НОРВЕГИЯ - Тема 45

• 98 642
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
За лекарите съм съгласна, отивам бременна в началото, аз съм с хипертония и пия хапчета за високо кръвно, лекарката ми каза че не знае какво да прави - да пия ли хапчета да не пия ли, спря ми ги и ме викна след седмица, а аз през това време си стоя с високо кръвно. Това си беше безумие. Добре че се прибрах за 2 месеца в Бг, за да получа по- адекватно отношение.  Но смятам да раждам тук, дано всичко да е наред, а като им казах на едни приятели норвежци, че съм ходила в Бг на 4д, те изумени ме попитаха какво е това... Simple Smile
На приятелка на детето и излиза обрив по тялото- докторите казаха че това е нещо мистериозно....

# 166
ПРИВЕТ НА ОСЛОВЧАНИ !!

ПОДАРЯВАМ работно бюро от масивен дъб; подходящо за офис или.... работно място у дома.

Размери - 130 см / 70 м/ вис. 75 см.
В ляво - 4 чекмеджета; в дясно - едно чекмедже и врата; в средата 1 чекмедже.
Плота на бюрото отгоре е с тъмно - кафява кожа /изключително добре запазена, без драскотини и наранявания/.

ИЗВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ ПИША ТУК НО.... ТОВА ЧУДО ПРОСТО искам да го махна от дома.

*транспорта е за ваша сметка; район Скюлеруд *
ПИШЕТЕ В ЛИЧНИ

БЮРОТО ДАДЕНО

# 167
Климата и храната ги прави здрави и дълголетници.
Първо цигари и алкохол -скъпи и по-малко се употребяват.
Второ, някой ходил  ли е от вас на гости в норвежци ??? Не очаквайте отрупани маси, както е при нас. Сипват един път и това е. За лекар специалист се чака с години. Те са толкова нещастни, че чак не го знаят, щастливи били дрън, дрън.

# 168
  • Norge
В  темата станало интересно, гледам.  Laughing smile3507

# 169
  • Stavanger, Norway
Много ми е интересно дали има опция "на частно" или "допълнително здравно осигуряване" или нещо такова, което да те извади от тази явно не особено приятна схема?

# 170
Много ми е интересно дали има опция "на частно" или "допълнително здравно осигуряване" или нещо такова, което да те извади от тази явно не особено приятна схема?
Ако проблема е сериозен- в България Simple Smile така си мисля аз. А за частно,  знам че в по- големите градове има тази възможност, но не е никак евтино, а до колко това би било помогнало и дали ще попаднеш на по- добър специалист- дълбоко ме съмнява. 

# 171
Второ, някой ходил  ли е от вас на гости в норвежци ??? Не очаквайте отрупани маси, както е при нас. Сипват един път и това е. За лекар специалист се чака с години. Те са толкова нещастни, че чак не го знаят, щастливи били дрън, дрън.

Laughing

Това сериозно ли?
Не ми изглеждат нещастни. Никак даже.

# 172

Laughing

Това сериозно ли?
Не ми изглеждат нещастни. Никак даже.

От скоро ли си тук, Самсара?

# 173
Ами не е ли ясно Simple Smile

Да, от 4 месеца. Съвсем новачка Simple Smile

# 174

Не съм те чела, незнам. Ако знаех,нямаше да питам Wink

# 175

О, не, няма проблем  Peace

Аз си мисля, че ме питаш, заради въпросите, които задавам и че се учудвам, че норвежците били нещастни Simple Smile

В смисъл, че не съм поживяла достатъчно в страната, че да им знам добре нравите и да ги познавам нещастни ли са, щастливи ли са.

Знам само, че към момента се чувствам добре тук, дано и занапред е така.

Аз дано не отегчавам много в темата с моите питанки, но ми е много странно, защо в детската градина се приема за нормално децата да пият вода от локвата - никой не им прави забележка за това, а може да е опасно - ако не кучета и котки, то достатъчно птици кацат из двора и цвъкат  Rolling Eyes
А и да ядат и дъвчат трева също  hahaha

Все забравям да ги питам - а ми е много интересна тяхната гледна точка.

# 176

О, не, няма проблем  Peace

Аз си мисля, че ме питаш, заради въпросите, които задавам и че се учудвам, че норвежците били нещастни Simple Smile

В смисъл, че не съм поживяла достатъчно в страната, че да им знам добре нравите и да ги познавам нещастни ли са, щастливи ли са.

Знам само, че към момента се чувствам добре тук, дано и занапред е така.

Аз дано не отегчавам много в темата с моите питанки, но ми е много странно, защо в детската градина се приема за нормално децата да пият вода от локвата - никой не им прави забележка за това, а може да е опасно - ако не кучета и котки, то достатъчно птици кацат из двора и цвъкат  Rolling Eyes

Все забравям да ги питам - а ми е много интересна тяхната гледна точка.

Те ще ти отговорят: Няма проблем Wink това не е опасно Simple Smile
Аз ти отговарям : Не ги гледат какво правят през цялото време Peace Ако видят някое, ще му кажат ,да не пие или да не яде пясък и толкоз Flutter
Ако съм забравила да занеса резервна дреха на детето и то се е намокрило си ходи голо..... Ако няма шапка излиза навън без шапка. Странни са, ама се свиква Wink

# 177
Аз съм много доволна от детската градина, но питам, защото един асистент и един учител наблюдаваха как един едногодишен мъник седнал в локвата си пие с лопатка от нея и ....нищо. Аз направих така  Shocked и махам лопатката от ръцете на детето, а те ми смеят  Grinning

Та верно странни са в някои отношения.

# 178
Климата и храната ги прави здрави и дълголетници.
Първо цигари и алкохол -скъпи и по-малко се употребяват.

хаха, почна се с легендите. Язък и аман.

# 179
  • Норвегия

Когато започнах работа в детска градина и забелязах същото нехайство от страна на колежките ми зададох същият въпрос. Отговорът беше прост: преди години и тук е било като у дома, треперене да не пипа и лапа мръсотии, да не ходи в локвите, да не яде сняг и пясък и т.н. Но, децата не растяли здрави и калени. Затова предприели нова философия: детето има право да играе на воля и да "хапва" каквото намери за добре.

Да, възможно е да расте по-калено поколение, но аз инстинктивно правех забележки специално за слагането в устата на каквото видят, докато играят навън. В локвите цапаха на воля и беше голям кеф за тях, но когато са облечени добре и с правилните дрехи няма нищо страшно в това.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт