ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори - 4

• 45 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Какви плодове си давала?Давай сокчета ... от синя слива,пъпеш или круша.Друго което може да помогне...пюре от тиквичка.
От колко време сте така?

# 376
  • София
Maybelline , kisela krastavichka Жоренце Heart Eyes  е един от батковците тук (прави  8 м. след 3 дена) и се изправи на кошарата преди 3-4 дена инцидентно , после вдигна ръце от раз и полетя като лист на матрака и това бая го стресна,така че предполагам ще мине време докато се реши повторно. 1crib От около 10-15 дена (не повече) вдига дупе и прави нещо като завъртане и пълзене,но определено е далеч от истината   Mr. Green Аз самата не съм пълзяла,проходила съм на 10м и половина... Децата които са по-назад (уж) в някое отношение са по-напред в друго.Моят синковец например вече съзнателно според мен си казва "ам-ам" , "мам..." и "баба".А това ,че хем е живак,но хем го и примързява е защото е завидни кг и см за месеците.Бебенцата-пумпалчета са 7-8 см по-ниски и поне 1.5 кг по - леки. ТЕлО  newsm68 дълго 77-8 см и тежащо около 10 килца  трябва да направи двойни усилия за определени движения.

# 377
Здравейте и от мен!
Първо честито на Кости,лека бременност и едно прекрасно вързопче на финала.
Тъкмо почнах да пиша в темата е започнаха нашите мъки,затова се извинявам,че не съм редовна.
Бебчо отказваше да суче и яде.Цяла седмица ходене по мъките,опити с идеята,че е кърмаческа стачка.На втората седмица най-случайно видях,че има много големи афти навътре в гърлото.
Никаква стачка не е било.Изписаха ни Дактарин от който нямаше никакъв ефект.Сега мажа с Фунгостатин,започнаха да изчезват,но вече минаха 3 седмици.Сега вече яде спокойно.
Освен всичко имам момиченце на 3г. и сега е ваканция,не ходи на ясла и хич не слуша.
Ще се опитам да съм по-редовна вече.

# 378
katelinka забравих да изкажа съчувствие за падането ви, но не се притеснявай, случва се. Няма как, няма и да е за последно. Аз колко пъти на ден чувам специфичното "дум" на Борис главата в твърдия под!

А иначе макар, че сме напреднали с движенията - в интелектуалната част никакво развитие. Все още си казва само "дада" и "айде", без да влага смисъл. За "боц", чао и пляскане с ръчички и дума не може да става. На името си не отговаря. Не разбира "не". Изобщо в този аспект сме зациклили. Но аз не се притеснявам.

За запека - днес положението ни беше много зле. Той като се запича, така се надува, че си изповръща всичко каквото му е в коремчето - днес 2 пъти така, много е неприятно. Дадох му череши и грозде, белким помогне.

Ето го и хайманата визуално:

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 22:26 от Boubou

# 379
Цитат
Boubou
Вмъкни Цитат
katelinka забравих да изкажа съчувствие за падането ви, но не се притеснявай, случва се. Няма как, няма и да е за последно. Аз колко пъти на ден чувам специфичното "дум" на Борис главата в твърдия под!
Boubou и ние толкова често думкаме главите в нещо, че татко им се смее като се ударят "Я да видя на пода дали е станала дупка, че вашите глави са дървени..." Laughing
Аз вечер последно хранене давах да е кърма, но след няколко нощи рев се оказа, че кърмата вече не ни засища толкова, че да изкараме цяла нощ. Изцедих се за да видя имам ли мляко. Оказа се, че Слава Богу имам, но явно вече не й е достатъчно. Та сега се кърмим към 19 часа, а към 22-23 часа й давам каша.

# 380
  • Варна
Напоследък все влизам набързо - чета и няма време да пиша, а и темата беше позамряла нещо. И хоп гледам раздвижване. Е, то поне хубави новини има. Кости - ЧЕСТИТО   bouquet Дано всичко се случи както си го желаете!!!
Наскоро нещо стана на дума в къщи за трето дете и аз викам - няма място в детската (направихме я така, че две легла събира), а майка веднага - е докато се решите Дани ще е пораснал и ще дойде в къщи да живее. Само и казах да запомни тези си думи, че като го знам нищо чудно да се изнесе при нея ( като беше на 3 години и половина имахме такъв период - изнасяше се от нас да живее в комшиите).

Тони, радвам се, че сте добре. Винаги в такива ситуации се замислям, така ли е било писано? Радвайте се и весела сватба ти желая. Само хубави спомени да имаш!   bouquet

katelinka, не е ли по правилно първо да даваш кашата, а кърменето вечерта преди сън, не е ли тежка храна? Аз давам в 18 каша, и после в 20,30 суче. През нощта се събужда, но не от глад, а заради зъбите и не суче, а само ме смуче, затова давам биберона в случая.
Maybelline , kisela krastavichka, gloria_calcar11  и аз да запиша моята принцеса към вашата групичка. Единственото което умее е да седи, но цопне ли напред, защото е искала да вземе нещо без да се помръдне, лежи така известно време и после наддава вой, да я вдигна  Laughing Сложа ли я по корем се опитва да се обърне по гръб, но не много умело, все трябва да помагам с наместването на ръчичките. От гръб по корем не се обръща, защото знае какво следва. Подадеш ли ръчички се е изправила права, но само дотук, никакво поместване на крака. Пълзене - това какво е?  newsm78
Една мързеланка и готованка ще е. Кой ще я иска за снаха?  Simple Smile Засега сме на отмък- примък  Joy

# 381
  • Варна
Boubou, ама много е готин, честно! Зад това погледче виждам бая интелект (който впрочем е крайно необходим за изобретяването на белите Grinning). Боц, чао, браво и не, са далечен мираж и за нас, а относно името - обръща се само когато е на кеф.
У нас на разни места има закачени хармонизатори и малки хлопки, които мъжа ми донесе от Гела - голямо гледане пада, хънка ми да ги бутам да звънят (особено по време на ядене), все врата му е извит към тавана да ги гледа. Започна да хвърля играчки от столчето за хранене докато чака да седна при него с пюрето. Очаквам скоро комшията от долу да ми се разчука на вратата, че сигурно бая му дрънчи от ламината Grinning. Също така започва да протяга ръчички, когато иска да се прехвърли от един човек в друг. От около месец суче седнал в мен и сега вече няма положение в което просто да го подържа в тази поза. Взема ли го да седне на коленете ми, мигновено се извръща и започва да ми бърка в деколтето и да ме щипе по циците  Joy
Ето едно фото и от нас:

# 382
  • София
 За "боц", чао и пляскане c ръчички -това дори по книга Mr. Green  бебоците го усвояват около годинка,макар че разбира се всяко дете е индивидуално.Жорето не прави боц,прави нещо като сочене с пръст както и си слага дрънкалката  на двата пръста и си я люшка.Отговаря си на името си,ако поиска  Grinning ... та направо за месеците си май е за бебешкия БАН Joy За обръщането -лелееее каккво притеснение ми беше,но откакто стана на 6м и 15-20 дена се търкаля,НО само когато сменям памперс  и дрехи (препотявам се 3 пъти и в чудо се виждам,но малко се улесних като му взех памперси-гащички,че иначе няма правилно залепване на другите),а иначе  ако се обърне от гръб по корем ако си играем може да почне да мрънкоти ,че не може да се върне  Mr. Green Мамин хитрец Naughty Според мен много от бебоците прекрасно ги умеят повечето неща,но просто нямат желание да ги правят или ако ги успеят веднъж изгубват интерес  Flutter
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1186167_1 … _2096914087_n.jpg  - ето и една актуална снимка от днес Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 23:55 от gloria_calcar11

# 383
Ха, ето го и Симеончо! Много е хубав и има такова миловидно излъчване, нищо чудно, че така всички са се изредили да го гушкат и да му се радват, миличкият той!

Хехе, докато писах и Жорето се появил - най-големят батко на групата и по възраст и размери. Много е готин мамо gloria_calcar11 Simple Smile

# 384
Здравейте, момичета,

Поздрави и от мен на Кости, нищо че до сега не сме общували. Поздравления за смелостта за 3-то дете, нека да се роди живо и здраво.

Бубу, относно запека, понеже и моят малък човек е зле и пробвах какво ли не, мога да споделя, че червеното цвекло помага. Само действай внимателно, защото цвеклото засилва дейността на черния дроб и не бива да се прекалява. Аз давам от време на време, но не по-често от 2 пъти за 5 дни някъде  по 1/2 от една малка глава с пюрето (връзва се с картофче и спанак много добре) и ефектът е изхождане с по-меко ако. Ако прецениш, се консултирай с още хора , за всеки случай.

Иначе моят шемет хапва добре, движи се активно - пълзи, ходи с проходилка (знам, че някои ще ме разкритикуват, ама ще видите какво облекчение е), търкаля се и се гъне всякак. Говори баба, мама, дада, айде и подобни, обръща се на името си, има 2 зъба и всичко му е наред (слава богу).
За пляскането с ръчички , и аз мисля че е малко рано, учим се , но напредъкът стига до там, че когато пляскаме с неговите ръце, се сеща само да изпъне пръстите, но не и да пляска сам. Ако има проблясък да пляска сам, го прави все едно си тупа ръцете от нещо мръсно Simple Smile
Има изразен афинитет към всякаква техника - на дневен ред са пералнята и миялната машина, но не отказва и да гризе всевъзможни дистанционни, телефони, джойстици, кабели, щепсели.

Нашите проблеми са 2 основно:
1. Не иска да спи в кошарата си, откакто свалих нивото. Реве и се тръшка докато не го взема. Резултатът е, че спи в нашето легло на буква Н, мен ме боли гърбът и практически не заспивам дълбоко.
2. Будим се поне по 2-3 пъти на нощ, кога от зъби, кога  от това , че се обръща по корем...кога от глад...

Има ли някоя мама с бебе на естествено хранене / кърма, с което са отказали успешно нощното хранене? Много ще съм благодарна да сподели.

# 385
Мерси TinkiWinki , ще опитам с цвекло. Тъкмо се чудех с каква храна да разнообразя, не сме се мазали с червено и с това ще се помажем.

За нощното будене - това е сложна работа. До 6 м. докато Борис беше само на кърма се будеше неизменно веднъж нощем. Като започна да хапва, спря да се буди и си спинка много добре през нощта. Само около зъбите се будеше нощем и мрънкаше. Може би и вие се будите не толкова за храна, а за успокоение, особено като спи при вас, ако се събуди и мама е на разположение си вика защо и да не си похапна. Трябва да го върнеш да спи в кошарата, знам че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. И Борисчо се нервеше като му свалихме нивото на кошарата, но при нас помага факта, че почти не спи през деня и вечер е каталясал и няма сили за нищо. Нощем ако го чуя, че е буден не ставам, а чакам да си заспи сам (освен разбира се, ако не се разреве, тогава няма как, траябва да се кърмим).

# 386
  • София
Boubou мерси  Heart Eyes , но има и по-големи по възраст... още по-нетърпеливи Януарчета Mr. Green Иначе за размерите възможно,защото при ръст 175- 6 см на мама и 187 см на татко му как ще е дръбничък...Ние сме на АМ,но плътно от месец първото ни хранене за деня е много рано сутрин ( в 5.45 - 6 най-късно  ooooh! ) и се събужда със зверски рев Tired ,ама както писах в преден пост той води парада. Mr. Green

# 387
Цитат
TinkiWinki
Има ли някоя мама с бебе на естествено хранене / кърма, с което са отказали успешно нощното хранене? Много ще съм благодарна да сподели.
До 6 месец Мими не ядеше нощем. Още след първия месец спря. След това явно започна да не й стига храната и започна да се буди. Аз й давах кърма и изцедена за да съм сигурна, че добре си е хапнала. Но ако ядеше в 23 часа, в 2 посред нощ пак си беше гладна. Затова се принудихме, кърменето да ни е в 19-20 часа, а в 23 часа нещо по-засищащо като каша, за да изкара до сутринта.

# 388
  • sofiq
Здр. има ли още будни одавна не съм писала ама цял месец сме по почивки. Днеска бяхме на консултация вече сме 7800(+300)гр. и 73(+2)см .Педито уж е свястна а днеска какъв бисер израси аз питах за кашите и за глутена кога да почвам, а тя ми вика ами почвай вече отиваш в магазина и купуваш която ти хареса на "вкус" и аз озадачена пак питам ама нетрябва ли постепено да се вкарва глутена , а тя не направо даваш, поне за киселото мляко каза да изчакам ужас. Иначе ние вече можем да седим сами ама неискаме нито да лазим, нито да се изправяме. На морето бяхме много ревливи и много не ни харесваше на плажа ,но на Велинград много му хареса на басейна и беше много смешен с пояса Simple Smile. За папкането ние всичко ядем и то по много все не ни стига вече заместих обедното и по неволя и следобедното, че изведнъж ми намаля кърмата ,но слава богу вече се нормализира. Искам да кача снимки ама ще е утре , че сега умирам за сън пък и ме е натиснал синузита и се чувствам като в менгеме Simple Smile
Кости честито пожелавам ти лека бременост , да те слуша мъжа и децата и накрая едно сладко бебче и дано този път е момче Simple Smile

# 389
Привет и от нас  Simple Smile

Честито, Кости, браво на вас. Да сте много щастливи всички. Лека бременност  Hug

На нас вчера ни беше първото падане. Чу се едно силно туп, бях го оставила да спи на спалнята защото сега сме на вълна заспиване с песнички и гушкане и след това ако го преместиш се разплаква. С баща му се втурнахме като стрели. Поизплашил се беше, към момента не намирам разлика в поведението му, слава богу. А днес сутринта за секунда успя да се захлупи с шезлонга. Сутрин го връзваме в него докато закусим. Беше до мен. Сега е на вълна да изпуска играчки и да гледа къде падат. Чух, че му падна играчката и за секунда докато се извърна леко да се наведа да я взема, явно той беше решил да го направи сам  и видях шезлонга обърнат нагоре. Беше хем смешно, хем страшничко. Иначе и ние на се даваме зор. "Хващам" го на няколко пъти, че седи съвсем самостоятелно, но в повечето случаи когато го сложа да седи, моментално се плъзга да легне. Иначе във въртенето е много добър. Когато го оставя на разтегнатия диван, "снове"от единия до другия край за да си взима играчките. Повдига дупе от време на време, но никакво лазене. Обича да се друска когато го държиш, но не стои изправен самостоятелно.

Аз вече давам попара сутрин, от днес мисля да започна и с яйцето. За сега всичко хапва, пу-пу-пу. Дори ми се иска след около месец да го записвам на детска кухня вече. Ще видим.

Да се представим визуално и ние - http://luce.snimka.bg/baby/nasheto-chudo.772064.31361638

Забравих да добавя, че зъби все още нямаме и ние.

Общи условия

Активация на акаунт