МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 57 173
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
НАНА, моля те, сподели на коя програма си месила тестото.

Аз имам програма само за месене (машина Мулинкес от най-старите), но ми се струва, че времето за месене е малко 11-12 минути. Може да се наложи да я пускам няколко пъти тази програма. Иначе аз пробвах веднъж машината да ми замеси тестото, вместо мен, но пуснах прогрма за тесто за пица - с месене и втасване. Но на машината не усещам колко брашно да сложа (като не ми се лепи по ръцете), та ми стана малко лепкаво тестото  Sad

# 106
  • София
НАНА, моля те, сподели на коя програма си месила тестото.

Аз имам програма само за месене (машина Мулинкес от най-старите), но ми се струва, че времето за месене е малко 11-12 минути. Може да се наложи да я пускам няколко пъти тази програма. Иначе аз пробвах веднъж машината да ми замеси тестото, вместо мен, но пуснах прогрма за тесто за пица - с месене и втасване. Но на машината не усещам колко брашно да сложа (като не ми се лепи по ръцете), та ми стана малко лепкаво тестото  Sad

Моята машина е Мулинекс OW310E и си има програма за тесто - №12
Меси и втасва 1 час и 20 минути.
Колкото до брашното - слагам, колкото пише в рецептата. Като го направи на топка, отварям капака и пипвам с пръст. Ако много се лепи, още малко брашно.

# 107
  • Пловдив
Благодаря!   bouquet Ще пробвам рецепрата ти. В предварително загрята фурна ли ги печеш? На колко градуса?

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 10:55 от Стасита

# 108
  • Русе
Здравейте Simple Smile Да ви попитам нещо - прегледах 2-3 теми, но това не го срещнах - по време на месене тестото извади бъркалките. С кое съм прекалила? Или пък не е стигнало? Пуснах да се меси тестото на Нана, което е дала на предната страница за кифличките. Понеже нямам везна измерих брашното в мярката за милилитри и сложих малко повече ( струва ми се че така трябва да става  newsm78 ). В процеса на месене ми се стори лепкаво и добавих към 3 сл брашно. По едно време ми се стори, че прилопва машината и тогава видях, че бъркалките не са си на местата. Сега втасва.

# 109
  • Sofia
Няма проблем с машината. Малко по-гъсто си го направила. Сложи бъркалките, ако трябва да бърка пак и добави малко водичка.

# 110
  • Русе
OK. Благодаря Simple Smile Ще знам за друг път Simple Smile

# 111
май ви е налегнал мързела  #Cussing out

# 112
  • София

По горещините кой готви и меси бе ?

# 113
  • София
  Вчера месих с машината,че ме домързя.

# 114

По горещините кой готви и меси бе ?
нали трябва да се яде. да поддържаме телесата  Joy като е жега да мрем ли ?

# 115
Днес беше последният работен ден на втората Мулинекс. Като я включа, пищи без да спира, на дисплея няма нищо. Оставих я за час да си почине, не че се беше преработила, но уви, пак същото. Е, няма по-лошо направени уреди! #Cussing out #2gunfire Sick

# 116
  • София
Ето и от мен една погача "Рози с локум". Тестото го меси пекарната, после действах аз  Mr. Green

# 117
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
Затова втората ми хлебопекарна е от евтините / първата ми беше мулинекс/  и да се развали да не ме е яд . Върши същата работа като скъпата.

# 118
Затова втората ми хлебопекарна е от евтините / първата ми беше мулинекс/  и да се развали да не ме е яд . Върши същата работа като скъпата.

Ние просто купихме почти наведнъж две Мулинекс (по една за двете къщи). Нямах време да разбера, че се развалят сравнително бързо. Всяко зло за добро. И без това не ги харесвах.

Сега да питам нещо спешно. Забърках едно тесто, което трябваше да меси пекарната, но маята беше подозрително мека. Реших да рискувам, като щях да погледна дали втасва. Сега е по-трудно, щото трябва да оползотворя тестото ръчно. Май не втасва като хората и се чудя дали да добавя прясна мая и да размеся или да сложа сода.  newsm78

# 119
  • София
Затова втората ми хлебопекарна е от евтините / първата ми беше мулинекс/  и да се развали да не ме е яд . Върши същата работа като скъпата.

Ние просто купихме почти наведнъж две Мулинекс (по една за двете къщи). Нямах време да разбера, че се развалят сравнително бързо. Всяко зло за добро. И без това не ги харесвах.

Сега да питам нещо спешно. Забърках едно тесто, което трябваше да меси пекарната, но маята беше подозрително мека. Реших да рискувам, като щях да погледна дали втасва. Сега е по-трудно, щото трябва да оползотворя тестото ръчно. Май не втасва като хората и се чудя дали да добавя прясна мая и да размеся или да сложа сода.  newsm78

Ами дай някаква ориентация за рецептата, количеството мая и колко време втасва и къде.

Общи условия

Активация на акаунт