Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 411
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Днес ходих при доктора на редовния преглед. Бебка е около 1, 7 кг вече Simple Smile

В болницата също отидохме с направление от доки, и определихме дата за секциото - 5ти Септември (при термин 17ти). Това беше най-ранната дата, която казаха че може да бъде, тъй като преди 36та седмица не правят секцио. Надявам се, че бебка ще е ОК до тогава и няма да тръгне по-рано, все пак това са 12 дни преди термина.

Относно покупките - май всичко взехме вече. Трябва да седна да прегледам списъците да видя дали нещо не сме изпуснали, но едва ли.

# 541
  • Пловдив
Ани, имам спомен, че се беше похвалила и с количка в Снимката, ама може и бъркам Simple Smile
Не знам, може грешката да е в моят телевизор, но не мога да се лиша от удоволствието на пазаруването и на доброто физическо състояние в по-ранните месеци, заради суеверия. Всичко друго разбирам - и ремонтите през които минаваме всички, пари, липса на време, ама суеверия  Naughty  На мен именно спокойствието ми е важно и то точно в последният месец, и затова малко по малко се подготвям.
  202uu
Дори в по-ранните месеци си е изпитание да вземеш всичко за ден-два, още повече аз трябва да съм и с ММ, че нямам книжка.Той се изнервя от магазини, аз пък трябва да помисля и да преценя, да харесам, да пипна. Сега вече ми тежи много и за 20 мин съм изморена, особено и ако е топло.  Ако е писано да става нещо и на челна стойка да стоя, пак ще стане. Имам позната, която е ужасно суеверна и честна да ви кажа хич не е цъфнала и вързала.  Peace

# 542
Лемонче честит рожден ден ! Много любов и късмет а за подаръка си знаеш- не отваряй преди септември !!!    bouquet 
g_12_09 от днес си в 8 м   bouquet
mimi_9 ще се пазим няма начин  Hug
Гласувах за Мама Барба ,но Сохо и твоите предложения са супер !
Да похваля ММ вчера приключихме с ремонта (аз го проспах  Blush) и сега пера последните дрешки,трябвало да има и розови  Mr. Green та взехме 3-4 да му мине мерака  Laughing
Аз простирам навън , после гладя и в шкафа ,а по големите в чувала вакуум и прибрани Grinning
Ще сменим въжетата ,имам и отделен нов леген ако се наложи нещо да се накисне ,за сега дезинфекцирам и ползвам нашите. Това за помощниците е добра идея  bowuu
Ани, имам спомен, че се беше похвалила и с количка в Снимката, ама може и бъркам Simple Smile
Не знам, може грешката да е в моят телевизор, но не мога да се лиша от удоволствието на пазаруването и на доброто физическо състояние в по-ранните месеци, заради суеверия. Всичко друго разбирам - и ремонтите през които минаваме всички, пари, липса на време, ама суеверия  Naughty  На мен именно спокойствието ми е важно и то точно в последният месец, и затова малко по малко се подготвям.
 newsm74

# 543
Искам само да уточня-не искам да създавам някакви спорове,тук сме да споделяме моментите на бременността и аз се радвам,че го има този форум Hug
По повод покупките-мисля си,че всеки сам за себе си преценява кога,как и каво да купи.Въпрос на лично виждане.
По повод суеверията-когато появяването на бебчо е било в резултат на дълго чакане и перипетии...без да иска човек става леко суеверен.Ни повече,ни по-малко

Петяотново в десятката са твоите попадения newsm10

# 544
  • Пловдив
Момичета, Coldeyes не съм мяркала отдавна, а беше в болница момичето или се бъркам ? newsm78
sweetynel, не спорим, просто всеки споделя мнение.   bouquet Вече си имаме големи бебета всички, отпусни душичката.  Hug

# 545
# 546
Сохо, имаме и количка и кош за кола ама са подарък, тях не ги смятам Peace

# 547
  • София
Ани, ще си кажеш ти  Laughing

sweetynel, не споря изобщо  Hug А за чакането аз не крия, че повече от две години го чакахме нашето, както и че бяхме започнали с разните му там процедури. А и да припомня, че тъкмо записала се в първата тема едно светило на гинекологията ми даде диагноза кухо яйце и аха да ми махне съкровището. Въпреки всичко не загубих вяра, теглих му една дълга и сочна и при първата зелена светлина, че всичко е наред се впуснах в трескава подготовка.

Coldeyes и аз я мислих преди известно време, както и една друга мама от Сливен. Дано всичко с тях е наред и просто лятото и почивките да са ги отдалечили от форума.

# 548

Хора, стига с тези суеверия, млади момичета сте, а и има - няма още месец и се започва с раждането. Кога тепърва ще обикаляте и ще купувате?

По този повод се сетих за брат ми и снахата,когато роди. Не си беше купила дори основните неща за родилното! Роди и веднага прати брат ми на пазар, а той принципно е оправно момче, но в случая направо се стъписа! Аз и майка бяхме в Ловеч, майката на снахата беше в чужбина, нямаше никой в София,който да помогне на новоизлюпения татко с пазара. И така, той ми се обади, продиктува ми списъка по телефон, ние с майка напазарувахме от Ловеч всичко за един час и пратихме багажа по автобуса. Пак бързо и лесно решихме въпроса,но не се прави така. После за бебето започнаха да пазаруват чак когато то стана на един месец- не намираха начин да излезат на пазар с него или без него. Първите дрехи и памперсите пак аз ги влачех, много е гадно да се чудиш дали това боди и тази шапка ще се харесат на майката...после като тръгнаха за количка, тя уж беше харесала някаква в Хиполенда, да,ама в онзи момент вече я нямаше, почна се едно издирване и ново умуване, а детето си иска разходките. И накрая от цялата работа снахата беше постоянно изнервена, няма това,няма онова, аз хвърлях луди пари да й угодя на нуждите и на капризите, а тя хем не може сама да се пусне по магазините, хем недоволна от това,което аз купувам...Кофти история.Спестете си го. Peace

# 549
Сохо и Суит, аз съм нещо средно между вас двете Laughing. Ние очаквахме магията да се случи повече от година (не чак толкова дълъг период, но като се има предвид, че съм на възраст извън "българските стандарти" за бременеене Laughing нямах много право на грешки) И мен едно светило в първите седмици ми сложи диагноза кухо яйце, ама за красота допълни с извънматочна бременност, та искаше веднага да ме вкарва в болница за лапароскопия. Добре, че на другия ден летях за Германия. Даже ми препоръчваше да си отменя полета.  ooooh! Не искам да си припомням даже. От друга страна разбирам Суит- и аз до скоро се ослушвах, още повече, че и ММ не беше сколонен да подхващаме каквито и да е приготовления вкъщи. Да чукаме на дърво засега всичко е наред и както казва Петя лека-полека отпускаме душицата. Суит, както виждам и ти си сложила началото.  Peace Стискаме кълки, палци, всичко каквото е необходимо, само да избутаме до края. Hug
В тоя ред на мисли - Йоана, чакам с нетърпение да мине прегледа ти при Марков и да си отдъхнеш.
За заглавието - аз си заплюх мама Барба, но и всички останали са готини. Може просто да ги запишем и да ги изредим докато свършат. После пак ще мислим.
Лемън - от здраве да не се отървеш! Честит Рожден Ден!

# 550
soho doll  unique_v

И аз попадах на разни светила гинеколози.Благодарна съм че срещнах този,който в момента ме следи.Каквото е казал,това е станало.Невероятно спокоен и отдаден на професията.
При нас по-сериозните неща са направени-направихме освежителен ремонт на детската,по-големите покупки ще ни бъдат подарък,остават многото бръмбъзлъци-дрешки,аксесоари и разни подобни.Направила съм един хубав списък.Таткото изяви желание да го види и не се стресна особено.Като човек минал вече по този път е доста спокоен и уверен и на мен ми вдъхва голяма увереност.В края на месеца чакаме финансите,набелязала съм един магазин където влезнах преди време и знам,че има всичко необходимо на едно място.Наистина в последните седмици някак вече ми се отпусна душичката и някак нещата си идват на място.
Вярвам,че всичко ще е наред и септември всички ще се радваме на сладките бебоци

# 551
Здравейте
Успех на всички на прегледите   Peace
Не съм суеверна,но пък съм станала много спокойна и все си викам има време   Mr. Green
покупките все ще ги направим  Flutter

# 552
  • Gone with the wind
По повод суеверията-когато появяването на бебчо е било в резултат на дълго чакане и перипетии...без да иска човек става леко суеверен.Ни повече,ни по-малко

Ако ти кажа, че това бебе е чакано от 5 години, няма да казвам през какво сме минали за нея, не е необходимо, но това не ми попречи да отпразнувам теста с покупка, да ни е за кадемче (че даже и розовичко взех, за дивойка) Heart Eyes Чакането не ни направи суеверни, даже може да се каже и обратното - фактът, че забременях и то спонтанно, като че ме направи някак спокойна и уверена, че това е НАШЕТО чудо и всичко ще е наред

# 553
Всеки има право да избира момента в който да пазарува . Суеверията са кофти , но понякога както и sweetynel е казала те идват като неканен гост .
Аз лично гледам с всичко да привърша до края на юли , защото съм сама , мъжът ми го няма , майка ми ще ходи в друга държава на почивка и ако нещо се случи ( което е малко вероятно , но все пак ) трябва да съм готова. Дрехите са готови , козметиката също я взех , количка имам , имам и чаршафи ,кълъвки , олекотени завивки , пелената плетената е готова . Остава да взема легло /кошара , може някоя друга хавлийка , шишета , помпа , принадлежности за мен , майка ще ми ушие памучни и бархетни пелени .... Сигурно нещо забравям , но постепенно ще допълвам.
И на мен много мами , които често пишеха ми липсват , дан поне да драснат да кажат , че са добре , че не е прятно така пишеш , споделяш и после изчезваш безследно ....
Мими, почивай си и дано устискате поне до началото на девети . А кой знае може и до термин да си изкарате  Hug

# 554
  • Пловдив
Лемонче  newsm59 Живи и здрави! Септември сладко бебче да си гушкаш!

Амели -  Няма как да се сравняваме - ние живеем при едно специфично условие, което те са нямали - СТРЕС! Еййййййй две банки кърма всяка сутрин супер  Simple Smile

mimi_9 Почивай си и се пази!

Общи условия

Активация на акаунт