Голямата тема за малките масла - 7

• 100 487
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Използвам обикновено рициново масло, не ямайско. Каква всъщност е разликата? Безмислена ли е употребата на нормалното масло?

# 631
  • в огледалото на живота
Използвам обикновено рициново масло, не ямайско. Каква всъщност е разликата? Безмислена ли е употребата на нормалното масло?
За мен не е  Peace
Виждам доста положителен резултат върху косата си,особено в приложението на маска за коса.
Ползвам най-обикновеното от аптеката:
Скрит текст:

Любимата ми рецепта за подхранваща маска:
Скрит текст:
1 яйце
1-2 с. л. рициново масло/или зехтин/
1-2 с. л мед

# 632
  • Пловдив
Аз пък с тоя мед не мога да се справя да го мажа на коса... ooooh!

# 633
И аз. Освен това ми действа изсушаващо и заплитащо. Същото важи и за киселото мляко.

# 634
  • В полите на Пирин планина

Какво те притеснява в него?

# 635
Здравейте,момичета  Hug,искам да попитам : имам бадемово,рициново масло и масло от авокадо.Мога ли да смесвам трите масла за маска за косата,към която да добавя и зехтин ? И аз да се присъединя към момичетата със силен косопад  Tired.
А маслото от шеа ( имам и от него ) се ползва само за кожата,нали така?
Извинявам се ако въпросите ми звучат глупаво  Peace.

# 636
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,момичета  Hug,искам да попитам : имам бадемово,рициново масло и масло от авокадо.Мога ли да смесвам трите масла за маска за косата,към която да добавя и зехтин ? И аз да се присъединя към момичетата със силен косопад  Tired.
А маслото от шеа ( имам и от него ) се ползва само за кожата,нали така?
Извинявам се ако въпросите ми звучат глупаво  Peace.

Смесвай спокойно според въображението си  Peace

Маслото ший /шеа се ползва успешно и за коса.

# 637
Благодаря, Lady Brinne ,пускам тогава на свободни съчинения Hug.

# 638
Бих искала да направя мехлем за разширени вени с ЕМ от имортела.
Не знам обаче с какво друго да го смеся, може би с пчелен восък или свинска мас.

Може ли така:
Разтапям пчелния восък или свинската мас на водна баня и после добавям няколко капки от имортелата. После чакам да изстине и слагам в съдчета? Как мислите?

# 639
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте кое масло може да се нанася без измиване на изтощена коса

# 640
  • София
Момичета, бихте ли ми препоръчали масла против насекоми и по-специално бълхи?

# 641
Много интересно , браво на вас , много интересни съвети прочетох и ще ги имам предвид , аз до сега само готови си купувах , но тази тема много ми хареса  .  Успех на всички   Peace

# 642
Малко количество в краищата можеш да слагаш арганово, ший, рициново (черно или обикновено), кокосово, жожоба.

# 643
  • Щастлива мама на 3 слънца
Малко количество в краищата можеш да слагаш арганово, ший, рициново (черно или обикновено), кокосово, жожоба.
В аптеките ли да ги търся . Къде са оригинални . Сега отивам да чета

# 644
Здравейте!
Съсипах си много ноктите и реших да си мажа ноктите с рициново масло. Взех си 30 мл за 1,20 лв от аптеката на някаква бг фирма. Нанасям с четка от лак. Много бавно попива. Пробвах със сешоар да духам топла струя срещу ноктите с идеята да попие по-бързо но не стана.
Има ли някакъв начин да попива по-бързо? Или да спя с ръкавици? Тогава пък ще се разтече из тях.  Rolling Eyes
От две мазания и ноктите пораснаха малко - съвсем тънка черта показваща че въобще има нокът.

Общи условия

Активация на акаунт