините да не съм го зарязала са много. Много са и пътите, когато съм стигала до ръба. За да го прескоча обаче (сега не съм на ръба, но ако пак ме изтика до там) ще са ми необходими най-малко едномесечни разговори с психолог, ако и тогава успея. Такива консултации аз не мога да си позволя, най-малко пък, когато съм на ръба, защото в 80% от случаите ръба е финансов. Това не противоречи на първия ми пост. Винаги се справям финансово, но понякога ми е тежко да го правя сама.
Не всички сме принцеси и получаваме принцове за жалост. Във форума не се познаваме една друга и трудно може да се каже дали и в мен няма причина да получавам свинарчето Simple Smile.
Не знам за какви "лични грехове" се самонаказваш така, но ПОВЯРВАЙ, Не си струва.
След години ще съжаляваш.

# 213
  • Mediterraneo
Цитат
А и ако е това, за което си мисля ще си имаш проблеми.
Винаги се справям финансово, но понякога ми е тежко да го правя сама.

Справяш се, но това, което си описала, за мен е непоносимо свиване на разходите отвсякъде! Да се къпеш само сутрин  Shocked, за да пестиш от бойлер... Това не е справяне, друга е подходящата дума.

# 214
  • Пловдив
Да и аз написах, че за някои това може да е мазохизъм и да е прекалено, но за мен не е проблем. Правила съм го цял живот. Правеше се у дома, когато бях дете, правех го и когато живеех сама и сега пак го правя. Не е проблема в ограниченията. Проблема е, когато аз се ограничавам и си правя сметката, някои друг да разточителства на мои гръб.
Пак обаче не разбрах, за какво си мислиш?
От там се завърта и другата история, че може би не е проблема в лични грехове, а във възпитание, ниска самооценка, неща преживяни и наложени от детството и така нататък. Всичко комплексно ме притиска, когато съм на ръба на раздялата да не го правя и да си вярвам, че просто така или иначе няма да получа по-добро.

# 215
  • Вече в моята си приказка...
Пак обаче не разбрах, за какво си мислиш?

Смята, че приятелят ти има дете от друга жена, за което плаща издръжка?!

# 216
Всичко комплексно ме притиска, когато съм на ръба на раздялата да не го правя и да си вярвам, че просто така или иначе няма да получа по-добро.

Защо мислиш че не заслужаваш повече? Грозна,уродлива, болна, крива , сляпа, саката? Или просто тъпа и проста?

# 217
  • Пловдив
Да има дете. Разведен е. беше разведен, когато се запознахме. Детето е на 13 г.
Аз съм не особено красива. Склонна към напълняване. Нямам "женствени" да ги наречем навици, не се гримирам, не ходя на козметик маникюр и др. подобни. Характера ми е да го наречем странен. Един вид съм многознайко. Всичко това, а може би има и неща, които съм пропуснала никога не ме е правило привлекателна за мъжете. Понякога може би има мъже, които просто ме уважават, защото знам или мога нещо, но няма такива, които да ме харесват, да са привлечени от мен или да ме желаят. Може и хората да ме възприемат, като високомерна и защото съм многознайко и защото избягвам да общувам.
Виж за тъпа и проста няма да се призная дори и бой да ям  Laughing

# 218
Да има дете. Разведен е. беше разведен, когато се запознахме. Детето е на 13 г.
Аз съм не особено красива. Склонна към напълняване. Нямам "женствени" да ги наречем навици, не се гримирам, не ходя на козметик маникюр и др. подобни. Характера ми е да го наречем странен. Един вид съм многознайко. Всичко това, а може би има и неща, които съм пропуснала никога не ме е правило привлекателна за мъжете. Понякога може би има мъже, които просто ме уважават, защото знам или мога нещо, но няма такива, които да ме харесват, да са привлечени от мен или да ме желаят. Може и хората да ме възприемат, като високомерна и защото съм многознайко и защото избягвам да общувам.
Виж за тъпа и проста няма да се призная дори и бой да ям  Laughing

Laughing Важното е че последното не е факт. Всичко останало е абсолютно поправимо.
И аз някога имах само многознайството и високомерието си- то от това идва ВСИЧКО. Щом има високомерие, значи има причина за него. Направи си женствени навици и женствена външност и всички мъже ще бъдат в краката ти. Grinning
Не е толкова трудно, можеш да започнеш от фитнеса. Wink

# 219
Да има дете. Разведен е.
Аз съм не особено красива. Склонна към напълняване. Нямам "женствени" да ги наречем навици, не се гримирам, не ходя на козметик маникюр и др. подобни.
Оох, страшни комплекси са ти насадили.Не знам кой и защо, но ужасна "услуга" са ти направили.
Не вярваш в себе си, мислиш, че не заслужаваш нищо по-добро.....А докато ти сама мислиш така за себе си, и останалите така ще те възприемат.
Явно си млада още, но наистина ли смяташ, че само красивите и слабите имат право на щастие?
Огледай се около себе си.И ще видиш, че едно 90 % от хората са съвсем обикновени, и на вид, и като характери, и като особености.....а не им липсва самочувствие.
Никой не може да ти гаранции, че ако оставиш този мъж, ще намериш принца от приказките.Но, ако поработиш върху мисленето си , повярваш, че всеки, ама наистина всеки заслужава добър живот, погледа ти върху хората и събитията ще се промени.Излъчването ти ще бъде друго , и съответно ще привличаш и други хора около себе си.

# 220
  • Пловдив
Зная, че не само слабите и красивите заслужават щастие, както и, че това да изглеждаш страхотно не е гаранция за щастие.
Просто така се е случило, че приятеля ми е единствения човек, който все пак е демонстрирал, че може да ме обича.
Всъщност не съм чак толкова нещастна. проблема ни е предимно и само финансиите и аз се боря за да го премахна. Да се промени това. Работя за да съм по-щастлива.
Ако оставя този не просто няма да намеря принца от приказките, а няма да намеря никой, както 28 години преди това не съм.

# 221
Не ги слушай тези глупости за излъчването има върви към фитнеса и козметичните салони! Wink
Докто обективно не започнеш да виждаш в огледалото красавица, нито един свестен мъж няма да припари. Остави ги мухльовците да си мухлясват с други.

# 222
  • София
няма да намеря никой, както 28 години преди това не съм.
Детенце, успокой се - не си престаряла стара мома. Виждла съм те на снимка в диетична тема, не е толкова страшно положението. Защо сама си набиваш комплекси и си затваряш хоризонта.
Снощи нямаше как да пиша, моб. интернет беше слаб.
Това дете и бившата ця живот ще тежат на врата на мъжа. Ти ще си дъжна да печелиш и да се ограничаваш за да живеете сносно. А той ще снася на бившата, на детето, а после и на внучето.
Разговори за собствено дете водили ли сте? Имате ли план кога да се появи?
Била съм женена за разведен - не го пожелавам на никого. Цялата му рода да ме убеждават, че детето от бивашата е най-важно и е по добре да съм ялова. Да, ама не бях за тяхно съжаление. Постепенно се натрупват проблемите и осъзнаваш как си провалил години от живота си.
Вместо да се ограничаваш заради неговата издръжка може да инвестираш тези пари в себе си.
А родителите ти какво мислят по въпроса? Аз не бих позволила на дъщерята връзка с мъж с дете. Бих направила всичко, зависещо от мене да я отдалеча от такъв човек. Мъже и жени много, избор има за всеки.

# 223
  • Вече в моята си приказка...
poohito, аз бих те посъветвала също и да прочетеш някоя книга за самоусъвършенстване /примерни такива не мога да дам, но има много, които биха ти помогнали!/ - сигурна съм, че не си толкова нито грозна, нито зле, колкото ти самата се виждаш!

Иначе по темата, смятах да започна да записвам колко за какво харчим, ама все не ми достига времето, а и предполагам, че едва ли ще намалим по този начин разходите си. По-скоро ми се иска и работя в посоката да увелича приходите си. Дано! Praynig

# 224
По-леко с обобщенията! Има мъже които прекрасно издържат и по пет деца от бивш брак, и собствена жена с деца. Просто мухльото си е мульо- бил с той деца или без.

А момичето да започне първо от хигиената преди фитнеса че като си помислих само за икономията с бойлера и направо ми прилоша. Sick

Общи условия

Активация на акаунт