МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 873
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, още нещо - .........

Аз в началото имах проблеми с типовото хлебче по нейната рецепта, но после, след нейни обяснения и помощ от темата, постигнах някакви успехи. Но нали отдавна не съм пекла с машинката и съм изпозабравила подробностите. Тези за ползването на разни програми съм ги изпуснала, но не мисля, че и търпение ще имам да го правя. Аз затова понякога предпочитам на ръка да меся, смотвам тестото, оформям, втасва 15-20 мин и пека. По-бързо ми се получава, но пък и машинката си има своя плюс, зареждаш и я зарязваш за часове. Кога както дойде, сега ми се прииска да изпека с нея хлебче и я извадих. Grinning

alys, щом така хубаво ти е бухнало хлебчето, ще стане. За вкуса нямам съмнения, но и на вид ще е добро!  chef  bouquet

# 376
  • Мнения: X

alys, щом така хубаво ти е бухнало хлебчето, ще стане. За вкуса нямам съмнения, но и на вид ще е добро!  chef  bouquet

Ще стане то, ама ще падне чистене... Sick Нищо, де  Simple Smile.

# 377
  • Димитровград
  • Мнения: 209
Момичета подариха ми хлебопекарна Sapfir.Хляба ми става чудесен/благодарение на вас/,но вчера пробвах кекс по предложена от вас рецепта .Вкуса е чудесен,но в средата остана много суров.Моята машина печенето на сладкиши е 2,50 мин. на мен ми се стори много и признавам си пекох на една по бърза програма.Как мислите дали 2,50 мин е нормално за приготвяне на кекс/почти колкото хляба/?

# 378
  • Мнения: X
Момичета подариха ми хлебопекарна Sapfir.Хляба ми става чудесен/благодарение на вас/,но вчера пробвах кекс по предложена от вас рецепта .Вкуса е чудесен,но в средата остана много суров.Моята машина печенето на сладкиши е 2,50 мин. на мен ми се стори много и признавам си пекох на една по бърза програма.Как мислите дали 2,50 мин е нормално за приготвяне на кекс/почти колкото хляба/?

Имаш ли таблица с разбивка на времената на процесите във всяка програма? Обикновено печенето на кекс е около един час или малко повече, а целите програми са час и половина, т.е. бърка 10-15 мин., почива няколко минутки и пече. Коя рецепта използва? В края на печенето проверявай за готовност с клечка и при необходимост пускай машината само да пече около 10 мин. и пак пробваш Simple Smile.

# 379
  • Димитровград
  • Мнения: 209
Нямам такава таблица за съжаление,а няма и програма само за печене.Иначе ползвах тази рецепта;
2 яйца, 2/3 ч.ч. мляко (леко затоплено), 2/3 пакетче масло, разтопено на стайна температура и нарязано на тънки парченца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 пълни догоре ч.ч. брашно, половин бакпулвер, една ванилия, щипка сол, стафиди, орехи или настърган шоколад по желание. Всичко се слага в горепосочената смес

# 380
  • ЯМБОЛ
  • Мнения: 1 094
                      Вчера направихме картофен хляб,стана много вкусен.Обаче малко спадна  и си мисля,че в рецептата е малко брашното.Дори тестото ми се видя доста лепкаво и добавих брашно,но не посмях да сипя повечко.За друг път ще зная.Някой пробвал ли да сподели,моля.

# 381
  • Мнения: 8 556
                    Аз редовно правя картофени питки на децата и обикновенно слагам 100- гр картофено пюре и 400 гр брашно.Пробвала съм и със 200 на 300 брашно и стават перфектни пухкави и мекички питчици. Оргиналната им рецепта е с 33 гр картофено пюре на 400-460 брашно.Рецептата първоначално я копнах от нашата тема,нооо....не помня кой я беше споделил.Аз я промених още първия път и няма грешка.

# 382
  • Мнения: X
Нямам такава таблица за съжаление,а няма и програма само за печене.Иначе ползвах тази рецепта;
2 яйца, 2/3 ч.ч. мляко (леко затоплено), 2/3 пакетче масло, разтопено на стайна температура и нарязано на тънки парченца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 пълни догоре ч.ч. брашно, половин бакпулвер, една ванилия, щипка сол, стафиди, орехи или настърган шоколад по желание. Всичко се слага в горепосочената смес

Мисля, че трябва да си разучиш машинката още малко. Не ми се вярва да няма само печене. Дай точния модел на машинката, за да потърсим в нета ръководство. Ако имаш такова, препиши наименованията на програмите. Иначе рецептата е с обичайния състав и количество за машина. Сместа получи ли ти се като за кекс?
 Можеш да пробваш и тази рецепта или следващите две.

П.П.  Сложих кекс, но се оказа, че нямам прясно мляко, орехите смлях на брашно (имаме възрастен родител, та затова), изкуших се да сложа малко от едно сладко от джанки (консистенцията му е като на кисело мляко) и оттам нататък рецептата придоби съвсем друг вид. Нищо, друг път ще опитам по горната Simple Smile.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 19:12 от Анонимен

# 383
  • Пловдив
  • Мнения: 157

Това бе първия ми хляб, след четене във форума и съвети от Бонго!
Не успях да увелича пикселите!?

# 384
  • Мнения: 5 173
Момичета, мн спешен въпрос. Как се процедира с живата мая? Трябва ли да шупне във вода, или да мятаме всичко заедно в машината? Търсих до 6-та страница, но не е коментирано, пък ми е спешно, че 3 часа има да го чакаме...

# 385
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 018
Аз я слагам последна , върху брашното-натрошена.
1гр за 100гр. Брашно

# 386
  • Мнения: 5 173
Благодаря!

# 387
  • Пловдив
  • Мнения: 157
Момичета, мн спешен въпрос. Как се процедира с живата мая? Трябва ли да шупне във вода, или да мятаме всичко заедно в машината? Търсих до 6-та страница, но не е коментирано, пък ми е спешно, че 3 часа има да го чакаме...
По-добе е и по-сигурно да бъде антивирана, за да няма неприятни изненади, ако не е пресна. А според Дядо Хаджия е и по-правилно. Simple Smile

# 388
  • Мнения: 5 173
Момичета, мн спешен въпрос. Как се процедира с живата мая? Трябва ли да шупне във вода, или да мятаме всичко заедно в машината? Търсих до 6-та страница, но не е коментирано, пък ми е спешно, че 3 часа има да го чакаме...
По-добе е и по-сигурно да бъде антивирана, за да няма неприятни изненади, ако не е пресна. А според Дядо Хаджия е и по-правилно. Simple Smile
Е, късно е вече Tired, но ще знам за следващия път.
И един тъп въпрос, с лидълска машина сме, не можем да разберем кога спира да меси, за да махнем бъркалките. Пифка по 2-3 пъти на програма и веднъж се излъгахме да ги махнем, ама след 5 мин продължи да меси ooooh! и се налага да ги сложим  Blush. И кога се слагат добавките като семена, маслини...?

# 389
  • Мнения: 7 779

Това бе първия ми хляб, след четене във форума и съвети от Бонго!
Не успях да увелича пикселите!?
снимай цял хляб. отстрани е ясна работата  Laughing направи и разрез - резни филийка. да се видят дупките.

Общи условия

Активация на акаунт