Орхидея - тема 11

• 112 198
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за мнението, Саморая.

fisholina в събота ме беше посъветвала да го режа този цветонос, но явно му се размина  Grinning

Laughing Laughing Стресирал се е като е разбрал какво му мислим и е решил да се отчете.

# 646
  • волно калдъръмче
Може да е чувал, че така плашат овошките  Laughing и е дал не едно разклонение, а цели две  Sunglasses

# 647
След последните напътствия разгледах внимателно и наистина е цветонос! Значи и мързеливата ми госпожица ще цъфти тази година Grinning А другата освен големия си има още едно съвсем мъничко шипче. Ура, ще си имам 2 мноого цъфтящи орхидеи Heart Eyes

# 648
  • В страната на мечтите
Здравейте момичета, много се извинявам за грубото нахлуване в темата ви, но аз по принцип не разбирам много от цветя. Майка ми има над 15 орхидеи, които много обича, и ми се искаше да й подаря специален саксийник за тях - прозрачен или де да знам и аз. Има ли цветарници само за орхидеи, някакви по-различни от стандартните, и къде бих могла да намеря такъв? Много ще съм Ви благодарна за всякаква информация!

# 649
  • София
Здравейте момичета, много се извинявам за грубото нахлуване в темата ви, но аз по принцип не разбирам много от цветя. Майка ми има над 15 орхидеи, които много обича, и ми се искаше да й подаря специален саксийник за тях - прозрачен или де да знам и аз. Има ли цветарници само за орхидеи, някакви по-различни от стандартните, и къде бих могла да намеря такъв? Много ще съм Ви благодарна за всякаква информация!

Ами незнам дали има специални цветарници за орхидеи newsm78, но този който аз имам също ми върши много добра работа.Той е от т.нар. телескопични.Сама му придавам формата спрямо светлината, от девет части е,но има и по-големи ...

# 650
  • София
Сърчице, моля за снимка на този цветарник. Praynig От къде го купи? И аз искам да си купя нов, че двата които имам и използвам вече са ми неудобни.

# 651
Саморая, Фишолина,
явно добре сте го стреснали Grinning

Сърчице,
и аз искам да знам за този телескопичен цветарник. Simple Smile

# 652
  • София
Сърчице, моля за снимка на този цветарник. Praynig От къде го купи? И аз искам да си купя нов, че двата които имам и използвам вече са ми неудобни.

оу направо ме шашнахте, навсякъде ги има Бриколаж, Практикер и т.н Може би аз не съм се изразила правилно с думата телескопичен newsm78, но как да го нарека ..Значи той не е стационарен и трите му крачета могат да се огъват а също така и самите подложки за цветя се местят нагоре надолу наляво надясно.Вижте на осма страница има мои снимки Wink
Само да отбележа понеже са малко старички снимките към днешна дата всичките ми орхидеи са изкарали ластари с пъпки...  bouquet

# 653
  • София
Мъжът ми се прибра от Баухаус с 3 мини орхидейки по 3,5 лева. Преоценени са май, но и трите са с цвят. На етикета пише, че e Литъл лейди фаленопсис. Laughing  Не се е въздържал и е взел и един полумини пелорик с един цветонос, но с много разклонения. Много е интересен. Дано утре се сетя да го снимам, че да ви го покажа.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 20:41 от Тaня67

# 654
  • Русе
Дочаках най-накрая и при мен да цъфне орхидея!

# 655
  • волно калдъръмче
Страхотна орхидея! Честито! Да си я гледаш и да ѝ се радваш bouquet

# 656
Здравейте!!!
Не съм влизала от доста време,но имам един въпрос.Имам орхидея Дендробиум нобиле и пуща нови булби,но старите ,които са прецъфтели си стоят.Искам да знам дали мога да ги отрежа,защото в момента вече си пречат,а знам,че старите няма да цъфтят втори път.Мога ли да ги отрежа и до къде да режа.Просто пуща 4 нови булби,за да мога да ги захвана към пръчките,че се изкривяват вече.Първо пусна две и доста пораснаха,а сега от тези две още две покарват. Laughing
Другите три орхидеи пущат листа и корени и се надявам пролетта да ме зарадват с нови цветове.Фалеанопсиси са.
*sve* страхотна е орхидеята ти,май и аз ще си взема бяла. Mr. Green
Весели празници на всички!!! Hug  bouquet

# 657
Здравейте,момичета
имам 2 много бързи въпроса- кой вид орхидея мирише(чела съм,че има с аромат на ванилия,други на канела ...)и 2- Отглеждам от сравнително скоро Фаленопсис- знаете ли каква може да бъде причината за недоразвиване и изсъхване на младо листо,което тръгна да излиза от центъра-беше съвсем мъничко,но така и не порасна-просто пожълтя и изсъхна. Притеснява ме и дали ще може по-натам да развие ново,след като старото бъквално в центъра на растението изсъхна,дали няма да пречи...?
Благодаря  Heart Eyes

# 658
  • София
Здравейте,момичета
имам 2 много бързи въпроса- кой вид орхидея мирише(чела съм,че има с аромат на ванилия,други на канела ...)

Някои камбрии миришат. В момента имам една цъфнала, която е с много силен аромат. Зигопеталумите също имат аромат. Наскоро имаше в Бриколаж и всички ухаеха. От често срещаните по магазините орхидеи първенецът е дендробиум-нобилето. От него цялата стая мирише на пролетни цветя. Има и ванилова орхидея, но съм я виждала само в ботаническа градина.

pisenxeto, и от старите булби, останали дори без листа, често се събуждат цветове. Не са кичести и в изобилие, но всяка година се появяват по няколко цветчета. Не ги махам, защото бях чела някъде, че от старите булби растението се храни. Дали е така - не знам, но не ми пречат и не ги махам. Дендробиумите и без това са доста грозни.  Mr. Green Само 2-3 пъти съм рязала с цел опит да размножавам и в основата си остана полуизсъхнало пънче, което също не е приятно за гледане.  Wink

# 659
Тaня67 благодаря,ще ги оставя за сега.И аз имах две пънчета,така я купих ,но вчера отрязах едното,че беше около 10 см и ми стоеше грозно,а другото е почти в корите отрязано.
Весели празници ви желая момичета!!!   bouquet
Здраве,щастие и много късмет!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт