ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори - 4

• 45 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
AtenaotnA, сладкия картоф го взимам от био-магазина. Не съм виждала по пазарите. Зареждат го от Израел, не знам дали изобщо вирее в БГ.

Ние ползваме две шишета, които вече не стерилизирам. Мия ги с препарат за бебешки съдове и ги оставям да изсъхнат на въздух.
Стерилизатора го ползвам само за частите на помпата.
Не слагам чорапки, спим с чувал заради климатика.

katelinka, честито порасване, продължавайте в същия дух, весели и щастливи Simple Smile

# 256
  • Бургас
Имам въпрос към Пепеляшка (надявам се да прочете поста ми):
Изписаха ми Лактофлор - пробиотици. Съвместими ли са с кърменето и ако не са, можеш ли да ми препоръчаш някаква тяхна алтернатива?

# 257
Добро утро!Отдавна се каня да пиша,дано нямате нищо против.
Моето януарче е родено на 12.01.-Георги
Изписаха ми Лактофлор - пробиотици. Съвместими ли са с кърменето и ако не са, можеш ли да ми препоръчаш някаква тяхна алтернатива?

Незнам Пепеляшка дали ще отговори,но моето мнение е,че няма проблем да го пиеш.
Както Лактофлор,така и други пробиотици се изписват на бебета.

# 258
Много пишете  Wink . Малко "акъл" и от мен, въпреки че мразя да получавам и да давам.
Сладки картофи има по големите вериги Кауфланд, Карфур - внос, но не винаги. на пазара има но за софиянци предимно - отглеждат ги в Петрич , Сандански .
Глутен - от 7 навършени месеца - предлага се като корички хляб и попара .
За "злоядите" - пробвайте да предложите на бебето нова храна / каквато и да е/, когато не е гладно , примерно 1.5 часа след хранене / представете си как че реагирате вие ако сте жадни и ви предложат водка  Sunglasses - това за пиещите майки  Laughing
Хубав ден и ако някой не е наясно как се прави попара да пише .

# 259
Бубе , добре дошла!

Цвети, Пепеляшка вече не ни следи , но можеш да й пишеш на лични или в емата на ЛЛЛ.

Идиотка,пробвах да е гладен ,да е нахранен , да е наспан , легнал , седнал... резултата е все същият-  протяга ръка да сграбче гърда и бута и рита всичко по пътя към целта  Laughing

# 260
Цитат
tsangel
Вмъкни Цитат
Аз докато вземах антибиотици се свързах с Хедра и тя самата ми препоръча да си взема Лактофлор, защото пробиотиците са жизненоважни и за мама и за бебе. Така, че вземай го спокойно Hug

# 261

Мейбълин[/b], в тази връзка , от къде взимаш сладкия картоф? По пазарите има ли ги и под името "Батат" ли да го търся или го купуваш на готово пюре?

Тони този картоф "Батат" един  червен ли е и сладък,защото ако е той днес гледах на пазара на "Краснодар",че го имаше

# 262
Ооо супер, Веси , мерси .Още днес ще се опитам да мина да купя! Hug

# 263
Тони, то не е  смешно, ама честно казано аз се посмях с тия перипетии покрай сватбата  Grinning Пак добре, че ще си ги изловила навреме! Някъде четох, че сватбите никога не стават така, както са си представяли младоженците и затова трябва от самото начало да приемат, че нещата няма да са точно както са ги искали, че да не се разочароват...но то колкото и философски да си настроен, без ресторант и църква не става  Grinning

mimik, мале Никол каква е сладурана! Пу пу, да не й е уроки, страшно сладко дете!  Heart Eyes

Maybelline, стели, айде бройте ни и нас сред локумените дупета  Joy Хич ни няма и в седенето и в пълзенето...най ни е кеф някой да ни държи под мишничките и да драпаме с краченца...

Велина, и аз не искам да ми се помага. От самото начало отрязах бабите. Пообидиха се, ама им мина. Сега като имам нужда викам майка ми да гледа детето за час-два докато отида на зъболекар или нещо такова и това е. Скапващо е, ама аз съм си така, някой като почне много да ми дава непоискани съвети и много се дразня. Та предпочитам така.

Аз днес варих пащърнак за първи път, оказа се, че е е нещо като бял морков.
Не е лошо, ама диването не щя да яде много, около 1/4 бурканче на HiPP. Кога ще стигнем да заместим цяло хранене не знам...

# 264
Ама момичета, я не обиждайте хубавите деца - локумени дупета били Simple Smile
Аз не познавам нито едно бебе дето да пълзи и да седи само на 6 месеца. Ако се случи, то това е изключение...само ако детенцето е по-жилаво.

Аз също не стерилизирам вече. Измивам хубаво и после изплаквам веднъж с вряла вода от каната.

Да се похваля, че днес имах успех с домашното пюре. Забърках тиквичка, морков и картоф. Картофа
беше мини доза, а преобладаващото беше тиквичката. Стана едно такова по-редичко и май затова й хареса.
Сега за следобяда пък ще хапва банан с нектаринка - ммм вкусотия Simple Smile

# 265
  • Бургас
Мерси за съветите  Hug

Относно гафовете по сватбите - след време предимно те се помнят и са основна тема за рзговор и смях по разни годишнини и събирания Simple Smile. Тони, аз ти бях обещала разни неща, но не дойдох на последната среща. Само ми кажи кога и къде да се видим, за да ти ги донеса.

Относно стерилизирането и гладенето - не ги практикувам Simple Smile. Всъщност гладя само, ако се налага от естетически съображения.

# 266
  • Бургас
mimik, дъщеричката ти е невероятно лъчезарна и красива. Пу-пу-пу... Ама голям бонбон  Heart Eyes

# 267
Цвети ,не се тревожи, аз поразрових запасите на баба (едно време беше шивачка и бродирачка) и открих точно каквото ми трябваше Peace

# 268
Ако мога да съм полезна на майките със злояди бебета (макар че не съм от тях), при моя малък човек  по-голям успех имам с пюрета от 3-4 продукта. Всички са на пара, пасирани с 20-30 мл кърма, средно гъсти. Правя примерно:
картоф + морков + спанак
тиквичка + морков + зелена чушка
картоф + морков + карфиол
картоф + броколи + червено цвекло
картоф + морков + зелена чушка + зелен фасул.
Малкият звяр яде всичко с удоволствие. Аз лично бих посъветвала да пробвате сами пюретата, аз например веднъж бях сложила тиквичка, която нагарчаше... или пък ми се е случвало да предозирам спанака (започва леко да накъртва... става много силен вкуса).
Моят опит показва, че купените пюрета са кофти, има какви ли не "изненадващи" съставки, само за сгъстител. А иначе дори и тези с БИО-разни неща на Хипп не ги харесваме и ако се налага, ги ядем със зор. 120 гр тиква много трудно я изядохме, с много физиономии и избягване на лъжицата. Обратно на повечето бебета, моето харесва повече зеленчуковите пюрета, чака с отворена уста всяка хапка, бързо стигнахме и 190 гр, а на плодовите се върти и изяжда на половина по-малко количество.

# 269
Аз пък бих препоръчала да спре за няколко дни предлагането на пюрета.
Ние бяхме така в началото.Не иска и не иска.Спрях,въведох оризова каша,която много му хареса.
После предложих пащърнак и от тогава няма проблем.Каша много рядко давам,че сме  ок с кг.

Общи условия

Активация на акаунт