Отговори
# 345
Джина нали има дежурни доктори и в неделя, а иначе
 Децата, родени в неделя, от древни времена са били смятани за специални. Смятало се е, че те имат особени способности, които ги защитават от бебешка възраст от уроки. Обаче първото се роди в четвъртък  Sad

# 346
Джина ето едно сайтче, което може да е полезно http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_26.html

# 347
  • София
Ние днес бяхме на консултация,малката за един месец е качила 1200 и даже не разбрах колко на дължина,защото много се ядосах.На 20 ден като ходиме на кон-я беше наддала 600гр и докторката каза,че е малко.Директно ми каза да я дохранвам и аз започнах,да не изостане детето,но днес ми се скара,че е наддала много.А вчера моят мъж е срещнал една наша приятелка,която е неонатоложка в родилното и тя е казала да спирам АМ.Да съм кърмила на поискване,нищо,че наддава малко,за да не стане с наднормено тегло.

Е нямам думи, тея лекари ако не ти прецакат кърменето, няма кой друг да го направи!  #Cussing out #2gunfire Момичетата, които още не са кърмили, но планират, моля обърнете внимание на тези случки и си вадете изводите доколко трябва да се слушат лекарите по отношение на този въпрос. За съжаление, все още масово, ама масово цари пълна дезинформация и неадекватност сред лекарсткото съсловие по отношение на кърменето, затова моля, ако имате нужда от съвет, нека последната ви инстанция, на която да вярвате да бъде тук и само тук, от консултатнтите по кърмене.

Елица, по-добре наистина спри АМ, макар че няма да ти е много лесно, след като бебчето е свикнало веднъж. Със сигурност ще ти е много по-добре да сте си само на кърма, отколкото да кърмиш и после да се занимаваш и с дохранване, да не говорим, че кърмата ти може и да намалее, ако дохранваш. Скреч днес е писала на Ива Ангел как да премахне постепенно добавката и да мине на изключително кърмене, на стр. 22 от тази тема. Най-главното което е казала, е да се дава минимално количество добавка, само когато бебето е неспокойно и гладно, но има и много други неща, прочети ги.

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 22:16 от karlie

# 348
  • varna
Докладвам, че мама Дени и бебе Юлиан са изписани днес и вече се гушкат у дома! Сега си почиват, тъй че ще оставя на нея като намери време и сили сама да влезе да ви се обади  Mr. Green
Но честити бебчетата на всички нови мами - да са живи и здрави - и праща гушки на бебета, мами и тумбаци  Hug

# 349
  • София
Прекрасно е, че са се прибрали! Благодаря ти Хера, че ни информираш. Нека си почине, да се нарадват и тя като намери време ще пише. Важното е, че са добре!

# 350
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ето ме и мен!
Честито на всички сдобили се с  newsm30 мами да са здрави и много послушни!  party006
Аз днес пак бях на крак!Излезнах в 9.30 и се прибрах преди малко Rolling Eyes!Купих доста неща за бебо,но има още!Взех му и дрешки за изписването,но 50ти размер и сега ми се струва,че са малки  Thinking можете ли да ми кажете вие колко големи сте взели?Иначе взех и пелена за изписването и отделно един комплект за  1stroller с пелена,подложка и възглавничка.Купих и доста дребни неща ,но май ще трябва да си направя списък,че ще пропусна нещо!

# 351
Хера благодаря, че ни информира, аз блейката тъкмо зяпах по ФБ дали там няма вести от нея  Grinning
Ани и да пропуснеш, ще е нещо дребно, а магазините ще работят и след като родим, така че мъжете отиват и вземат какво е нужно

# 352
Честито на новообебилите се мами! Да са живи, здрави и послушни малките човечета bouquet

Аз също искам да помоля за парола за снимка.бг и ако може да ме добавите в групата във ФБ -  Katina Stefanova съм там.
Благодаря Simple Smile

# 353
  • София
gery, мерси!
si_ti, и аз мисля така, поне в началото.
karlie, обърка ме, аз утре ще се обебвам, живот и здраве, Hug!

Желая ви спокойна нощ! И ако ще раждате да е през деня, спокойно и да е бързо и лесно! Приятно ми беше в темата, макар и да не пишех кой знае колко често!
Ще пиша, когато мога за резултата!
Хубава и спокойна вечер!

# 354
  • София
Верабел, отиваш спокойна, свършваш работа и те чакаме да ни информираш, когато можеш, разбира се Peace Успех, стискам палци Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 355
  • София
Дани Камен, благодаря ти за линка, много е полезен Peace Иначе с моят кекс стана едно голямо нищо- гнетав, гаден.... Казвала съм, че не умея да готвя, но имам 2-3 периода в живота, през които съм имала и време и силно желание да се науча /когато се омъжих, когато бях без работа и сега/. Не става и не става. Явно това не е моето призвание. Но винаги ми е било някак неприятно да чуя, че жена не може да готви, каква ирония.
Лека, полека темата започна да обеднява.... Hug Hug

# 356
verabel вземи тел на някоя от нас и пусни смс когато свърши всичко  Praynig
Джина еми те много родиха, и нямат време. А твоят кекс трябва да ти кажа ама сега ме мързи една супер лесна рецепта винаги става, иначе не че съм велика готвачка, но поне което го мога си става винаги. За останалото не обичам да експериментирам. Хайде лека нощ и от мен  Hug

# 357
verabel ,стискаме палци за утре ! И какви са тези прощални думи ,все едно няма да пишеш повече  Crossing Arms Всички дружно преминаваме в "Родени",не пускам никой да си ходи !Така ,че Бемол да се връща бързо.Мартина не е писала скоро ,Мъхчетата гледам ,че са тук....имаше доста майки ,с близнаци.Полямитко  също да се обади,дано всичко да е наред с тях Praynig Praynig Praynig
Аз днес му направих едно ударно чистене,после чистих и в магазина ,после ходих на дъъъълга разходка и накрая пих половин бира Crazy Майка ми вика ,ако тръгнеш да раждаш днес ,поне ще си в настроение hahaha
Мисти ,хич не ми пука колко кила съм вече.Може и над 85 да съм ,все съм гладна ,все нещо ям...Сега ми се е паднало пък,после няма да има оправдания Whistling
Ники,премина ли бурята  bowuu

# 358
Данче, не е. Но имам мускулна треска на краката. Махнах лентичката, щото е видно, че преносвам.

Джина, рецепта, по която винаги ми се получава:

5 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакплувер
1/2 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио

в горната последователност. Използвам формички за мъфини (тава) и хартиени подложки (не миеш нищо после)
Печеш в около 190Ц предварително загрята фурна.
Ок е ако нямаш бакплувер.
Правила съм го за закуска, преди да отида на работа. Толкова е лесен и бърз.

# 359
Честити бебчета на Пина, Близначе, Иришка, ТАНЯ1019 и ven_j!   bouquet Да са ви здрави, кротки и щастливи деца  Hug
Верабел, стискам палци за утре  Hug
Джина, и аз не мога да готвя, а по-лошото е, че нямам и желание и не ме влече. Щях да се уча предния пък като излязох по майчинство, но така и не ми дойде музата....

Общи условия

Активация на акаунт