Има ли някакъв смисъл бракът?

• 33 989
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 720
Разбира се.
Но последните години виждам доста познати, които определено срещат финансови затруднения. Е, в тези условия мъжете се включват много по-активно в домакинстването. Защото ако преди работеха доста и изкарваха доста - явно не им беше неудобно да изискват повече от жената...Не че е правило де.

Може. Аз такъв още не съм видяла. Превъзпитани да, но да пипне нещо, още повече, когато се чувства зле, че не изкарва пари, точно обратното виждам, стават нервни, все нещо не им е наред, все не им е угодено както трябва. В крайна сметка стигнаха до развод.
Твоят вариант е по-добър.

Но тези неща са си и до решения на двойката, така че може да си се получи перфектен брак, ако и жената и мъжът са с разбирания, че щом мъжът играе добре ролята на банкомат, няма задължения към семейството и децата  Peace а това е възможно и в двойка на семейни начала, така че няма общо с темата...

# 721
За мен е съвсем логично човек с повече постигнати неща в живота - да има повече претенции, което е напълно и в сила, когато иде реч за семейството и дома. Но е съвсем реално също, че простаци има и вярвам, че при тях нещата не следват подобна зависимост.

Замислям се в духа на темата - като си ми жена - ще чистиш - по-лесно ли се казва, когато има подпис и думичката "съпруга" е съвсем законна?

# 722
  • София
Претенции човек може да има само към майка си и баща си.

# 723
Претенции човек може да има само към майка си и баща си.

Моля?  newsm78

# 724
На широко, така да се каже, може всеки да живее. Глезейки се също.
Ненапразно доста връзки се разпадат, когато минат на ниво мръсни чорапи и "Какво ще има за вечеря".
Зная, че част от уважаемите съфорумки това не ги касае.

# 725
  • София
Точно това, което съм написала - претенции към мама и татко - те са ни/ме/го/ви създали и с тях отношенията поначало са неравни, най-малкото, защото са ни сменяли пелените и са ни мили нааканите дупета, на тях сме им ревали за сладолед. Но с всички останали хора сме на равна нога и претенциите са безсмислени. На какво основание някой ще има претенции към мен или аз към него? Или ще се разберем, или няма.

# 726
Странно защо съжителството (с или без брак), едва ли не се отъждествява с елементарното съжителство, където най-важно е кой изчистил, кой наготвил. Аз очаквам съвсем други неща от съпруга си. Ако няма кой да ми забие гвоздей ще си извикам техник. Други неща ни свързват, много по-важни.

# 727
Точно това, което съм написала - претенции към мама и татко - те са ни/ме/го/ви създали и с тях отношенията поначало са неравни, най-малкото, защото са ни сменяли пелените и са ни мили нааканите дупета, на тях сме им ревали за сладолед. Но с всички останали хора сме на равна нога и претенциите са безсмислени. На какво основание някой ще има претенции към мен или аз към него? Или ще се разберем, или няма.

Ти претенции го разбираш доста странно май.
Наречи го изисквания - дали да се храним в порцелан или в различни, останали от стари сервизи - чинии...
От друга страна човека до мен определено ще търпи моите претенции - затова сме заедно - и аз неговите  Wink

# 728
Смислеността в отношенията между обвързаните се определя не от наличието или липсата на подпис, а от особеностите на живеещите заедно мъж и жена. Ако някой си е темерут и всеки месец да подновявате брачната церемония това няма да го накара да признава, че двамата имате равни права и задължения или при евентуална раздяла да го накара да се държи по-цивилизовано. И да има брак пак може да има проблеми с подялба на имуществото, придобито преди брака /нищо че уж се знае на кого е/, или с изплащането на издръжка на детето примерно.
п.с това за неравноправието между деца и родители не го приемам. Щом решаваш да станеш родител автоматично се съгласяваш да приемеш задълженията си като такъв  Naughty Все едно ако мъжът ми се разболее и се налага да му помагам в храненето и ходенето примерно, после като оздравее да считам, че вече има по-малко права от мен, защото съм го гледала  Confused

# 729
Казвала съм го и друг път. На някои жени просто на гърба им пише Staff
Без значение беден или богат - както се поставиш, каквото послание  носиш, иначе казано , то такова отношение ще получиш.
И не е  вярно според мен че бедните мъже не изискват - какво им пречи, балканския им манталитет е достатъчен , да не мислите, че бачкатора от Люлин 5 като се върне не тропа по масата да му се слугува, и глиганчето тъчи и слага, кво да прави Tired Tired

Чудех се как да го напиша, но който си го може си го може.  Mr. Green  Peace

# 730
Другарки, задълбавате в глупости! Какво общо има това с брака и небрака? Дайте да се върнем към имотите, да добавим секса, и да си сипем по едно, че стана обедно време!

Че ти от обяд ли почваш? Laughing С пиенето, де.. Joy

# 731
# 732
И не е  вярно според мен че бедните мъже не изискват - какво им пречи, балканския им манталитет е достатъчен , да не мислите, че бачкатора от Люлин 5 като се върне не тропа по масата да му се слугува, и глиганчето тъчи и слага, кво да прави Tired Tired

Явно доста време си поживяла с такива хора, щом имаш такава добра представа какво се случва вечер в дома им  Simple Smile

# 733
Замислям се в духа на темата - като си ми жена - ще чистиш - по-лесно ли се казва, когато има подпис и думичката "съпруга" е съвсем законна?
А аз се замислям:това може ли да се обърне на
"като си ми мъж, ще работиш и ще носиш всичките си пари у дома!"?    Simple Smile
За мен са взаимозаменяеми.Т.е., нито едното е закон, нито другото.
Със или без подпис.

# 734
Разбира се, нали затова казах "претенции" назад - аз ако кажа това - длъжен си да ми осигуриш това и това и то не просто къжа, а къщище, ако ме разбираш - то той с пълно право ще ми каже - за какво си ми, ако не чистиш и поддържаш дома да блести  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт