Д-р Оги е отново сред вас :-)

• 247 189
  • 1 618
  •   1
Отговори
# 1 425
Здравейте проф. Бранков.
Днес изпаднах в шок. Открих съвсем случайно едно малко топченце от лявата страна под долната челюст на дъщеря ми ( 5 г.), което е много "нежно" и подвижно и се напипва само при наведена надолу брадичка. В момента е и със сополи. Може ли да ме успокоите.

# 1 426
  • София
Това топченце е типичен малък лимфена възел, каквите имат всички деца по шията, под брадичката, по тила и т.н. по цялото тяло. Може да се увеличи от вирусна инфекция, хрема, болен зъб. Нещо съвсем нормално. Не се паникьосвайте.

# 1 427
Много Ви благодаря за отговора и най- вече за успокоението!

# 1 428
Здравейте, проф. Бранков,

Извинявайте за притеснението, пиша Ви с въпрос за забелването на пениса на нашето момченце - в момента е на 1 година и 1 месец.

По препоръка на педиатъра при всяко къпане придърпваме с ръка нежно кожичката на пениса назад. До момента обаче главичката на пениса остава напълно закрита - дърпам кожиката и виждам само процеп, а се притеснявам да дръпна по-силно, за да не го нараня.

Съветът на педиатъра е да го забели с рязко дърпане при някое от следващите ни посещения, но със съпругата ми все още отказваме. Бяхме на преглед при друг лекар, който препоръча забелване с местна упойка - било безболезнено.

Въпросът ни е дали и докога (до каква възраст на детенцето) да продължим с опитите за забелване след къпане, или трябва да забелим главичката по някой от двата начина - при педиатъра или с местна упойка?

Предварително благодаря за отделено време!

# 1 429
  • София
Общоприета практика по света е да не се бърза с разлепването на слепената кожичка (фимоза). Въпросът е, дали това не е патологична фимоза, тоест препуциумът е променен от хронични промени вследствие запарването от памперсите. Тогава тактиката е по-различна. Едно насилствено забелване без нужда може да увреди още повече нежната ципа на препуциума. Мога да Ви отговоря след като видя детето.

# 1 430
  • София
Здравейте мили майки от форума, реших да се представя официално. Често ме търсят по телефона и питат „Вие ли сте д-р Оги?”. Други искат директно да им запиша час за преглед.

За връзка с мен давам мобилния номер - 0888 373 857
Записване за консултации в „Токуда” -  02 403 4948  или 02 403 4000

Искам да допълня, че вече не приемам в „Зелената къща” –не ме търсете на този телефон 0886 478 993

В Токуда приемам с направление по Здравна каса всеки вторник и сряда от 9 до 14 часа. Иначе в дните от понеделник до четвъртък в това време може да дойдете винаги за платен преглед.

# 1 431
Здравейте мили майки от форума, реших да се представя официално. Често ме търсят по телефона и питат „Вие ли сте д-р Оги?”. Други искат директно да им запиша час за преглед.

За връзка с мен давам мобилния номер - 0888 373 857
Записване за консултации в „Токуда” -  02 403 4948  или 02 403 4000

Искам да допълня, че вече не приемам в „Зелената къща” –не ме търсете на този телефон 0886 478 993

В Токуда приемам с направление по Здравна каса всеки вторник и сряда от 9 до 14 часа. Иначе в дните от понеделник до четвъртък в това време може да дойдете винаги за платен преглед.

Благодарим  много за бързия отговор! Записахме  в Токуда  час при Вас за следващата седмица!

# 1 432
Здравейте,Д-р Оги 🙂на момченцето ми което е но 2 год. 9 м. много често му излиза ечемик на лявото оче на какво се дължи това?Последния път ,когато му излезе го съчетахме и с ешерихия коли в коремчето.Водих го на басейн глътна няколко пъти вода и на следващия ден имаше ечемик с температура,която продължи 4 дена и на 4 дена изпита силни болки в корема и се обезводни.Закараха ни в инфекциозното отделение.Там лежахме на системи и еспумизан за болката.Искам да ви попитам и за ечемика ,защо излиза и за тези е -коли възможно ли е пак да ги прояви някога.Доколкото знам не се третират с антибиотик така ли е???

# 1 433
Професоре, искам да ви питам какъв е редът да се изиска преглед от консултант - професор?
Племеникът е в болница от четвъртък с двустр.пневмония. Т има от преди..днес е 9ти ден и продължава да вдига. Вчера му е сменен трети АБ и не се повлиява.
Явно лекарите не успяват да се справят и да назначат адекватно лечение. За Добрич става въпрос...може ли насоки какво да правим...да го местим ли във Варна. Много сме притеснени.

# 1 434
  • София
Здравейте,Д-р Оги 🙂на момченцето ми което е но 2 год. 9 м. много често му излиза ечемик на лявото оче на какво се дължи това?Последния път ,когато му излезе го съчетахме и с ешерихия коли в коремчето.Водих го на басейн глътна няколко пъти вода и на следващия ден имаше ечемик с температура,която продължи 4 дена и на 4 дена изпита силни болки в корема и се обезводни.Закараха ни в инфекциозното отделение.Там лежахме на системи и еспумизан за болката.Искам да ви попитам и за ечемика ,защо излиза и за тези е -коли възможно ли е пак да ги прояви някога.Доколкото знам не се третират с антибиотик така ли е???

Е коли няма нищо общо с ечемика. При детето може да има инфекция на кожата, която отива към окото. В този случай ще помогне очен лекар.

# 1 435
  • София
Професоре, искам да ви питам какъв е редът да се изиска преглед от консултант - професор?
Племеникът е в болница от четвъртък с двустр.пневмония. Т има от преди..днес е 9ти ден и продължава да вдига. Вчера му е сменен трети АБ и не се повлиява.
Явно лекарите не успяват да се справят и да назначат адекватно лечение. За Добрич става въпрос...може ли насоки какво да правим...да го местим ли във Варна. Много сме притеснени.

Консултация със специалист може да поиска само лекуващия лекар. Превеждане в друга болница - също. Изобщо тази процедура е тромава.

# 1 436
Благодаря, професоре....Но Кой е лекуващият лекар....те нали се сменят в болницата. Този който го е приел ли...или началник отделението?
Според вас дали да не преместим детето в друга болница? Струва ми се че 9 дена с Т е много и че нищо не правят всъщност...

# 1 437

Е коли няма нищо общо с ечемика. При детето може да има инфекция на кожата, която отива към окото. В този случай ще помогне очен лекар.

Благодаря за бързия отговор.А може ли за ечемиците които му излизат на очето да му давам бирена мая или нещо за подсилване на имунитета,като черен бъз или витамини?Какво ще ме посъветвате???

# 1 438
  • София
Добре е да се подсили имунитетът.  Но трябва и капки за очи, потърсете офталмолог.

# 1 439
Здравейте Доктор Оги! Тези изследвания пуснах на дъщеря ми след като няколко пъти през 3-4 дни вечер вдига температура 37.4.

Няма други симптоми... Скоро лекувахме упорита задна хрема с Панцеф.
Доста се притесних от изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт