ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори - 4

• 45 028
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Тони, май е време вече да кажа честито /освен ако не върви в момента церемонията/ и да ти пожелая дълъг и щастлив семеен живот и никога да не изгубите младежкият дух в себе си. Ти си невероятна и съм сигурна че ще изградиш едно страхотно семейство /то вече е изградено де.../. И да не забравиш че чакаме снимки от великото събитие... Аз може и да не пиша... но не мога да не хвърля едно око от време на време.
Ние сме си все така, в момента сме на гости в Димитровград и имаме късмета да се засичаме с някои от пишещите тук мами, за което много се радвам. Децата си растат, захранваме се доста успешно... С две думи нищо ново и нищо интересно. Имаме вече 2 зъба и ходим много добре с уокър, а очаквам до 2-3 седмици вече да тръгне и без него. То него ако го питаш става и тръгва, ама си пада като тапа, но това не го плаши - става и пак продължава. Кости - как си? Как се отразява бременността?

# 481
Здравейте, момичета! Включвам се рядко с писане, защото докато стигна края на темата и вече няма с какво да бъда полезна, но сега искам да споделя как успявам да си спечеля 5-10 мин. спокойствие - слагам Калоян да гледа как се въртят дрехите в пералнята. Гледа с интерес, посяга и пипа пералнята  Simple Smile Иначе Калоян е от доста ленивите бебета, няма желание да стои изправен, както и да пълзи. За сметка на това явно ще е бърборан като кака си, непрекъснато си издава звуци от които смислени са - когато е много гладен или иска да го нося "мамооооо, мамооооооо" и когато види майка ми и казва "бабо".

# 482
Тони наздраве! cheers Дълъг семеен живот, да се радвате на внуци, правнуци и пра-правнуци  married

Руми
Скрит текст:
За жалост бременността приключи Cry След обилно кръвотечение в събита ме приеха в болницата. Едва успяха да видят ембрион в сака(а бях 8г.с.), сърдечна дейност не установиха. В неделя на обяд пак ме прегледаха, сърце отново не се чу, а аз продължавах да кървя. Привечер ембрионът изпадна заедно със сака върху превръзката. Във вторник ми направиха и кюретаж. И се приллючи!
Въпреки че имам две чудесни дечица и тази бременност не беше очаквана и не особено желана, ме боли ужасно много и не минава. Позволих си само една вечер(деня, в който се върнах от болницата) да се натъжа и наплача, на другия ден се чувствах по-добре и реших да не мисля вече за това и да гледам напред. Да, ама на да ли! Всеки следобед си спомням случилото се и една картина не мога да изтрия от съзнанието си newsm45

Съжалявам ако съм натъжила темата, но всички тук сте ми особено близки (Руми беше първият човек, с който почнах да общувам тук) и си изплаках болката. Пред близки и познати не смея, когато разбраха, че съм в болницата, единствения коментар беше: "Ама ти пак ли си бременна? Защо не се пазите, бре, деца?"  #Cussing out Е, сега могат да се успокоят!

Някои може да си помислят, че прекалено драматизирам, но за мен си е драма.

Щях да пиша как се развива Ивони, но ще го оставя за друг път...

# 483
Kosty, много съжалявам, много тъжно ми стана.  Sad Изобщо не драматизираш, даже напротив - много си силна! Малките девойки ще те гушкат и ще помогнат на мама пак да е весела скоро.  bouquet

di_80 браво на твоята мацка, за съжаление, скоро ще си вдига дупето и пред телевизора и ако е като моя момък ще го люска с дрънкалки и какво ли не.

Ние ходихме на 6-9 months developmental assessment. Аз много се притеснявах, че ще изразят притеснение, че Бориската не маха за чао и не пляска с ръчички. И наистина ме питаха дали прави тези 2 неща, питаха ме и дали имитира, аз казах "не", но педката не беше притеснена, каза че сигурно е много активно дете, защото по-подвижните деца по-трудно се учат на такива номерца, защото не стоят спокойно и сътветно не могат да се концентрират. Кара го да взема едни кубчета с двете ръце, също проверява дали може да хване малка стафида с две пръстчета. На височина сме 75 см. Каза, че вече е важно да му давам месо и да започвам да му мия зъбите. Слеващия такъв преглед е чак като стане на 2 1/2 г. Поредните му две бели са отворен шкаф и изтеглен тиган и днес успя да се качи с двата крака на клатещия се шезлонг. И така... по цял ден махам с ръка и викам "bye bye", но това дете така и не възприема моето обучение!  Rolling Eyes

# 484
  • Варна
Кости -  hug hug извинявай че повдигнах темата - ето отново не успях да изчета всичко и писах...

# 485
А, не Руми, в нищо не си сгрешила. Не съм писала нищо по-рано, не знаех как да споделя, а рано или късно щеше да се разбере Sad

Бубу Hug
Не се притеснявай за малкия, Маринела проговори бързо-бързо и разбираше от много малка какво и говорим, но с моториката се позабави - късно пролазй, късно почна да се изправя, проходи на 14 месеца. Нормално е да забавя в едно отношение за сметка на друго Peace
Ивони е доста подвижна, вече лази напълно свободно, щеше ми се да беше поизчакала малко, нямам и миг спокойствие. Вече се обръща на "беба"(още не я назоваваме по име, след месец), казва съвсем съзнателно мама, баба(татко) и мамм- когато е гладна.

# 486
Кости много съжалявам Hugспоред мен е напълно нормално да се чувстваш тъжна,но всичко ще мине Hug

# 487
  • София
Kosty, мила, съжалявам за загубата ти Sad Малко се чувствам глупаво, защото с нищо не мога да ти помогна и да облекча болката ти, но се надявам личицата на твоите слънчица Ивони и Маринела да бъдат твоята утеха!!!Прегръщам те много много много!!! Hug Hug Hug

# 488
  • Варна
Kosty, безкрайно съжалявам за загубата ви, наистина. За 8 седмици (че и по-малко), човек се привързва към мисълта за новото бебче  Hug. Казват, че природата си знае работата, когато нещо не е наред с генетиката и структурата на плода (ако това изобщо е някакво успокоение). Гледай напред, мама!

Boubou, ако заведа Симеон при вашите доктори, най-вероятно ще го впишат като кръгъл идиот. Той освен, че не пляска, не маха, не имитира и не казва абсолютно никакви думи, ами все още не може да прави нищо от това, на което е способен Борис Simple Smile. Чудя се, кога е редно да започна да се притеснявам.

Той впрочем, беше болен преди 2 седмици покрай зъбите, оправи се, беше ОК една седмица и сега е мега зле. Тонове сополи, пак кашля като магаре...в чудо се виждам...
От месото яде пилешко, заешкото го отказа. Сега като е болен нищо не мога да въведа ново и ме е яд...ама ще чакам, кво да правя...

# 489
Кости ,миличка , толкова съжалявам за това което се е случило .Ти си силна и знам ,че ще се съвземеш и много скоро ще ни се похвалиш ,че  ново бебче е на път. Прегръщам те силно и желая на теб и семейството ти много здраве и дано по-бързо се възстановите от загубата. Другите не ги слушай,ние те разбираме и те подкрепяме.Който не страда по изгубеното си детенце ,пък дори и на 8 седмици - той не е в час , а не ти!
Момичета сватбата мина и всичко беше чудесно.Не ми се разказват весели неща след това което разбрах за Кости.Утре ще намеря време да седна да ви поразкажа по на широко.

# 490
  • София
Kosty Hug Sad  action032 съжалявам за загубата ти,няма значение,че е било в началото на бременността,болката пак е силна,но съм съгласна и с Maybelline ,че може би е имало  причина да стане.Когато ни се случва нещастие,Господ може би ни пази от друго по-голямо Hug Имаш прекрасно семейство ,на което се уповаваш и то те обича и подкрепя и макар и не веднага болката постепенно ще стихне.

# 491
  • sofiq
Кости много съжелявам за загубата ти колкото и да не е планувано вече си беше свикнала сигорно с него и го чакаше с нетърпение и аз за жалост имам един спонтанен аборт и ми беше много тежко но наистина господ си знае работата и въпреки че ни е е зле трябва да продължим, но винаги ще се сещаме и ще си мислим какво би било ако не беше станало така, а и ти си имаш сега две сладки госпожици които много да те радватм а по нататък можете да пробвате за трето Simple Smile
Да се похваля че вече имаме два зъба отдоло и трятия горе скоро ще тръгва, Борето тия седмици доста неща научи покрай бабите че все му пеят и пляскат та сега вече можем да махаме с ръце и да пляскаме на хей ръчички, да подскачаме на едно място и да седим прави и да правим крачки като ни държат Simple Smile а за яденето нямам думи толкова сме лакоми че на всичко викаме "ам" и "мммммм" а вчера даже си докопа една филия от масата и бързаше да си я навре в устата за да не му я вземем Simple Smile
Айде лека на всички

# 492
Maybelline  Hug Симеончо си е добро дете и ще си прави всичко, когато си поиска. То аз всъщност не се притеснявам за моя юнак, просто съм май по-нетърпелива. Освен това сигурна ли си, че сополите не се дължат на никненето на зъби. Борис има сополи като му набождат и сега като чакаме 4ия много цифки текат от едната ноздра само обаче.

Тони, ГОЛЯМО ЧЕСТИТО   Чакаме подробности с нетърпение.

kremi85 благородно завиждам на апетита ви. Ние все така само по малко хапваме, колкото да размажем по косата и стола. Иначе и Борисчо харесва хляб, вече няколко пъти си отказва пюрето и яде само сух хляб.

# 493
Тони, дълъг и прекрасен семеен живот (вече документирано и официално).И както ми пожела моята баба - главите ви на една възглавница да побелеят  bouquet

Kosty не се трвожи, нормално е да си тъжна.  Аз лично смятам ,че природата си знае работата и няма нищо случайно... Дали ще се пазите си е лично ваша работа, както и броя на децата ви. Не обръщай внимание на хорските приказки.

В една книга прочетох нещо много подходящо за нашият форум - Господ не може да бъде едновременно навсякъде, затова е създал майките.

И накрая искам да почерпя всички виртуално -  вчера имах рожден ден, навърших първата от най-дългите 10 години....и ако някой не знае кои са най-дългите 10 години в живота на една жена... Това е от 39 до 40, т.е 10 години (докато стане на 50) тя е все на 39...

Ама, че сложно се изказах Shockedза беборанките ще пиша утре...
Хубава седмица на всички Simple Smile

# 494
Кости, напълно нормална ти е реакцията.  Hug Каквото и да ти кажа, сигурно ще е малко. Но мисли, че е било за добро. Още повече, че Ивони е още много малка и сега е "нейното" време - да й се радвате, да я глезите и т.н., а не да я "измества" ново, малко човече. Сигурна съм, че като му дойде времето, ще се похвалите с очакването на още един член във вашето семейство.  Heart Eyes

Като чета тук, повечето бебчовци вече правят крачки, моята коконка все още не иска. Нищо, че е от по-големите по възраст. Иначе само се върти, премята, лази по нейн си начин и говори. Имаме 5 зъбчета и чакаме шестото.
Голяма ми е дилемата с каката и градината. Аз не искам да я пускам /въпреки, че доста ще ми поолекне ежедневието като е на градина/, но мъж ми много ме натиска. Моля за мнение при деца с малка разлика.

И друго щях да пиша, но малката не ми дава.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт