фибран xps - 2см.

• 17 364
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Фибран 2 см вместо подложка за ламината е изключително препоръчително - осигурява много по-добра топло- и шумоизолация, но както казах това е само при ламиниран паркет, който се реди директно върху фибрана. Като якост фибрана няма да поддаде на натоварнането от ходени или тежеста на мебелите, но внимавайте какъв фибран си купувате, трябва да е гладък, ето такъв:
http://www.gsstroimarket.bg/view/8618.html

Дървения паркет се лепи, а директното лепене върху фибрана е лоша идея, има много агресивни лепила, които ще ви направят голяма пакост. Може да си сложите колкото си искате дебел фибран на пода, но отгоре трябва да има циментова замазка.

# 16
  • Sofia
Lovedust ,

да разбирам ли, че след като се постави този фибран на пода/ лепи ли се или само се подрежда?/ отгоре направо може да се реди ламината, без га се прави някаква замаска?
Може ли да се постави такъв фибран дебел само 1см?
Този фибран обира ли денивилацията в стаята? и ако да, каква денивилация обира?
Имам около 2см. разлика от поставените плочки в коридора и стаите. Предсто ми покупка на ламинат/ 8мм/ и искам максимално да изравня нивата на апартамента без да правим стандартна замаска навсякъде.

# 17
  • Балчи-Варна
От 10г. имам 2см.фибран от показания по-горе под ламината  и не е мръднал.И сега и в къщата на първи етаж поставихме пак подложка за ламинат онова с лъскавото фолио,фибран 2см. и ламинат 8 мм.

# 18
  • Варна
Споделям моя опит - в къщи подовете бяха много криви и за да се изравни нивото, трябваше да се направи замаска, която на места отиваше към 10см. Решихме да сложим фибран, хем за изолация, хем за повдигане на нивото. Но отгоре има циментова замаска с армираща мрежа.

Дървения паркет се лепи, а директното лепене върху фибрана е лоша идея, има много агресивни лепила, които ще ви направят голяма пакост. Може да си сложите колкото си искате дебел фибран на пода, но отгоре трябва да има циментова замазка.
С това съм напълно съгласна  Peace

# 19
  • Sofia
gul4i, а как поставихте фибрана - просто го наредихте на замаската или го залепихте за замаската на пода?

# 20
  • Балчи-Варна
първо сложихме подложката с лъсковото фолио към пода,снадките залепихме с хартиено тиксо.Отгоре фибрана и пак тиксо само на снадките и после ламината.Направо върху пода,без да го лепим.

# 21
  • Sofia
gul4i,

благодаря ти за отговорите и аз така мисля да направя Simple Smile

# 22
Ние залепихме фибрана за пода след което залепихме дървения паркет със специално лепило за фибрана. След едногодишна експлоатация всичко си е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт