ЯНУАРче лази и бърбори, с морков и картоф се бори - 4

• 45 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за разбирането, момичета. Изчетох с внимание всичко и си взех бележка!!!

Глори, да си ни жива и здрава! Почерпих се виртуално!

# 91
http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/ нещо доста интересно и полезно. Защото съм добричка Simple Smile

# 92
  • София
Мерси,момичета за милите пожелания и надявам се почерпката ми  Mr. Green Hug Heart Eyes да ви е харесала bowuu

# 93
надявам се почерпката ми  Mr. Green Hug Heart Eyes да ви е харесала bowuu

даже много , но я искаме реална

# 94
Здравейте, момичета!
Тони, добра статия! Обачееее вече съвсем взех да се обърквам. Не ме мързи да правя домашни пюрета, а и Гери ги предпочита. Правя ги когато ми попаднат под ръка зеленчуци от домашна градинка. Та от захранването ми е дилемата - готово или домашно пюре. То каква е гаранцията какво купуваме от пазара и с какво качество. Да не говорим за месата ... Та все съм в едни чуденки и си храня и с готови и домашни. Ма така е като няма село. Иначе щеше да садя и копам и нямаше да се чудя какво и как ...
Хубав ден от нас! Simple Smile

# 95
gloria_calcar11 честит рожден ден и от мен с малко закъснение Embarassed,желая ти много здраве и щастливи изживявания Hug
А за статията за пюретата наистина е много добра и с доста полезна информация,но според мен не могат всички марки да се слагат под един знаменател,защото мисля,че има и хубави и качествени на пазара(засега аз си правя пюретата от зеленчуците които ги има на пазара,но тези които ги няма,а и след време когато трябва да са по разнообразни ще купувам готови).
Иначе при нас захранването започна малко да се подобрява,започна да хапва малко повече,така че бавно стават нещата.
Boubou аз малко късно се включвам по въпроса с килограмите,но и аз като всички мисля,че бебчо е с разкошни мерки и няма никакво място за притеснение.Алекс като се роди беше 3100 а миналия месец на 5 месеца и 10 дни беше 6300,така че не си мисли неща с които да се измъчваш.
Хайде хубав ден от нас Hug

# 96
  • София
 AtenaotnA дай боже някой ден се съберем всички мами от отчетната  за една такава почерпка  Mr. Green  newsm64 Vessii5 мерси  Hug Anntoaneta знам я тази статия,една от мамите  я беше постнала и във фейс групата и стана "бау-мяу" (но не в хубавия смисъл както се пее в песента  Joy на бате Илиян)  и дано тук не стане така Laughing. Мнението ми е сходно като на това на  vania_r и Vessii5

# 97
gloria_calcar11 бау мяу хаха, не в никакъв случай не я пуснах затова. Попаднах на нея и просто се потресох и споделих информативно. Аз мисля да не ползвам колкото мога готови основно по две причини- как и 10 бурканчета да отвориш круша например вкуса и цвета ще са еднакви, и как да му дам храна произведена преди той да се роди. Всеки с мнението си.

# 98
  • Варна
Тази статия за пюретата е доста известна и дори имаше едни мами, които я дискутираха по БНТ1 в предаването на баба Марта "Апартаментът" Grinning
Мен не ми пука, защото не смятам да захранвам с пюрета, но ако опра до тях, ще си правя домашни със зеленчуци от пазара. Освен това смятам да го храня само със сезонни плодове и зеленчуци, като няма репички или череши - няма. Като им дойде пак сезона ще яде. Според мен така е най-природосъобразно.

reverance

# 99
Аз смятам да давам, и давам домашно приготвени пюрета, защото имам възможност да храня семейството си с продукти, които сами сме си произвели Peace Ако живеехме в града може би щях да имам друго мнение. Въпреки че екологично чисти плодове и зеленчуци е доста относително понятие, преди няколко дни обясних защо.

И все пак не съм някакъв фанатик НЕ на готовите пюрета. За плажа, например, ще взема готови.

# 100
Момичета ,и  аз дълго обмислях кое е по-малкото зло : готовите пюрета ,в които не знаем какво има ,но пък е по-възможно да има някакъв контрол над зеленчуците ,които се използват  или домашни пюрета с  зеленчуци пълни с нитрати от пазара или пръскани със син камък и господ знае още какво от бабешките градинки .....
 Е в крайна сметка реших , че няма да се притрисам толкова -  утре като започнем млечната кухня ... не вярвам храните там да се приготвят от био-продукти. А и още малко като порасне и се храни с това, което готвим в къщи пак няма да е с био... ,така че по-добре организма да свиква с това с което ще се храни цял живот. Мое мнение  Peace
Ще готвя когато мога , но пред готвене и прекарване на времето с детето .... ще избера второто!

# 101
  • Бургас
Момичета ,и  аз дълго обмислях кое е по-малкото зло : готовите пюрета ,в които не знаем какво има ,но пък е по-възможно да има някакъв контрол над зеленчуците ,които се използват  или домашни пюрета с  зеленчуци пълни с нитрати от пазара или пръскани със син камък и господ знае още какво от бабешките градинки .....
 Е в крайна сметка реших , че няма да се притрисам толкова -  утре като започнем млечната кухня ... не вярвам храните там да се приготвят от био-продукти. А и още малко като порасне и се храни с това, което готвим в къщи пак няма да е с био... ,така че по-добре организма да свиква с това с което ще се храни цял живот. Мое мнение  Peace
Ще готвя когато мога , но пред готвене и прекарване на времето с детето .... ще избера второто!

Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace
Подкрепям с две ръце Тони. Засега правя домашни, но съм давала и готови, по простата причина, че към момента съответните зеленчуци ги няма на пазара. Правя защото имам време и както е казала Кости, защото са домашни - е не отгледани от мен, но знам че са произведени на село.  Когато дойде ред на месото- е ще предпочета да дам готови, защото първо не знам какво месо реално купувам- колко хормони има в него и тн (от магазина), а за домашно на този етап дори не мисля- дори и закупено от производител няма как да знам дали животното е здраво и тн. Не бих изложила живота на детето си на риск вманиачавайки се да правя всичко сама, да е био, да е без това и онова. Щом е за бебета и щом толкова много малки деца ги ядът и са здрави, защо моето да не е ?
Хубава вечер от нас !

# 102
Здравейте мами и малки сладурчета!
Отдавна не съм писала, но Ви следя редовно от тел-а, защото нямам време да се докопам до комп-а.
Аз започнах със захранването (от интерес), бях го планирала за след 6 м., защото бяхме на интензивно кърмене. Голям успех, каквото и да дам е изядено   Grinning.
За пюретата давам купешки на Hipp и правя домашни от зеленчуци купени от пазара. Пъщърнак с картофи му е любимо, днес изяде цяло бурканче, а за десерт 1/2 тиква с ябълки.
На консултацията за 5 месеца, можем да се класираме за най-тежко бебе 8.750 кг. и 68 см.
Ето една снимка с баба  Laughing

И тук малко бузи...

Ходихме на море в Бургас  Grinning, много хубав град  Peace. Виктор не беше очарован от плажа, но във водата му хареса  Joy, не посмях да го топна целия. Септември може пак да повторим  Joy
Малко дълго стана, отиваме да се къпем  Hug Hug Hug
Лека вечер

# 103
Момичета да ви се похваля долните две зъбчета на моя мъник са пробили newsm44

# 104
  • Варна
Скрит текст:

А син камък се ползва само за грозде

Общи условия

Активация на акаунт