ето
За блата -2 п. бисквити Еверест ванилия
80-100 гр. масло
За крема -1 кутийка кондензирано мляко Дъч лейди –неподсладено
0,500 мл. течна сметана Хопла- подсладена
2 бели шоколада- аеро ЕлЗет /от 40 гр/ и 20 гр.друг млечен шоколад/от най-мъничките на Своге или Нестле/
2 желатина
Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло.Натъпкват се във форма за торта-моята е разкопчаваща се- много добре/като за чийзкейк/, може дори да се поръси малко прясно мляко за по-добро натъпкване. Белите шоколади се разтопяват на водна баня заедно с част от кондензираното мляко.Отделно се прави същото с тъмния шоколад. Част от сметаната се разбива с миксер със крема от белия шоколад и останалото кондензирано мляко. Същото се прави и с кафявия. Желатина се накисва до набъбване10-15 мин. и после на водна баня се разтопява . След като леко изстине се смесва с двата крема. Върху бисквитите се изсипва белия крем и отгоре се нашарва с кафявия/той е много по-малко като количество / . Слага се в хладилника да се стегне/най-добре да престои една нощ/.
Всичко може да се направи и само от един вид шоколад за по бързо, както и бисквитите могат да се поръсят с ромова есенция за аромат