Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 108 311
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Блед, благодаря за помощта Hug

# 106
  • София
Малката Ида Цените на хотелите, които ти дадох са за онлайн резервация. Не мога да ти кажа, ако отидеш на място и кажеш само за една вечер, каква цена ще ти предложат. Рядко е надолу, но може да е нагоре. Много често злоупотребяват.
Точно заради това когато намеря добра цена, аз е резервирам, за да не се разправям и ядосвам на място. Така, че помисли...

# 107
  • Младост 4
Блед, а удачно ли е за посещение на Метеора да се спи в Трикала? Нещо не мога да си харесам къща или хотел в Калабака  Sad Тъкмо си харесам и като прочета отзивите.... А пък искам да сме за две нощи, т.е. да е нещо приятно.

# 108
  • София
Сали Според мен няма смисъл, разстоянието е към 30км. Има няколко хубави хотела на място, цена ? Погледни Amalia и Divani...и най-новия, хотел Метеора до Кастраки...

Точно след откриването...

Сигурно в Трикала очите ти е хванал Ananti City Resort или Aeton Melathron, но романтиката е под Метеора...
Но няма лошо и така, по-голяма разходка...

# 109
  • Младост 4
Сигурно в Трикала очите ти е хванал Ananti City Resort или Aeton Melathron, но романтиката е под Метеора...
Но няма лошо и така, по-голяма разходка...
Как позна? Embarassed

Ох, права си за романтиката Simple Smile Отивам да разгледам Метеора до Кастраки Simple Smile

# 110
  • Младост 4
Ех, голямо търсене! Хубави са тези хотели, но ми излиза висока цената (ние сме 5 човека и всеки иска да е на отделно легло Laughing) Накрая се хвърлих и резервирах апартамент за 6-има в една къща с висок рейтинг в ТрипАдвайзър, която е точно в подножието на скалите, пък каквото излезе...

Блед, благодаря, че ми даде идеи и снимка Peace

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 18:28 от Сали

# 111
  • София
Сали Видя ли, че има решение. Желая ти едно прекрасно изкарване.

# 112
  • София
Обещаната Олимпия
Archea Olimpia, Ilia, Greece

Може да стигнете до там от много места, съчетавайки с друго пътуване.
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … c03fe59&msa=0
Точно по тази причина минаваме през Олимпия, вече три пъти, все ни се вижда на път, макар да не е понякога.
Пътищата не са лоши, километрите различни, от София са към 900.
В самото градче има множество хотели, някои от тях дори стават за почивка няколко дни.

Дори да решите в последния момент, без резервация, ще намерите места.
Няма да разказваме история, всички е знаем, но какво да видим:
Древна Олимпия

Archaeological Museum of Olympia

History of the Olympic Games Museum

Hostels of Olympia

Парка Олимпия

храм Ieros Naos Koimiseos tis Theotokou

Главната улица е пълна с магазини, най-вече за сувенири.
Заведенията също не са за подминаване...

ВСИЧКИ СНИМКИ

# 113
Благодаря на Bled  за страхотната тема Simple Smile
Харесали сме две хотелчета за нощувка в района на Метеора - едното е в Калампака, а другото в Кастраки ( на пешеходно разстояне от центъра на Калампака) - някой с отзиви?
- http://www.booking.com/hotel/gr/sydney.bg.html?sid=4d22b28c6e3da … de6b419700d3699X9
- http://www.booking.com/hotel/gr/rooms-sisters-totti.bg.html?sid= … e6b419700d3699X26

# 114
  • София
salex_n2   bouquet Благодаря
Не сме нощували в тези хотели, но да ти кажа две думи. Разстоянието колкото и малко да е между двете селища е 2 км., и връщане стават 4. Но между тях, сигурно си видяла, има туристическо влакче.
Ако трябва да избирам между двата не бих се спряла на Sydney, направи ми впечатление картата на Австралия и кенгуру на един билборд пред хотела и го снимах, ето ТУК
Имаше някакви чужденци в него, които не вдъхваха доверие, явно специална клиентела.
Totti е близо до центъра/центъра е главната улица, където да се разходиш и да хапнеш/ на Kalambaka и изглежда значително по-добре. От двата бих избрала този, макар да не се очаква кой знае колко.
Разбира се има и доста по-добри хотели, които често пускат хубави промоции. Но за една вечер и ден в който няма въобще да сте в хотела, едва ли е от голямо значение, стига да е чисто и уютно.

# 115
  • София
Здравейте,
ние вече уточнихме маршрута:)   bouquet
Та - сутринта рано (около 6) тръгване от София, пристигане в Солун около 10. Разглеждаме града за около 2-3 часа. Отпътуване за Платамонас. Настаняване в хотел, малко почивка и разглеждане на крепостта. Късно следобед малка разходка до плажа. На другия ден отпътуване към Метеора. Отклоняваме към Вергина, до обяд разглеждане там. След това минаване през Дион. Пристинане в Калампака и настаняване в хотела късно следобед. На следващия ден разглеждане на Метеорите и отпътуване към София късно следобед.

Ако може да ме ориентирате за някои неща. Искам да видим и изворите на Афродита, но не се ориентирах много добре къде са. Подредбата на Вергина и Дион така дали е добре, доколкото разбрах и двете са след Платамонас (или греша). Дали това е, което можем да разгледаме по маршрута или пропускам нещо? И нещо много важно - достатъчно ли ще бъде времето  newsm78

# 116
salex_n2   bouquet Благодаря
Не сме нощували в тези хотели, но да ти кажа две думи. Разстоянието колкото и малко да е между двете селища е 2 км., и връщане стават 4. Но между тях, сигурно си видяла, има туристическо влакче.
Ако трябва да избирам между двата не бих се спряла на Sydney, направи ми впечатление картата на Австралия и кенгуру на един билборд пред хотела и го снимах, ето ТУК
Имаше някакви чужденци в него, които не вдъхваха доверие, явно специална клиентела.
Totti е близо до центъра/центъра е главната улица, където да се разходиш и да хапнеш/ на Kalambaka и изглежда значително по-добре. От двата бих избрала този, макар да не се очаква кой знае колко.
Разбира се има и доста по-добри хотели, които често пускат хубави промоции. Но за една вечер и ден в който няма въобще да сте в хотела, едва ли е от голямо значение, стига да е чисто и уютно.
Много благодаря  Wink. Избрахме Totti, изглежда наистина по-добре, а и за една нощувка няма какво толкова да му мислим Simple Smile

# 117
  • София
Малката Ида Така както казваш, трудно ще стане. Да не говорим, че времето въобще няма да стигне...
След като вече сте пристигнали в Платамонас, за да видите Вергина, трябва да се връщате много. Или трябва да го направите на връщане като минете по магистралата или след Солун.
Дион също трябва да го видите преди да пристигнете в Платамонас, после остава назад.
Изворите на Афродита и Tempi Valley, долината на Pineios River е едно и също нещо. Описвала съм мястото много пъти, последно в тази тема на страница 5, пост #69, можеш да погледнеш. Тук вече е лесно, тръгвайки от Платамонас по долината на река Pineios, няма как да не го видите, пада се в дясно, има голям паркинг.
Тръгваме и ние/също ще минем отново по този път/ но ако искаш ще намеря време да направим маршрута подробно, с карта, за да ти стане по-ясно.

salex_n2  bouquet Радвам се, че всичко е наред....приятно изкарване

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 09:09 от Bled

# 118
  • София
О, Bled, много благодаря отново! Ако имаш време да сглобим маршрута ще ми смъкнеш огромен товар от гърба  Laughing Това ми е най-трудната част от екскурзията, защото не мога да се ориентирам добре в последователността по пътя.

# 119
  • София
Здравейте,
ние вече уточнихме маршрута:)   bouquet
Та - сутринта рано (около 6) тръгване от София, пристигане в Солун около 10. Разглеждаме града за около 2-3 часа. Отпътуване за Платамонас. Настаняване в хотел, малко почивка и разглеждане на крепостта. Късно следобед малка разходка до плажа. На другия ден отпътуване към Метеора. Отклоняваме към Вергина, до обяд разглеждане там. След това минаване през Дион. Пристинане в Калампака и настаняване в хотела късно следобед. На следващия ден разглеждане на Метеорите и отпътуване към София късно следобед.

Ако може да ме ориентирате за някои неща. Искам да видим и изворите на Афродита, но не се ориентирах много добре къде са. Подредбата на Вергина и Дион така дали е добре, доколкото разбрах и двете са след Платамонас (или греша). Дали това е, което можем да разгледаме по маршрута или пропускам нещо? И нещо много важно - достатъчно ли ще бъде времето  newsm78

Блед, първо поздравления за полезната тема! Simple Smile

Включвам се, защото искам да поясня нещо съвсем кратичко на Малката Ида. Пътят София-Солун не може да се вземе за 4 часа, все още не са построили магистрала...още повече, че е отбит през Петрич, по съвсем прясна информация. Освен това ми се вижда изключително малко за двучасово пребиваване в Солун. Там трябват най-малко 4-5 часа. Не виждам смисъл много и в посещението на Вергина, поне засега, може би на следващ етап... Peace

Общи условия

Активация на акаунт