Юлката не мъти вече като квачка, а е горда тя кърмачка! - тема 33

• 30 052
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА

Днес бяхме на детска консултация. Далия вече е 3 кила и е пораснала с цели 3 см

нищо не съм чела назад. Много е активна през деня, но слава богу нощно време спи доста

# 406
  • София
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА
...
Този път не улучи  Joy  hahaha hahaha
Днес всички се напъваме, но още никой не се е похвалил май Wink
А ти, хулиганке, ето, когато детето спи, имаш време и за нас  Crossing Arms Да вземеш да попишеш малко повечко, а? Щастливка си и ти с Далия - спящата  Hug

Близначе, благодаря!  Hug

...
Сандалке, тоз твоя мъж много пък претенциозен - що не вземе той да роди, като знае толкоз  Twisted Evil

Абе, той с радост би... Няколко пъти вече ми предлага  Mr. Green Ноооо, аз гордо се запъвам (инак, за какво ще съм му нужна, а?!  Shocked )

# 407
Да бе спи. Няколко нощи ме пожали за сметка на деня, през който не мога нищо да направя. Буди се през час че и по често и това доста ме притеснява. Другото което се случи е... цикъла ми се върна. Точно като бях на преглед за мен и прокървих с ярко червена кръв и така вече 3 дни. Няма какво друго да е. А си кърмя

# 408
момичета,помагайте,нормално ли е вече два дни след раждането да не съм ходила до тоалетна,дали да поискам от докторите нещо за разхлабване?
имам големи проблеми с храненето на бебето-няма все още кърма ,само капки коластра,опитвам се да дохранвам но много го повръща и почвам да се притеснявам.Трябва ли да го будя и  кърмя/дохранвам  на всеки  3 часа или само като плаче ?

# 409
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Вени, доколкото имам спомен искаха още на следващия ден да си ходила до тоалетна. Ако не си, дават хапчета за разхлабване  Peace

# 410
Вени - по-важно им е да пишкаш същия ден, а за голямата работа ни питаха на консултация и който не е  - дават рициново масло , или друго за разхлабване. "Кани се" по-честичко , не се напъвай излишно и ще стане работата.
За кърменето - аз не бих го будила , но ти си прецени, или питай акушерките. За кърмата не се тревожи - слагай го по-често и ще тръгне.

Умирам за сън... едва гледам вече, а все още си имам мъж помощник . От понеделник сме трите граций самички и се пускаме по разходките ..

Роси - кърменето не изключва непременно цикъла. Може да ти дойде и като кърмиш, не е проблем .

# 411
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:

момичета,помагайте,нормално ли е вече два дни след раждането да не съм ходила до тоалетна,дали да поискам от докторите нещо за разхлабване?
имам големи проблеми с храненето на бебето-няма все още кърма ,само капки коластра,опитвам се да дохранвам но много го повръща и почвам да се притеснявам.Трябва ли да го будя и  кърмя/дохранвам  на всеки  3 часа или само като плаче ?

Вени, погледни в темичката късно през нощта или утре, сигурно момичетата от ЛЛЛ ще са отговорили  Peace Най-важно е да не се притесняваш, бъди спокойна! Сега стомахчето на бебето е колкото черешка, тъй че и ценните капчици коластра са му достатъчни най-вероятно. А какво имаш вътре, никой не знае. Това, че излиза малко, не значи, че има малко  Peace Бъди спокойна и щастлива, радвай се на бебче!

# 412
Иве, юнската част на болничиния според мен може на 18-ти или 23-ти да го преведат. Те имат 15 раб.дни срок, но рядко чакат последния момент. Юлската част - най-вероятно заедно с нея.
Много е мило Стани как се държи и колко те обича Heart Eyes
Аз сутринта тествах твоя начин за борба с мигрената и май я пресякох. Следобед обаче се засили болката и се предадох с един Нурофен SadИ сега се обажда, но си е просто дразнеща болка. Малката си я кърмя Sad
Сандалка, Рашо за сега е в другата стая душичката. Много му е скучно сигурно и май започва да тъжи, че не му обръщаме внимание. По принцип е много послушен, усеща, че има нещо и не бива да влиза при Ема. Даже веднъж тя като се разплака и той милия се уплаши и се скри. Вчера му разрешихме да влезе с идеята да я подуши, докато тя се храни, но той прояви по-голям интерес към леглото  Grinning Днес обаче се измуши умишлено и с голямо любопитство душеше кошарката и надничаше да я види. Обаче го махнах, защото беше неспокоен. Оттогава все иска да влиза и се налага да го изнасяме. Ще видим скоро как ще ги запознаваме.
Пак ще дочитам, че ми се карат, че не спя, ами съм пишела във форума. Пък тя одеве 3 пъти повърна (първият път още на гърдата нещо се задави, защо така?! Sad) и много се уплаших и сега не смея да се отпусна. Защо така от шише много се задавя, сега пък ново 20 и на гърдата ми? Ужасно е. Направо се побърквам като се случи. Cry

# 413
Вени 85,непремено вземи мерки с това с голямата нужда ,защото си е адски неприятно.
При първото ми раждане това някак си го пропуснах...в болницата ме питаха ,но аз не разбрах какво ме питат  hahaha У нас не успях да отида до тоалетна цели 4 ,5 дни.Беше кошмарно,сигурно за шевовете ли се тревожех,не знам...Но имаше и психологически момент намесен.През това време и бебето беше неспокойно и все още нямаше наакан памперс.Спомням си ,като взех мерки свърших работата ,като от раз и бебето започна да си ака нормално  hahaha Оффф,голяма тема подхванах и аз ,но няма как иначе да обясня.Мисълта ми е ,да вземеш мерки ,ако нещата не се случват от само себе си.
Роси ,пиши по-честичко като можеш,Пина  също чакам да се включва,много ми е мило да чета за първите ви моменти  с бебтата у дома  Hug Hug Hug
Иришка,не се плаши с това повръщане,случва се.Моят син се даваше с кърма до 2 годишен ,но е оцелял.Сигурно Ема прекалено бърза да яде,знам ли...При Петьо този рефлукс се появи към 20-тия ден ,аз също много се уплаших ,но като започна да стои седнал всичко отминава.
Не се тревожи,наблюдавай я  Hug
Аз днес съм възмутена/Утре ще пращам мъжа ми на село с детето и се надявах майка ми да ми помогне с чистенето ,но не.....тя щяла да прави компоти ooooh! 

# 414
  • София
Вени, аз родих секцио на 27ми по обед, а по голяма нужда ходих на 29ти вечерта, повече от 2 дни са, но никой не се беше притеснил, казаха ми само, ако до 3 дни не успея, че ще ми дадат нещо за разхлабване. По-важно е да се пръцне, това го свърших някъде 24 часа след операцията. Така че няма страшно. За кърменето ще ти отговорят момичетата от ЛЛЛ, супер са и ще помогнат със сигурност, ти само бъди спокойна, това е най-важното  Hug

Дени, с Калина благодарим за комплимента Simple Smile Вие също сте страхотни с Юли, успях най-накрая да видя снимки в снимка.бг, а ти все едно не си раждала, пу-пу  Hug За кухнята не знам за Варна как е, т.е. дали имате проблеми с държавните кухни, ама тук в София както и за детските градини местата вечно не стигат, та предният път подадох молба още като се роди Стани и за 10-тия месец ми се обадиха, че сме приети, а една приятелка подаде молба към 7-8 месеца като беше детето и ги приеха като стана на година и половина, то тогава има ли изобщо смисъл се чудя, та се чудеше какво да прави до тогава, готви, поръчва от частни кухни и така, но държавната си е удобство, затова подадох толкова рано, ти по-скоро поразпитай някои минали през това във Варна и виж има ли изобщо нужда да подаваш толкова рано, че кухнята е след 10тия месец, детето трябва вече със всичко да е захранено и тогава.

Иринка, дай боже по-скоро да дойдат паричките, ще се похваля Wink За Стани, обича ме детето, ама най-много обича баба, после тати и май чак тогава съм аз Simple Smile)) Така е, като ходя в командировки и на работа, така ми се пада...Sad Дано сега с бебето като съм си вкъщи и за Стани да е бонус, иначе си се обичаме, целуваме, прегръщаме, аз много държа да го знае и му го показвам всеки ден, не мисля, че ще го разглезя, по-скоро го правя уверен, че винаги може да разчита на нас. За мигрената се радвам, че ти е помогнала маската поне малко, то ясно, че понякога много боли и не може без лекарства, ама си е плюс, ако понякога се спасяваме и без Simple Smile За повръщането, от шише се дави и повръща Ема, защото шишето пуска много повече от гърдата, нищо, че биберона е 1, то шишето си пуска и без да суче и затова е трудничко...ние се дохранваме и знам какво е, снощи и Калина така ми върна като пи малко от шишето, няма страшно, просто го дръж хоризонтално шишето и Ема малко по-изправена и като усетиш, че се дави го вади от устата...а на гърдата, повече млекце е събрала преди да преглътне, няма да се плашиш от повръщането, минава с времето, а и нали не повръща на всяко хранене, а и дори и да е така, Стани беше така, до 6тия месец и наддаваше въпреки повръщането по 1200 гр. на месец първите 3 месеца, така че няма да се плашиш, всичко е наред Simple Smile

# 415
гадост ....
още не съм родила  Hug

мислях , че щом имам болки , някакъв вид контракции , поне ще взема да родя
да да ама не
всичко ми мина , само лошото ми настроение остана

# 416
Хехе, аз сигурно откривам ''топлата вода''. Ама разрових се из темите нещо и кога гледам, Данчето с трабанчето се появява в темата за Пазарджик. Аз също съм оттам, но живея в София. Но пък кой знае, може да се видим там някой път с количките? Simple Smile

Мисти, знам аз, родилка ме изкара,ама на...няма и това е. Имам някакви болки, ама не и контракции...изобщо, на предизвикано раждане почва да ми мирише...ц..ц..ц

# 417
Привет! Честита радост на новите мами! Сега влизам имам да чета към 12-15 страници назад.

Ние вече сме си в къщи и се адаптираме - home sweet home Simple Smile

Кърмим се добре.Въпрос към ЛЛЛ - имам големи гърди и според мен имам предостатъчно мляко. Малкия пълни памперсите с ако и пишо. Необходимо ли е да се цедя? В момента не го правя. Кърмя на поискване, като интервалите са ~ 2-3 часа.

Благодаря предварително.

Днес се престраших и качих малко снимки на малкия във ФБ и снимка.бг. Сега спи сладичко, но забелязвам, че оченцата му гурелясват от 18ч. и секрета се увеличава  Sad , а нашият педиатър днес нямаше възмоност дани поеме ще ни посети в понеделник.

Скрит текст:
При мен пораженията от подутите крака не отминават, като стана увеличават 3-но обема си, напукаха ми се капиляри  Cry единствено мога да ходя само с джапанки. Ако някой знае метод и лек  Praynig

Имам и други екстри - хемороид, шевове вътрешни и външни, и болки като пишкам  Cry
Явно, като се стане майка чувствителността и тревогите се увеличават.

# 418
  • София
Скреч, благодаря ти от сърце!  Hug Сега го върнах на гърда, със силиконово зърно. Много ми е гузно с тези колики и се опитвам да го облекча.
Преди да започна да го кърмя, първо изпомпвам малко кърма, за да облекча и да "изкарам" зърното, че хич го няма след подплънките. После кърмя и от двете гърди. Понякога, ако стоят на буци, изцеждам да облегча, но друг път не, за да не ги изпразня съвсем. Памперси напишани 5 поне има, но за наакани понякога 2, понякога 3. Не знаех, че точка колкото монета се брои, това ме радва Simple Smile Всъщност се радвам на всяко негово ако.
Вода и чай не давам, защото не знам как и колко. Всъщност купих лъжичка, дадох му с нея вода, колкото да му изплакна устичката.
За съжаление имам нов проблем, от няколко дни е, но чак не посмях да питам. Мисля, че ми се запиши каналче точно на ареолата, когато се напълни гърдата, направо ми се изкривява зърното настрани, не много, но го виждам, а като притисна на  мястото има бучица. Опитах нежно да я разтикам под топла вода, но не стана. Не се маха нито при кърмене, нито с помпата. Как мога да отпуша каналчето?
Но, имам напредък, днес не съм се цедила, ползвам малката помпичка, марка Юлиан, изцоква една гърда, ако не му стигне, давам другата. Снощи едната беше празна, което чак ме възмути. По принцип замразявах около 200мл. +  за денонощие, вчера само 100 мл. Днес нямам за замразяване, все още.

За запушеното каналче може да пробваш също да влезеш под душа и когато добре се затоплиш, да започнеш нежно да масажираш каналчето. Кожата на ареолата е много чувствителна, за това би било добре при масажирането да ползваш, ако имаш крема за зърна или зехтин или сапун, но да е мек(например бебешки).
 При кърмене може да пробваш да поставиш бебето така, че брадичката му да сочи запушеното каналче (а ако и го достига с брадата, чудесно!). Примерно ако запушването е от външната страна, гушкаш бебето под мишницата си така, че крачетата му да сочат гърба ти (поза "футболна топка"). А ако е отгоре - лягаш на леглото, а бебето легнало на обратно, с крачета към главаа ти (но пак с цялото си тяло извито към теб).

Вариант е също да започнеш прием на лецитин, след консултация с лекар. Ако още се запушва каналчето - 2-3 капсули от 1200мг на ден. Ако запушването не се повтаря - 1-2 само профилактично.

Удобно ли е да попитам какво се случва с раничките на зърната? Споделяш с отчетните, че имаш силни бодежи в гърдите веднага след кърмене. А случва ли се веднага след като бебето пусне гърдата да усетиш силна болка и в самото зърно, която предшества другата болка навътре? Или пробождания навътре в гърдата и в друго време между храненията, не само веднага след кърмене? Освен болката от самите ранички (ако още ги има) сърбеж усещаш ли или промяна в цвета на ареолата?

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 02:30 от skrech

# 419
wwwaz бърши му очето със сребърна вода и тампонче, ще му мине бързо. Чисти и двете оченца с различни тампони.
Добре дошли у дома и съжалявам за болежките ти. като сте си в къщи ще ти мине по-бързо.

Джингъл, Кро, хайде стискам палци и за двете ви утре да е деня.

Нещо Мисти и Катенцето ми се загубиха тази вечер, а и Сандалка я няма, а по това време се появява. Я веднага се отчетете ако не спите Simple Smile
Скреч, според мен при теб не тръгва раждането защото нашите кърмачки имат много въпроси и трябва да им помагаш Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт