До септември не остана, но пък първо ще опустошим бостана! Тема № 20

• 31 404
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Отивам и се оказва , че моят лекар не е на работа днес.  Shocked А , аз се обаждах в четвъртък специално да си запиша час за ФМ . На рецепцията ме гледат умно и ми казват , че сигурно са пропуснали точно на мен да се обадят да ми отменят часа.  Close  

Определено след тази ситуация заслужаваш голяма порция сладолед.  Hug И на мен ми се случи веднъж, а бях гладувала специално до 2 часа, за да ми се пуснат едни изследвания  ooooh!

Аз следващия месец съм всяка седмица на преглед при акушерката и на 2 седмици при лекаря. Пускат ми 45 дневния този петък. Часовете до термин ги записах още при предния преглед. На теб Рени нищо ли не ти е казала?

Завиждам на момчета като Pampers, които по цял ден трамбоват, аз ходя бавно и пак за половин час ходене чувствам умора, а нито съм толкова дебела, нито корема ми е толкова голям,че да кажеш, ми тежи. Явно е от възрастта  Mr. Green

Това, че не се оплаквам, не означава, че припкам като младо яре.  hahaha Влача се на моменти, куцам или ходя като пингвин, въздух не ми стига, уморявам се, ама като трябва да се свърши, кой да отиде вместо мен?! Освен това докато раждам няма как да кажа "Изморих се" и всичко да утихне докато ми мине  hahaha Така, че стискам зъби и продължавам.

За гадната миризма за Pampers Premium Care ще потвърдя и аз. Като отворих пакета и ме удари в носа. В този момент се зарадвах, че съм се насочила към многократните.  Crazy

Scorpi_D, според мен поне 3 месеца след раждането не бива да се ползват такива козметики. Трябва да се остави кожата сама да се възстанови и да си възвърне качествата и ако след половин година не е успяла, чак тогава да й се помогне. Но това е лично мое мнение. Peace На организмът му трябват 2-3 години да се възстанови и гледайки мой приятелки, го прави много успешно и сам. Просто трябва търпение.

*Дария*, аз купувам по малко неща, защото и аз съм изостанала с покупките, а време няма. Ето, днес купих две от тези протекторчета, в-у които се преповива бебето, или се слагат в-у матрак(не знам как им казват). На предно мое излизане купих термометър, на друго тензух, на друго - едно боденце.....никой не е казал, че трябва да се юрнете двамата в един ден и да изкупите магазините.  Crazy А и поне аз така се чувствам спокойна, че макар и бавно се подготвям.

Лигла, прегръщам те силно и дано те изпишат бързо! Hug

kotkincho, радвам се, че сте по-добре. Hug

# 646
Един съвет , кйто ми даде днес акушерката е да спя на ляво , така бебчето ще се обърне с гръбчето на дясно , а това била по хубавата поза за по-лесно раждане. Обаче истината е , че на мен никак не ми е приятно да спя на ляв заради притискането на сърцето  Whistling

Странно, мойта АГ пък ми каза, ако бебето ме побутва, да се премествам newsm78 А моят ме бута точно като се обърна наляво (не че винаги го взимам предвид), засега гръбчето му е отляво - поне така беше на прегледа де  newsm78 Иначе имам и аз някакви спомени от първото раждане, че едната позиция беше по-благоприятна.
И аз ще правя всички изследвания следващия път, после каза, че вече ще се виждаме всяка седмица - то някъде там ще се влиза и в девети месец вече  Mr. Green

kotkincho, лятното вирусче е прихванала явно, но леко се е разминала - без температура и разстройство. Стискам палци бързо да прояде да си отдъхнеш Simple Smile

# 647
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите! Записах си час за дерматолог все пак за четвъртък, за да разгадаем мистерията с тези сърбежи.

Лека нощ от мен и дано всички да спим спокойно!

# 648
Здравейте, коремчета Hug Почивните дни на гости ни бяха бъдещите баба и дядо /моите родители/, много хубаво си изкарахме, но съм и благодарна, че не живеем заедно hahaha Купихме тоалет за изписването на нашата девойка Crazy качила съм снимка във ФБ. При първа възможност ще кача и в снимката Wink
Честит празник на всички, които тези дни са имали повод  bouquet
За цикъла - моят е много слаб, около 3-4 дни и никога не разбирах кога ще ми дойде /без болка и без каквито и да било симптоми/. Дано да е така и след раждането Praynig
Ninka добре дошла Hug Вече ми стана мъчно за теб Crazy
Лигла стискам палци и дано всичко да е наред Praynig
ени много ми стана забавно - харесала си чанта и сега търсиш количка за нея hahaha Хората обикновено си купуват количка и търсят чанта за количката hahaha

Лека нощ и приятни сънища Hug

# 649
Щях да пиша и аз за епидуралната упойка, а забравих. Мойта АГ ме агитира пак за нея. И първия път ме агитираше много активно, но аз удържах до последно - когато бях готова да се предам, вече беше минало времето за слагане. Сега пак ме увещава, че няма никакви странични ефекти и че няма смисъл да се мъчим и да ни боли, когато може да се избегне тази болка. Тя самата роди наскоро (нейното бебе е на 6-7 месеца), каза, че е раждала с епидурална и че наистина няма нищо общо. Много й се чудя на тая упойка - не знам защо изпитвам чак такъв ужас от това да ми слагат нещо в гръбнака; от една страна си викам - веднъж като съм го изтраяла, ще го изтрая и пак; от друга страна - именно защото веднъж съм го изтърпяла, пък си викам, защо да го търпя пак? newsm78
Вие какво мислите за епидуралната?

# 650
  • София
Лулу, на мен не ми се стори толкова страшно поставянето, аз даже покрай контракциите изобщо не можах да се впечатля от това.  А си е облекчение Rolling Eyes  Аз пак ще си поискам Embarassed
На мен ми беше по-неприятно това, че малко забравиха да ми махнат абоката след раждането и така чак до втория ден Crazy  Усещането, че стои там е малко стресиращо.

# 651
Един съвет , кйто ми даде днес акушерката е да спя на ляво , така бебчето ще се обърне с гръбчето на дясно , а това била по хубавата поза за по-лесно раждане. Обаче истината е , че на мен никак не ми е приятно да спя на ляв заради притискането на сърцето  Whistling

Странно, мойта АГ пък ми каза, ако бебето ме побутва, да се премествам newsm78 А моят ме бута точно като се обърна наляво (не че винаги го взимам предвид), засега гръбчето му е отляво - поне така беше на прегледа де  newsm78 Иначе имам и аз някакви спомени от първото раждане, че едната позиция беше по-благоприятна.

Аз в момента, в който си легна почва едно побутване и блъскане, независимо от страната. Да не спя изобщо ли  Mr. Green През деня хич не помръдва, обаче в момента, в който си легна се почва с бокса.
Предупредих го да си ми върне всичко на мястото като излиза  Mr. Green

С предната бременност през цялото време исках секцио, но като наближи смених на нормално с всички видове упойки. В крайна сметка родих без упойка, просто стана много бързо. От друга страна пък при второто разкритието е доста по-бързо и май пак ще заложа на нормално без упойки - и мен ме е страх от боцкането в гръбнака и другия ми страх е, че трябва да се постави така че все пак да хване разкритието, но да не пречи на раждането. А ако разкритието наистина е доста по-бързо като нищо ще ме държи упойката по време на напъните  Thinking

Аз абокат си имах 4 дни след това - наливаха ми антибиотик. По неприятното беше, че и дребната беше с абокат и си има още белег на ръчичката при веничката от него  Crazy

# 652
И аз искам упойка, но ме е страх някой да ми рови в гръбнака  Embarassed
В болницата, в която мисля да раждам -Окръжна Пловдив има някаква нова технология на обезболяването с някакви ел. импулси, поне така го разбрах, не те боцкат, а само ти поставят едни лепки, като при кардиографията
Мисля да пробвам таз машинка  newsm78

# 653
Памперс, пловин кутия замина вече  Joy А пък , Рени може и да е спменала нещо но аз да не съм обърнала внимание . Бях малко под пара тогава а и с малката скачаща наоколо , нищо чудно да съм пропуснала нещо .  Crazy  Следващият път тя вече ще е на ДГ и ще може по-спокойно да обсъдим някои неща .
Коткинчо , завиждам ти , че си в балкана ....чист въздух и прохладни нощи  Heart Eyes
Лулу, аз този път съм решила без епидурал да раждам , и наистина искам да си спазя решението , а не като миналият път на финалната права се предадох Embarassed  
Това , че е напълно безвредна упойката аз не съм съвсем съгласна , има доста материали , които сочат даже , че увеличава риска от следродилна депресия. Аз изпитах много сериозна такава . Зълва ми също имаше много лош такъв период . Ето една извадка от статия по въпроса ...
Increases risk of long-term back pain & post-partum depression
An epidural can provide pain relief during labor, but not without serious risks including: long-term back pain as 20% of women experience nerve damage, slowing labor and significantly increasing your risk of c-section. It also inhibits the entire postpartum release of endorphins, which may negatively impact your postpartum recovery.

Всеки сам решава , но моето мнение е , че не трябва сляпо да се вярва на лекарите , които съветват , че няма никакви рискове  Peace

# 654
  • София
малинка, на мен ми оставиха абоката в гръбнака Crazy

# 655
Здравейте момичета,
тази новина за памперс premium care и миризмата ме изненада. Аз също съм взела такива, но още не съм ги отваряла. А другите pampers actve нещо си и те ли миришат?
Да ви кажа, че получих брошурата на Carrefour и в периода от 23.07 до 04.08 е намален течния Сано Максима на 12.99. Иначе там стандартната цена е 15.50, а навсякъде другаде е по 17.50 и нагоре.
Лека нощ и приятни сънища на всички. Hug

# 656
И аз да се включа за упойките... аз си настоявах да раждам без упойка, а лекарката ме убеждаваше да сложим, за да не се мъча, да се възползвам от съвременните методи и т.н...Имаше един момент, в който щях да се предам, но акушерката каза че разкритието е 8-9 см и вече няма смисъл и така си беше. Всички останали, които раждаха тогава им поставиха епидурална упойка и ражданията завършиха със секцио...Разбира се при всеки е индивидуално, а и самовнушението е голяма работа (понякога за добро, понякога за лошо). А сега как ще се развият нещата само Господ знае.
Памперсче, така е мила, но ние сме в САЩ, аз не съм шофьор и за да се добера някой магазин ми трябва транспорт. Естествено бих предпочела, да си обикалям и избирам сама по-дребните неща, но не може. Днес бяхме в един голям магазин, но пазарувахме други работи(вярно и време нямахме много), но ММ се размърмори, като се "заплеснах" по бебешките неща, че не сме тръгнали за това.

И една молба, ако някоя мама знае рецептата за мед+джинджифил против кашлица...не мога да намеря в нета точното съотношение и колко често се пие.

На вас приятен ден, а аз лягам и дано да поспя тази нощ.

# 657
 Добро утро коремчета!
 След малко излизам, ще ходя да ми точат кръвчицата.  Crossing Arms

# 658
  • София
Добро утро!

Дария, Нинка беше споделила тази рецепта и аз я правих, но в момента я нямам при мен.  Ако искаш потърси назад в нейните публикации или изчакай да се включи.

Йоанка, стига бе, как те изненада това с миризмата!?  Аз поне 3 пъти писах, че това не ми допада в Памперс Crazy 
Всъщност не на всички им пречи, даже аз като съм се оплаквала, че ме дразни, са ме питали наистина ли миришат на нещо Crazy

# 659
  • велико търново
добро утро мам4ета и о тмен,тази нощ можах да поспя и слава богу 4е не се е слу4вало от сигорно 2 3 седмици Sad но се събудих с зверски глад,ходих хапнах половин хляб и сега малко пред лаптопа:) пожелавам ви лек и усмихнат ден Wink

Общи условия

Активация на акаунт