Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ани, мисля, че до утре ще има "включване"  при теб. Но все пак, що не отидеш до болницата за всеки случай?

# 181
  • varna
Честит Лазар на Весето - голям юнак се е извъдил - жив и здрав да е!
Ники, честита Виктория, и тя да е жива и здрава!
Ани, ти много лежерно така го приемаш това кървене, аз ако съм на теб, досега да съм се изстреляла към болницата.
Камелия, това с тапата е строго индивидуално - досега в нашата тема имаме такива с паднала тапа, родили до ден-два след това и такива дето още си ходят без нея...

# 182
Много ви благодаря за отговорите момичета !  Hug И аз четох, че е много различно, но е различно да получиш опит от първа ръка. Надявам се да съм от тези мами, които ще се поразходят без "тапа" още известно време. Пак благодаря за помощта  Simple Smile

# 183
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ами Хера не ми е първи път  Rolling Eyes!Джина тази моя приятелка работи в Шейново където мисля и да раждам,та предия път като и се обадих ми каз веднага да ходя към нея,а сега ми каза да следя какво е положенито и ако продължи(а то не се е повторило)тогава да ходя към нея,а аз и имам на 100% доверие!А даже ми каза да не се затварям сега вкъщи и да не смея да мръдна ,че така бързо няма да се роди Whistling. Но определено си имам болки и май няма да изкарам дълго!

# 184
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМЧЕТА!!!  bouquet НЕКА ДЕЦАТА ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА СА МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!       baloni

# 185
Момичета, аз все още съм 2в1. Някъде ми се мерна нещо за тези прословути "тонове". Ами аз никъде не ходя на такива записи. Болницата, където ще разждам не ми е близо за да отскачам, с докито от ЖК се сбогувахме и си пожелахме всичко хубаво. Мога ли да отида в Майчин Дом (София) и да ми направят запис по мое желание?  Rolling Eyes

Честито на всички мами! Много щастие и здраве!

# 186
Накратко за раждането :

Скрит текст:
В 20:00 вечерта на 25-ти , отидох до тоалетна , и видях , че съм прокървила . Нищо не казах първоначално на ММ . След час , отново в тоалетната . Резултата - същия . Продължаваше кървенето. Реших , че е дошъл момента . Викам на моя :
- Хайде заведи детето при вашите, че е време да ме караш в болницата.
той: -  Shocked ама как ? Ама сега ли ? Боли ли ? Какво стана ?
аз : -Изтекоха ми водите ! -Реших да не го плаша с кървенето, че като нищо ще се побърка, а болницата е на 40 км. от нас.
той: - Shocked ама... какво да правя ? ами сега ?
аз: - Ако искаш , аз ще се закарам! Като му казах така , малко се пооправи и се взе в ръце. Аз бях доста притеснена , но не трябваше да го показвам, поне докато стигнем болницата в Търговище .

Та, приеха ме в 22:00 . Екипа беше сънен. Simple Smile Дойде лекарката. Бръкна ме, абе направо ме изнасили.... и заключи съвсем спокойно:
- Разкритие 1 см. , шийка стегната , утре ще те изпишем, родова дейност - няма . Лягай да спиш ! Всичко е наред.
Не ми даде обяснение от къде е кървенето , нито пък някакво лекарство за него. Бях притеснена и до 00:30 бях на линия да споделям тревогите си тук! Момичета , благодаря, че ви има !  Hug

В 01:00 - всички около мен спяха /2 акушерки и една много мила санитарка-Кунчето/ . Та ... усетих аз някакво "пук" и след малко ми изтекоха водите . Леле... ниагара ряпа да яде  Mr. Green
Събудих сестрите и им казах, че водите са текнали. Дойде и моята любима лекарка, отново запретнала ръкавицата ... готова за второ проникване  Twisted Evil Бърка тя , и отново сънена казва:
- 2 см. разкритие , няма да се ражда в моята смяна. Ама нека да ти направим една клизма.  Лягай да спиш! Ще родиш сутринта!
аз: - Shocked ми... добре 
Започнаха болките. В началото на 10, 8 , 7, 5 минути , докато в един момент, контракцията беше една безкрайнаааа.... без интервали .
В родилна зала около 3 сутринта се чу раздвижване ... имаше друга родилка . Викам си , край, тази ме изпревари Simple Smile всички бяха при нея ... аз бях сама , с болката . Това, което ме крепеше , е че остава малко !
В 3:20 не издържах от болка и започнах да викам сестрата. Дойде тя . Казах и , че имам напъни . Тя извика отново АГ-то . Бръкна пак и каза :
- Абе момиче , ти кога го направи това разкритие ! Бързо в родилна ! Shocked
Зарязаха другата родилка , която беше все още с цял мехур и всички при мен. Стана ми смешно Simple Smile

Настаних се на "удобното магаре " , 2 напъна и Петър се появи в 03:35 . Сложиха го на гърдите ми , а аз обезумяла от болка :
- Леле , колко е мръсен Simple Smile  Grinning Laughing
-Грубиянка ! Заключи една от сестрите .....

После започна купона - 40 мин - шев и кройка. /тук няма да дам подробности, понеже има още бременни, сещайте се сами  Mr. Green /

Та , към 4:30 ви писах от магарето . Не ми даваха да заспивам , не знам защо...
Надявам се , че не съм стресирала някого !  Heart Eyes

Честито на Весела и Ники ! Живи и здрави !   bouquet

# 187
  • Бургас
Несторова, значи бързо е станала работата Simple Smile А и за шевовете да беше разказала, на мен не ми пречи Simple Smile

# 188
  • София
Несторова, усеща ли се шиенето? Боли ли?

# 189
Само гол запис че пиша от телефон. Довечера надявам се повече. Веселааа честит син. Видях на първа страничка  Blush

# 190
Сандалке не е старо, в приложение №15 от страницата на НЗОК. Апарата е едно дето го описваш ама го държи сестрата на корема ми само за 1-2 мин, така че явно имат апарат. Но все пак ние сме в провинцията и както винаги съм казвала, ей това не й харесвам на провинцията, и ако пуснеш в гугул раждане в благоевград, никога няма да тръгнеш да раждаш това съвсем сериозно. Това с плацентата и водите къде го виждат изобщо, на този апарат или на ехограф, който нали си свърших 4-те бройки и вече няма да ме гледат? Уффф ти пък сега какво ми вкара мисли в главата, освен другата седмица съм при мойта на поредния безсмислен преглед да взема да я питам, и така.
Sonichkaa а ти откъде си?
БРАВО НА МАМА ВЕСЕЛА, ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ ЛАЗАР, И БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ И ДА СЕ ПРИБИРАТ У ДОМА ООО НИКИ ЧЕСТИТО И НА ТЕБ, ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ВИКТОРИЯ САМО РАДОСТ ДА ВИ НОСИ
Ани ти си виновна, 100 пъти ти казаха хората, че не си добре да работиш тежка работа до последно. Като че ли няма да минат и без теб в следващите месеци Naughty
Kameliya Porozhanova-Naidenova аз съм без тапа от неделя срещу понеделник вечерта, тежест ниско в корема си имам и нямам никакво намерение да раждам, нито контракции ни чудо  Laughing Можело и две седмици да е така. Индивидуално е, виж Бейби как докато се чудеше дали й е паднала тапата, и на другия ден беше родила  Laughing но пък тя май е изключение
Днес голяма обиколка направих на града, та поне си купих най-после и пакет памперси, и чакаме, получих една награда от едно списание - шише и залъгалка на Чико, та сега освен Авент си имам и Чико, още няма бебе, но се надявам, че ще се появи скоро. Сега понеже не можах да ви смогна сядам да чета разказа на Несторова.

# 191
Добре дошли мили бебенца

чакам с нетърпение и аз да си гушна моето бебе
не че са ми празни ръцете с моите двама хулигана

мисля , че ми пада тапата на части  Joy така реших , до сега не ми е падала и ми е странно дали е възможно

До сега имали някоя мама с объркан пол на бебето  hahaha много ми е важно някой да ми даде лъч надежда , че няма да имам пак момче  Joy

# 192
Честити бебчета на всички    bouquet
ЛЛЛ-Скреч,нямам нищо против   bouquet
Опитвах няколко пъти да го сложа на гърда без протекторите и определено не ми се получава.Само ближе зърното и се ядосва.
Виждам,че съм допускала грешка при кърменето-бутах главичката към гърдата,а то не трябвало така.На последното кърмене бутнах плешките и наистина засука по-добре и не ме болеше зверски.жалко само,че не сука дълго-само 2-3 минути и заспа като спящата красавица.
За памперсите-пълни доста,честно казано не ги броя,но десет памперса отиват на денонощие,всичките напишкани и поне половината наакани.Обаче ми се струва,че има сенки под очите  Sad Кожата му веднага се изглажда след "щипване".Лигавиците са ок,обаче в момента му слагам капки за очи,защото са ни изписали с конюнктивит  #Cussing out Лигавицата в устата е съвсем както трябва.
За позата при кърмене - винаги го слагам с коремче към мен,ушенце,рамо и краче на една линия,главичката в сгъвката на лакътя.Мисля,че това поне правя по правилния начин  newsm78 или не?Не се чувствам уверена да пробвам други пози,защото и без това не ме бива като кърмачка.
Опитах и компресията,но Йоан събира кърма в зърното,спира да суче като хората и почва леко да си пподръпва от силиконовото зърно.Като му свърши пак почва да суче правилно.

# 193
mysterious , от Варна съм си, но живея в Търново. Бременността ми до края на 8-ми месец я следяха там, но в 9-тия си дойдох във Варна, че реших тук да раждам. Та сега в 9-тия ме гледат тук във Варна. А околоплодните води, плацентата и тоновете, на ехографа ги гледат, да. Поне при мен.
В Търново тоновете ги слушаха с едно апаратче и се чуваше в цялата стая. Явно зависи от машинките им...

# 194
Ето ме и мен! Не знам къде съм тръгнала да раждам, след като овиках света при вагиналния преглед  Embarassed Ама той моя доктор е с едни пръсти като кебабчета....опитах да се попазаря, ама кел файде - трябвало. И така лошата новина е, че имам няква бактерия - ентерококи и сега ще я боря 5 дена (дано да остискам) Най-страшното беше - ами ако до понеделник не си родила ела на един тонове  Shocked Shocked Shocked
Та така нямам разкритие, но нямам и шийка, нито тапа....но бактерийки си имам, не били страшни и нямало да заразят бебето по някакъв начин, но аз си се притеснявам. Оф, честно казано малко съжалвам вече, че не си избрах секцио....само от един преглед се чувствам като изнасилена, пък представям си след раждането. Но и аз съм си мрънкало и хич не държа на болка, направо съм нещо страшно - една пломба да ми правят съм с 2 упойки минимум.

Общи условия

Активация на акаунт