МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 57 213
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Някой да е правил сладко в машина за хляб? На мен ми става рядко и бих искала да ми препоръчате как да го сгъстя/желирам. Мерси предварително.

Какъв плод използваш?
Може да добавиш плод богат на пектин / напр. дюля/ или да използваш напр. Гелфикс на Dr. Oetker

Гелфикс

# 151
  • Русе
Стасита, аз пробвах с гелфикса, който са ти показали и сладкото стана като купешките  Peace

# 152
  • София
Сладкото, варено в машина за хляб е враг номер едно за машината. Който иска по-бързо да му се развали хлебопекарната, нека пробва и мармалад  Laughing.
Аlys, защо мислиш така? Стана ми интересно - какво й става на машината като се прави сладко?

# 153
  • София
Сладкото, варено в машина за хляб е враг номер едно за машината. Който иска по-бързо да му се развали хлебопекарната, нека пробва и мармалад  Laughing.
Аlys, защо мислиш така? Стана ми интересно - какво й става на машината като се прави сладко?

Аз също се чудя, защото щом я има програмата, не би трябвало да има проблем.

# 154
Захарта навлиза около осите на бъркалките и спомага по-бързо да се прецака уплътнението. Момичета, които бяха пробвали, ме предупредиха.
Бонго може да ме подкрепи, ако иска, с повече по въпроса (нищо, че е момче и сигурно не е пробвал да си бърка сладко в машината  Wink).

# 155
  • София
Остана ли марка от евтиния клас, на която да се вярва?

Ние сме с тази от Лидл за 99 лв. Доволна съм.

Обаче ми се случи нещо смешно - не мога да извадя едната бъркалка. На някого да се е случвало?

# 156
почти във всяка тема някой се оплаква от това.  Laughing
накисни контейнера с хладка вода (да закрива бъркалката).

# 157
  • София

Киснах вече няколко пъти, вкл. за по 24 ч.  Whistling Whistling Whistling

# 158

Киснах вече няколко пъти, вкл. за по 24 ч.  Whistling Whistling Whistling
ами не го каза това.  #Cussing out
като е накисната бъркалката пробвай с пръсти да я раздвижиш. с малко усилие.

# 159
Обаче ми се случи нещо смешно - не мога да извадя едната бъркалка. На някого да се е случвало?
               Аз винаги намазвам оста на бъркалките с твърдо масло и бъркалката излиза чиста от оста.Не знам къде го прочетох ,но го прилагам още от първия път.Днес направих голям гаф,ама добре,че поглеждам как тръгва месенето и ......... гледам и се чудя  newsm78 защо се чува звук от въртенето,а брашното не мръдва!Изключвам машинката със съмнението,че нещо се е прецакало и като се обръщам виждам бъркалките на масата. Embarassed Ами как да меси като съм изключила и не съм ги сложила,а най-стриктно намазах осите с масълце.Е,наместих ги и днешната ми пълнозърнеста питка стана чудесна.Доволна съм ,защото я изядоха без да мрънкат,че не е бяла.

# 160
  • София
               Аз винаги намазвам оста на бъркалките с твърдо масло и бъркалката излиза чиста от оста.Не знам къде го прочетох ,но го прилагам още от първия път.Днес направих голям гаф,ама добре,че поглеждам как тръгва месенето и ......... гледам и се чудя  newsm78 защо се чува звук от въртенето,а брашното не мръдва!Изключвам машинката със съмнението,че нещо се е прецакало и като се обръщам виждам бъркалките на масата. Embarassed Ами как да меси като съм изключила и не съм ги сложила,а най-стриктно намазах осите с масълце.Е,наместих ги и днешната ми пълнозърнеста питка стана чудесна.Доволна съм ,защото я изядоха без да мрънкат,че не е бяла.

Ааааа твоя номер съм го правил редовно. Аз даже съм пускал машината чисто празна без нищо да сложа в нея. А че два три пъти поглеждам даже вътре и се чудя какво всъщност правя в момента и защо тая хлебопекарна се върти празна.

# 161
  • София
Ааа,значи не съм само аз Joy!

# 162
  • София
   Веднъж опитах да замеся без вода, но не стана.Но първо доста се почудих защо ми се разхвърча брашното и не иска да замеси.

# 163
Ааа,значи не съм само аз Joy!

Не си, не си......     Joy   и други отвеяни има.
Аз за 5 години толкова съм й свикнала вече, че като я заредя и хич не я гледам.
Та веднъж така, зареждам я , включвам и си гледам друга работа из къщи.Дори не ми направи впечатление, че шумът е малко по-различен.И така си откара цялата програма.Познайте какъв хляб направи....    Mr. Green

# 164
Успокоително е, че и други забравят да сложат това-онова, включително бъркалките. Най-гадният номер е да забравя маята.
Май ще купим една СилвърКрест, видях в Продавалника - 85 лв. с 1 година гаранция. Питах в Лидл, но в момента не предлагат, та затова се разрових из нета. Уж немски се водят..., но сигурно пак в Китай ги правят.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт