МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 56 849
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Тесто омесено в хлебопекарна на програма Тесто,се оказа,че няма мая в така наречения микс....мога ли да го пусна отново на същата програма,като добавя суха мая?Моля,кажете как да процедирам!

Направете много рядка каша от маята, вода и брашно и след това я добавете към готовото вече тесто и омесете хубаво. По време на омесването наблюдавайте и регулирайте тестото. После вече карайте по познатия ред с втасване и т.н.

# 406
Все пак, ето рецептата
1 ч.л. суха мая
300 г брашно
20 г масло
1 ч.л. сол
220 мл вода

Благодаря. Снощи направих един и тази вечер ще го дегустирам, ако ми хареса ще дам рецепта, а почивните дни ще пробвам и твоята рецепта.

# 407
  • на Земята
дядо хаджия,много благодаря!Всъщност сега видях,че всичкото брашно е с изтекъл срок преди 10 дни и сигурно това е причината да не втасва.Но определено ще пробвам така. Hug

# 408
Пресявате ли брашното за хлебопекарната?

# 409
и да , и не.  кой както иска. аз не пресявам.  Laughing

# 410

Ако имаше сито като част от хлебопекарната, щях да го ползвам, ма няма, та не пресявам. Simple Smile

# 411
  • SHOOT ME 10 $
Аз само понякога ,когато правя козунаци.

# 412
  • Перник
Аз само понякога ,когато правя козунаци.

И за козунак не винаги пресявам.

# 413

Ако имаше сито като част от хлебопекарната, щях да го ползвам, ма няма, та не пресявам. Simple Smile

И аз така, ама сега си купих сито - българско - и познайте докато си го докарам дали не го съсипах...та пак няма да пресявам сигурно. А специално си го взех, че да правя боза. Wink

# 414
  • Karlovo
Аз имам такова и ми е много удобно,преди не пресявах брашно ,но сега задължително .

# 415
  • София
Аз имам такова и ми е много удобно,преди не пресявах брашно ,но сега задължително .

Аз с тази машинка освен за пресяване, я ползвам и да си ръся плота с брашно.

# 416
  • София
  Къде ги има?Къде да търся?

# 417
  Къде ги има?Къде да търся?
В Кауфланд и Метро съм виждала.Аз имам същото,бях си го купувала от Метро.

Имам хлебопекарна от Лидл,сега от последната промоция, искам да се пробвам да направя мармалад от сливи,ябълки и праскови.Някой пробвал ли е и каква дозировка?

# 418
  • София
  Много благодаря! Aз лично сладка не съм варила, уплътнението и без сладка ми замина.

# 419
Да, удобно е това сито, но мен специално нервите ме хващат докато пресея брашното за хляб с него. За малко количество ок, но за половин кг - малко е тренировка за нервите.
С пресяване и без - хляба все си става, но за козунака - пресявам.

Общи условия

Активация на акаунт