МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 56 830
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • TX
  • Мнения: 600
Купувам голям чувал и пресявам, правя си го на дози за по хляб. Да играчка е, но нали сме се оборудвали с уред за по качествен хляб, е нека е така  Peace

# 421
  • София
  • Мнения: 8 497
Днес промишленото брашното предварително е пречистено от бучки и други примеси още от производителя, така че тази причина отпада за пресяването. Остава другата - аерирането (овъздушаването). Това пък може да го направите и без сито. С по-голяма лъжица взимате от брашното и от разстояние (около две педи) го изсипвате обратно в купата. И така докато на око „проветрите“ цялото количество брашно.

# 422
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Купувам голям чувал и пресявам, правя си го на дози за по хляб. Да играчка е, но нали сме се оборудвали с уред за по качествен хляб, е нека е така  Peace

  Ми то докато му дойде времето да го правиш нещо ,пак ще има нужда от пресяване (ако толкова държиш на това)

# 423
  • TX
  • Мнения: 600
midkoo не е съвсем така, правя дози за седмицата и после като зареждам хляба го аерирам по технология подобна на  описана от дядо хаджия в предния пост. А дали производителите пресяват, може би, но и като аз сея допълнително пак има бучки, тъй, че ще се хабя  Wink

# 424
  • Мнения: 6 217
Днес промишленото брашното предварително е пречистено от бучки и други примеси още от производителя, така че тази причина отпада за пресяването. Остава другата - аерирането (овъздушаването). Това пък може да го направите и без сито. С по-голяма лъжица взимате от брашното и от разстояние (около две педи) го изсипвате обратно в купата. И така докато на око „проветрите“ цялото количество брашно.
И цялата стая се покрие с фин слой брашно. Wink А ако не се сетите да спрете климатика, с не толкова фин. Wink

Това беше вместо запис. От скоро имаме хлебопекарна и вече правим уникален хляб от бяло брашно, типово, малко трици и грис.  Heart Eyes Коричката като вафличка, а средата мекичка.

# 425
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Murka, Не казвам ,че е излишно! Naughty
Ама мен ме мързии... newsm12

# 426
  • Мнения: 1 432
Здравейте,
Купих брашно тип 650. Въпросът ми е-мога ли да го ползвам самостоятелно или трябва да го смесвам с тип 500?

# 427
  • Мнения: 4 785
A проблем ли е, че при месене всичко се събира на едната бъркалка, вече 2 позиции пробвам от едни показани тук в темата, защото в книжката нищо не пише, но пак си меси едната бъркалка? Машината е от Лидл, последната промоция, ако това е от значение, всъщност ако някой я има и успява да я накара да меси и с двете бъркалки сега е моментът да ме светне   ideauu  Mr. Green

# 428
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Не мисля че проблема е в машината. Така се получава понякога,когато тестото е прекалено сухо.
Трябва да следиш процеса на месене,поне в началото,да почувстваш тестото каво иска, да го пипнеш ако трябва, да е меко, еластично, но не лепкаво или твърдо.
Но всичко с времето си. Търпение. newsm10

# 429
  • София
  • Мнения: 15 825
   За празника пуснах машината, трябва да е питка, но аз направих кашкавалки със сирене.


# 430
  • Мнения: 4 785
Не мисля че проблема е в машината. Така се получава понякога,когато тестото е прекалено сухо.
Трябва да следиш процеса на месене,поне в началото,да почувстваш тестото каво иска, да го пипнеш ако трябва, да е меко, еластично, но не лепкаво или твърдо.
Но всичко с времето си. Търпение. newsm10

Мерси  Peace Малко е лепкаво... но слагаме по рецептата в книжката, после не го следим, може би трябва  Wink

# 431
  • Мнения: 8 552
            Ето моите картофени питки със сирене!

# 432
  • Мнения: 1 996
 Много благодаря! Aз лично сладка не съм варила, уплътнението и без сладка ми замина.
Къде има уплътнение?
И аз разглеждах приграмата за мармалад, но не открих в магазина желираща захар и се отказах.

# 433
  • София
  • Мнения: 5 613
но слагаме по рецептата в книжката, после не го следим, може би трябва  Wink

В началото следихме всеки път, после си отбелязахме кои рецепти ни допадат и тук-там имаме много слаба корекция. Ако има как, добре е все пак да се поглежда.
Ето онзи ден имах невероятен резултат на пробвана многократно рецепта - хлябът стана в обем 2/3 от обичайното  Shocked Отдадох го на маята, която пробвах за пръв път, но не се сетих да проверя тестото, защото тази рецепта винаги се получава добре у дома...

# 434
  • София
  • Мнения: 15 825
 Много благодаря! Aз лично сладка не съм варила, уплътнението и без сладка ми замина.
Къде има уплътнение?
И аз разглеждах приграмата за мармалад, но не открих в магазина желираща захар и се отказах.
Около оста на бъркалката.

Общи условия

Активация на акаунт