Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 423
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Привет , привет  Hug

Много хубави заглавия сте предложили  Laughing И аз бях омела една купа диня за десерт , 15 минути преди да видя заглавието на Петя  Joy  Сега едвам дишам, ама ми е много кеф.
Доближавам се до образа на мама Барба, така че и това заглавие ми допада ... аз го тълкувам като Барби, което е станало мама  hahaha ...за мое успокоение  Mr. Green

Моя бебон такива пози заема, че ми се изкривиха ребрата. Направо е болезнено.

Йоана, чакаме да се разпишеш след прегледа  fingerscrossed

Лемонче   newsm59 Много здраве, щастие и прекрасно и здраво бебче през септември !

Аз дрехите на бебо ще ги пускам отделно, макар че ползвам бебешки прах и за нашите дрехи. Мисля, че няма как да не се събират достатъчно дрешки, ако пък не имам 1/2 на пералнята. Но дори и нашите дрехи ги разделям твърде стриктно, така че не ми пречи.
Виж... гладенето е кофти. Това ми е най-омразното нещо , може да разчитам на сушилнята до известна степен, но сигурно пак ще ми се налага да гладя.

# 526
А защо е такъв проблем да се пускат дрехите на бебето отделно? 
Моят опит показва, че се събират достатъчно, постоянно има какво да се пере - пелени, кърпички, а и дрехи (аз лично не съм слагала бебето в креватчето с дрехите, с които е излизало, например; отделно то връщаше непрекъснато, та сменяхме дрехи, лигавници, чаршафи).  Така че обикновено се натрупва добро количество, ежедневно дори...

Абсолютно и аз същото бих написала. Аз все още пера на Ива нещата отделно и винаги имам 3 кг сухо, което е опция на пералнята (тя е основно за 6кг, но с допълнителна функция за 3 кг сухо). Въпросът за отделния леген стои ако майката предпочита да пере някои неща на ръка, ако,да кажем, няма супер модерна пералня и някои тъкани се увреждат в машината.  Събирането на мръсното пране също и до ден днешен на детето е отделно от нашето.

Диана, аз не знам с какво са си хранили бебетата,ако нямат кърма. Според моите баба и свекърва едно време всички са имали кърма. То и днес пак всички имат кърма,но при някои жени стават фалове. Спомням си баба ми как коментираше една снаха в село, дето разправяше,че няма кърма, казва " Брей,чудо,за пръв път виждам у наше село родилка да няма кърма". Дет се вика, хората са функционално устроени като кравите,козичките и др. бозайници - да си видяла крава без мляко?  Mr. Green
И все пак, вероятно  е имало някакви ситуации, защото баба ми примерно е имала свръх производство на мляко и наблюдаващата акушерка я е завела в регистър да дава кърма на млечна банка в родилното в Плевен. Зиме-лете, ще- не ще, цялата първа година е носила по две стъклени бутилчици в родилното сутрин преди работа. Зимата в поледицата не мислела дали няма да се пречука на леда,ами да не строши бутилките с мляко. Ей,голямо нещо е бил комунизма!

# 527
LemOn   bdbaloni Да си жива и здрава!

# 528
Lemon Честит рожден ден Simple Smile  nbirthday
За прането - решила съм да пера дрехите на бебка отделно от нашите.
Ох гладенето  ooooh! много сложно това  Blush имам си и трайни белези от няколкото опита, които направих .....
ама какво да се прави - ще гладя (добра идея за "помощниците" мисля да го изпробвам Simple Smile )

# 529
Lemon честит рожден ден!Да си жива и здрава,само щастливи моменти да имате! newsm59  Gift

# 530
Лимонче, честит рожден ден, здраво бебче на термин  bouquet

Аз ще ги събирам отделно, няма да ги пускам с работните на мъжа ми, но и не съмсе вманиачила за отделен лиген, простор и ала бала, имама подвижен сушилник, който ще ползвам за бебето ще го измия с белина преди да почна да пера и тва е, няма да я изнежвам Peace

А за храненето с прясно млако на бебе миналата година при докторката тука в квартала беше дошло десет годишно дете с едни мехури по тялото и тя каза, че е точно хранене с прясно мляко на дете под една година, развивали някакво заболяване и можеело да се прояви по-късно и не дава на майките да дават прясно мляко на децата под 1 година, а една клиентка даваше на бебето си разредено кисело мляко, защото нямаше кърма или не искаше да кърми, ама то и беше 4 брой и хич не й пукаше, палачори малко си падат baby_neutral

Пете, с тия барбарони ме спечели, много ги обичам, даже имах чаршафи с барбарони, ще ги търся къде са, трябва да има още плат  Mr. Green

# 531
Здравейте коремчета.
От понеделник до днес бях за задържане в болница. За сега спряха контракциите, но до края ще съм само на легло.
Успях да се запозная с две мами от Юлската тема които родиха докато бях там.
Бебока си върви с 2 седмици напред, но се надявам да задържи до 20 Август, за да влезна в 9-тия месец.

# 532
.... Извинявайте връщам се назад, но не мога да се сетя Amelly за Пантенол или Дефламол беше казала, че има ефект при излязли вече стрии? Тези двата спрея винаги ги бъркам  Embarassed

Мисля, че беше Дефламол Wink

mimi_9 радвам се, че сте добре и не го пускай бебчо да излиза Crazy

# 533
mimi_9 спокойно, ще издържиш до 20-ти, само почивай и не прави нищо. Аз лежа от януари и знам какво е. Аз пък чакам 6.08 - тогава влизам в 9 месец.

# 534
Здравейте момичета и от мен Hug

LemOn  nbirthday много усмивки и прекрасен подарък през септември
Йоана палчета и от мен,всичко ще е наред
Да се отчета и аз най-после.
Докато чаках днес да се появи ЛКК за болничния влезнах в един бебешки магазин и не можах да се сдържа.До сега ги заобикалях,бях ви споменала,че от суеверие не сме взимали нищо до момента.Та днес вече имаме първата покупка-шапчица с терлички Simple SmileДобре,че не взех повече пари със себе си,ама то си е голямо изкушение,такива сладурски неща имаше.Много мило ми стана.В събота най-накрая ще кажа на свекървата да изкара нейните покупки та да видим и тя как се развихрила.То тя се вихри вече няколко месеца,но я бях предупредила да не ни ги показва.В края на месеца ММ излиза в отпуска и започваме и ние.Хубавото е,че вече имаме обещани количка,креватче,матраче,столче за кола и стерилизатор.Да са живи и здрави всички,които ще помагат,някак ми е по-спокойно.
Прегледах нещата останали от каката,ами то кажи речи всичко е в розово или с разни момичешки декорации,та ще ги пазим евентуално за следващото.

Минах и през кардиолог днес.Гледа с доплер тромбчетата,които ми се бяха появили заради бременността и каза,че вече са се разнесли.Това си беше добра новина.Трябва да продължа да си нося чорапа,тъй като съм си предразположена,но все пак по-лошото мина.Успокои ме този преглед,няка си си отдъхнах.

По повод слушането на тоноветевчера питах мойто АГ и ми каза,че ще започнем като влезна в 8 месец,всяка седмица.То май всеки лекар си има различно виждане.
По повод киселинитепри мен се получваха на няколко пъти.Това,което ми казахае да не се хапва непосредтвено преди лягане или по възможност тялото да е изправено в горната част.На времето моята баба си пазаше една бутилчица с мента и понякога си пийваше по една капачка при киселини  Embarassed

Мноооого дълъг пост стана
Усмихнат ден от мен

П.П mimi_9 Радвам се,че сте добре.Както се казва щом се налага ще лежим и ще мътим до септември

# 535
.... Извинявайте връщам се назад, но не мога да се сетя Amelly за Пантенол или Дефламол беше казала, че има ефект при излязли вече стрии? Тези двата спрея винаги ги бъркам  Embarassed

Мисля, че беше Дефламол Wink

ДА, Дефламол - кремче за кожни изгаряния. Дано ти свърши работа! Не мога да се закълна,че при всеки действа.

# 536
  • София
Mimi, всичко ще е наред, почти не остана, така че ще издържиш. А и сега като започнат пак горещините и без това не е много за хойкане.

Хора, стига с тези суеверия, млади момичета сте, а и има - няма още месец и се започва с раждането. Кога тепърва ще обикаляте и ще купувате?

Аз чакам Йоана да се появи и да каже, че нищо тревожно няма. Замислих се преди малко, тя е в девети месец и да кажат нещо /аз съм убедена, че нищо й няма, де/ какво - само ще я побъркат в последните дни, вместо да е спокойна за раждането. Ако бях аз щях да го мисля около БХС-то, сега просто си чакам бебето и каквото сабя покаже.

# 537
  • София

ДА, Дефламол - кремче за кожни изгаряния. Дано ти свърши работа! Не мога да се закълна,че при всеки действа.

Мерси, открих го и аз в по задните постове. Важното е да пробвам със всякакви подръчни материали. Мажа се с какво ли не, преглътнах факта че са наизлязли по дупето и бедрата, но като видях наченки и на корема изпаднах в див ужас !

# 538
Mimi, стискай кълките, любимия ми израз, и стискаме палци до 9 месец Hug

Сохо и аз само кошара съм купила, чакам ремонта, пък и за къде да бързам, ква съм спокойна а? Whistling

# 539
  • София
Ани, имам спомен, че се беше похвалила и с количка в Снимката, ама може и бъркам Simple Smile
Не знам, може грешката да е в моят телевизор, но не мога да се лиша от удоволствието на пазаруването и на доброто физическо състояние в по-ранните месеци, заради суеверия. Всичко друго разбирам - и ремонтите през които минаваме всички, пари, липса на време, ама суеверия  Naughty  На мен именно спокойствието ми е важно и то точно в последният месец, и затова малко по малко се подготвям.

Общи условия

Активация на акаунт