Мит или истина е, че всеки мъж иска да има момче?

• 76 666
  • 484
  •   1
Отговори
# 315
Ей това главно не мога да го разбера. Коя майка няма да е щастлива и горда от постиженията на дъщеря си? Коя няма да е доволна, че е детето й е материално стабилно и че има щастлив брак? Наистина не го разбирам това...

Коя ли? Тя далеч не е една, не са и две. Виж темата "За майките - да се оплачем" и ще ти стане ясно.
Такива случаи ги има както при взаимоотношенията майка-дъщеря, така и при баща-син. По скоро е до човека, а не до пола. Никак не мога да се съглася, че всички майки виждат в дъщерите си "конкуренция"

# 316
otito , сигурно има и такива, аз се радвам, че не съм срещала такова "чудо"  Praynig Но със сигурност това са жени, изтъкани от комплекси, най-вече за малоценност, от женска злоба и завист... но насочени спрямо собствената дъщеря - това вече изисква спешна помощ от психиатър   Shocked

# 317
otito , сигурно има и такива, аз се радвам, че не съм срещала такова "чудо"  Praynig Но със сигурност това са жени, изтъкани от комплекси, най-вече за малоценност, от женска злоба и завист... но насочени спрямо собствената дъщеря - това вече изисква спешна помощ от психиатър   Shocked
Напълно подкрепям мнението ти.
Това за мен не е нормално

# 318
Нищо не ме учудва - има жени, които не искат да раждат или го правят в 7 месец, за да не си развалят фигурата, та какво е една конкуренция на този фон...А, в моя случай да ме мине и  задмине- ще съм най-щастливата. А такива екземпляри деца познавам и от двата пола, че ако родителите им са правили сметки и съждения, подобни на описаните, със сигурност са излезнали доста криви.

# 319
Бих била щастлива дъщерите ми да имат двойно и тройно повече постижения от мен. Да имат по-силна интуиция, да разбират живота по-добре от мен....повече деца, повече мъже Mr. Green (последното като шега, де, то не е гаранция за щастие)... Тогава ще си умра спокойно. Наистина.
Пак не се сещам за какво да се конкурирам с....дъщерите си newsm78
Не, че не съм виждала това, което се мъчиш да разкажеш, но съм го виждала и между бащи и синове, даже в собственото си семейство, отблизо. Така че, пак не е до мъжко чедо или дъщеря, а до хора.

И аз така.
Единствения човек, към когото никога не бих почувствала нито спортна злоба, нито каквото и да било подобно чувство е дъщеря ми. Напротив, смятам че е задължително тя да е нещо повече от мен, защото светът евоюлира, развива се и всяко ново поколение трябва да бъде по-можещо и знаещо от предишното.
Да се конкурирам с дъщеря си  Crazy

# 320
Само жена с болен мозък може да се чувства като на кралски престол сред децата си,
все едно те са  поданици, длъжни безпрекословно да й  се подчиняват цял живот.Горко им на такива деца,независимо от пола,ще растат като рая,не като свободни хора....

# 321
Пак казвам - много повърхностно тълкувате думата "конкуренция". Темата "за майките - да се оплачем" е пълна именно с дъщери на майки, които съм 100% сигурен, че никога не са имали за цел да се конкурират с дъщерите си и са гледали на това като на нещо налудничаво и психопатично дори... Съсипани и обтегнати отношения между майки и дъщери колкото искаш...

Между другото някога в една книга прочетох един съвет на баща към сина си: "Бягай далеч от жена, която не е в добри отношения с майка си". Не знам дали е правилно или не. Аз обаче послушах този съвет и не съжалявам.

# 322
То не е точно коя ще стигне по-напред, а по-скоро двете жени
да не си стъпват в територията. Майките се радват на постижения-
но и някак си ги очакват, а и ги присвояват.

Мда, не е точна дума "конкуренция". По-скоро неспазване на личните
граници. Пак казвам, може дъщерята да е с много постижения, но да
не може да живее истински, защото пък е влязла в калъпа "златно дете"
и майка й в би я побъркала, ако не спазва високия стандарт.

# 323
  • n/a
Баш си е конкуренция. Като майка на дъщеря в
почти съзнателна възраст го казвам. За един не-
видим, но осезаем ресурс. Обаче това, Мамасита,
биха го разбрали в Ордена. Отвъд пределите му
остават много други жени - почитаемите мами
например, за които е друга природата на власт-
та в живота. Не мога да се сдържа да не се ус-
михна над незлобливите паралели.  

П.С. Аз исках син. Това преди да се разбере по-
лът на бебето. Сега съм премного доволна с дъ-
щеря.

# 324
Мда, забравих, че не всяка има достъп до Другата памет:)

# 325
Съсипани и обтегнати отношения между майки и дъщери колкото искаш...

А какво да кажем за нездраво топлите отношения между майки и синове - справка в темата - С какво ви дразнят свекървите  Mr. Green

# 326
Съсипани и обтегнати отношения между майки и дъщери колкото искаш...

А какво да кажем за нездраво топлите отношения между майки и синове - справка в темата - С какво ви дразнят свекървите  Mr. Green

Аналогията е изключително неуместна. Свекърва се сменя, майка - не. Ако на една жена нещо не й харесват отношенията между даден мъж и майка му, може просто да си избере друг мъж. Или да поеме риска да тръгне да променя всичко това с ясния и осъзнат огромен шанс да не успее и да се провали. С майката нещата стоят доста по-различно.

# 327
Факт е, че разнополовото общуване винаги е по-лесно, в тази връзка я разбирам Mamacita  Peace
Мисля, че ако имах син, щяха да ни бъдат по-лесни отношенията. Но те, мъжете, като цяло са по-лесни, де  Laughing
Просто думата "конкуренция" ме стресна. Не е точно конкуренция, нещо друго е.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 18:23 от Елиас

# 328
Аналогията е изключително уместна. Много мъже не се разбират с бащите или тъщите си или др. Малко от тях обаче го правят публично достояние и понеже в природата на жените е да споделят повече, се прави погрешно заключение, че имат повече проблеми.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 18:23 от Бендер

# 329
Тази тема трябва да я закрият  Sick Sick Sick  Shocked  Joy Аз лично по-нелепи и психопатски неща не бях чела, освен книгата на Джон Дъглас за серийните убийци и техните мотиви... мисленето на някои тук е същото! Е, извинявам се, ама тука е бъкано точно с психопати. Няма друга подходяща дума! Напускам темата и отивам да запаля свещичка за нормалните хора и да се отърся от злата енергия, витаеща тук...  bishop

Общи условия

Активация на акаунт