Синапова браво дано всичко си е ок и занапред

Adelayda за сетен път се убедих,че колкото майки толкова мнения и методи на гледане:)
С добри чувства го казвам.Ние нашата фея съвсем целенасочено я заведохме на море /вярно гръцкото и там е доста по-чисто/ заради водата,въздуха,слънцето. За болести не мисля,има ги и в София.Като сме на площадката,за да си играе големия и дойде някое дете да се радва на беба и да и диша в лицето ми се струва доста по-възможно да я зарази с нещо,отколкото на плажа.
А за плажа и банските за бебета,аз не мога да си представя да я заведа на плаж и да я държа с памперс. Вярно не я слагам в никакъв случай да сяда на пясъка.Мисля,че те са достатъчно малки,за да можем да ги контролираме къде седят. Ние процедирахме с беба така.Рано сутрин 6-7 аз си пиех на брега кафето,тя седеше с дрешки на шезлонг - дишаме:)
После от 9 до 10,30 максимум 11 зависи колко е топло е на плаж с нас голичка си сеи в надуваемата лодка и да се напишка много важно - отиваме и изплакваме и лодката и дупето в морето. Разбира се в лодката е на сянка и е намазана с бебешко мляко за слънце.puphi, ти се страхуваш да я топиш Андреа във водата защото е мръсна ли? Вярно,че нашето черноморие е малко мръсничко,но аз Радост си я топих по малко във водата в Гърция.Много и хареса,дори малко се понашмърка със солена вода,но това беше супер,защото и изчисти сополите,които си носехме от София. И така игра в лодката,после с лодката във водата малко топене във водата и после топъл душ,обличане и спинкане.Вечер след 17ч. пак на плажа,по-често с дрешки само да си играе около нас. Шушулче, детенце на годинка или повече,оето ходи нагоре надолу голичко разбирам да се опасяват родителите и да държат да е с бански,ама нашите госпожици само ще седят и не мисля,че нещо ще се вижда.Разбира се всеки сам си преценява.Моята е кротка и си седеше или на хавлията на шезлонга или в лодката и нямаше как някой да я види или да и влезе пясък където не трябва.
Извинете романа ми
Да се похваля нещо.Ради казва как прави кончето.Много е сладка.Показах и го онзи ден и много и хареса и и стана любимо и сега като я питаш и тя прави като конче.Умницата ми тя:)

.
(говоря им аз,ама кой ли ме чува) трудно мога да опазя.Извеждам го във всякакви условия и го държа леко облечен.Но за морето и пясъка съм категорична.В морето не ми е толкова проблем това,че ще го топна,а това че ще си лапа после ръцете .Баткото ни на 1г. беше с такъв ентеровирус от морето,че не мога да ви опиша,какво чудо беше и колко продължи.А за бебетата е супер опасно ,защото много лесно се дехидратират.И двата пъти като бяьме сега с Никола и в БГ и в Гърция,преди да кърмя отивах в близката тоалетна и си миех гърдите със сапун,да не са ми мръсни от морската вода.
Общуваме с доста деца, ежедневно.Нали знаеш какво се излива в нашето черноморие- на всеки плаж, без изключение.Тези стомашно-чревни, ентеровируси са само част от възможните усложнения при малки деца, без имунна система. За пясъка да не изреждам какво съдържа.Та ние сега се тръшкаме за един домашен жълтък тук, дали да им дадем, а смело ги водим на морето при фекалиите на тази крехка възраст.
Мисля, че и това бяха съображенията на педиатърката ни, преди 6 г., като гледах Андро , а и сега пак ми напомни, в началото на лятото.Друга тема са и пясъчниците за игра.Може да ме наречете луда, ама Андро в пясъчник не си е играл.То това си е тоалетна направо.Пред стария ни блок имаше пясъчник и от балкона наблюдавах как се облекчаваха бездомни, а и стопанисвани кучета(пред очите на стопаните си).Има статисктика за починали деца от такава зараза от пясъчниците пълни с животински изпражнения.Като имам възможност и се сетя ще я изровя и ще ви я пусна.

Само го глезят, играят си и му се радват