Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за използване на медицинска козметика за бебета и избор на подходяща бебешка козметика?
Какви са препоръките за пране на бебешки дрехи в пералнята?
Какви са препоръките за закупуване на бебешки артикули?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за използване на медицинска козметика за бебета и избор на подходяща бебешка козметика?
Педиатри обикновено препоръчват минимална козметична намеса за бебета в спокойно състояние, като измиване с вода и лек бебешки шампoан, последвано от овлажняване с двойно пресято зехтин. Въпреки това, лекари често препоръчват конкретни марки, което може да бъде обусловено от тяхната роля като дистрибутори на различни фармацевтични продукти в тяхната област. Когато избирате козметика за вашето бебе, много майки се доверяват на марки като Бочко, Мустела, Бюбхена и Хип. Важно е да изберете продукт, който не предизвиква дразнене или алергии. Освен това студено пресованото кокосово масло може да се използва за овлажняване на кожата и предотвратяване на стрии. За бебета с чувствителна кожа се препоръчва козметика без парабени, био продукти и естествени съставки. Продукти с D-пантенол и цинк са подходящи за успокояване и лечение на леки наранявания. Препоръчително е да се избягват продукти, съдържащи алергенни съставки. Зехтинът е подходящ за хидратиране на кожата, но трябва да се внимава с неговото приложение, особено през лятото. Форумът споделя различни марки бебешка козметика като Веледа, А-дерма и Mustela. Също така се споменава масло от чаен храст, което може да се намери в магазини за здравословни храни и аптеки. Определени марки са препоръчителни за суха кожа на бебето.
-
Какви са препоръките за пране на бебешки дрехи в пералнята?
За пране на малки бебешки дрехи като чорапки и ръкавици, можете да използвате специални мрежи или торбички. Тези мрежи или торбички са предназначени за защита на дрехите от повреда и предотвратяване на заплитане по време на цикъла на пране. Те могат да бъдат намерени в магазини като Билла, Лидл и Кауфланд и също така са подходящи за пране на други деликатни дрехи като сутиени, ризи и др. За пране на бебешки дрехи се препоръчва използването на деликатен режим на пералнята при температура до 30-40 градуса по Целзий. Освен това е добре да използвате хипоалергенен препарат за пране без силни химикали, за да предпазите кожата на бебето от дразнене. Препоръчителният метод за пране на бебешки дрехи е да ги перете отделно от дрехите на възрастни, да използвате специализиран препарат за пране и да гладите дрехите след изпиране. Въпреки това, гладенето не е необходимо за дезинфекция; то се прави предимно за изглаждане. Освен това можете да комбинирате дрехи на възрастни с бебешки дрехи в пералнята, но трябва внимателно да сортирате и избирате дрехите преди пране.
-
Какви са препоръките за закупуване на бебешки артикули?
При закупуването на бебешки артикули като матраци, столчета за кола, колички и други аксесоари е важно да изберете висококачествени продукти. Освен магазините, онлайн пазаруването може да бъде удобна опция, ако предварително сте видели продуктите в реален магазин. За дрехи мнозина препоръчват да се избягва закупуването от магазини като Джъмбо, тъй като стоките там са описани като китайски боклуци с изкуствена нишка и неприятна материя за бебета.
-
Мога ли да приготвя собствена козметика за бебета, като смесвам продукти от различни марки?
-
Какви са препоръките за грижа за бебешката кожа?

Отделно по-тънички и по-дебели пелени, ако се наложи.
Защо вчера ви се похвалих, че нямам киселини
щях да умра нощес от тях ужасно е. Поне знам че стана от един фреш лимон никога повече фреш лимон няма да близна
добре, че имаше сода в хладилника и оправи положението, но не съм се наспала и смятам да дремна следобеден сън. Относно памперсите да ви споделя преди няколко месеца още пупата ми беше малка бях се спряла на щанда с ббебешки храни и аксесоари в Кауфланд и един мъж ме заговори. Представи ми се за някакъв дистрибутор на храни. Изчете ми лекция за всички марки АМ каза, че Тьопфер били най-добри и въпреки, че продавал и Нестле те били най-големият боклук. Не знам до колко е прав то всеки си има мнение. После ми обяснява как да си потърквам бутилка с Ам между дланите, а не да я разтръсквам че влизало въздух и от там колики. Най-накрая ми каза да не купувам памперси от големите вериги защото за там се правели партиди със занижено качество, защото искали по-ниски цени. Да съм си купувала от разни борси български и малко да са по-скъпи били по-хубави. Не знам дали е прав, но е възможно. За спането мама ми е подготвила вече два комплекта с олекотени завивки и един с плик в който мога да сложа одеалце. Имам един спален чувал, но не мисля да го ползвам.
Редовно ме питат скоро ли ще е, но аз ги успокоявам хората, че само изглеждам огромна, защото по начало съм си дебела. 

А аз слинг си купих
).
Имаме си столче за кола, зимен кош и лятна част. За месеците - може би сме в седми календарен, иначе сме в осми лунарен. А хората си питат за календарните. Мен пък от 2 седмици ми обръщат внимание на корема и е много приятно. В стола ми дават каквото си харесам - независимо дали е гарнитура към нещо. Пък за една лакомийка като мен това си е голям бонус!