На море в Гърция 2013 - VII

• 69 252
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Moharet, Ретимно е страхотен избор. Ние бяхме там. А Ханя според мен е още по-красива, но няма плаж в центъра на града, както е Ретимно. Макар, че ние нито един път не отидохме на него (само веднъж се разходихме по брега, че все пак ни беше под носа). Ханя е близко и до предпочитаните от мен места за посещение на Крит.

# 646
  • София
Moharet, досега се мъчих и накрая си спомних - платихме 200 евро за 6 дни за най-ниския клас кола, но ни дадоха като бонус следващия клас. Става дума за есента на 2011 година, но не мисля, че цените са се променили много. Включваше и застраховка, която важи за всички възможни щети. Колата беше без ограничение за километрите, които се изминават. Това е за сравнение като гледаш цените в сайта. При търсенето на място много зависи къде се намира хотела. Ако е в населено място могат да се намерят изгодни предложения. Нашият беше в нищото и почти нямахме избор.

# 647
  • София
Dechy, много, много ти благодаря  Hug От Еолос нямат свободни студиа за нашите дати, иначе им писах още в началото.

Ние май повече клоним към Никити, утре вече окончателно ще се вземе решение. Не е лесно като сме две семейства, нещата се обсъждат доста повече  Simple Smile

Не знам защо, въпреки че много се бях ентусиазирала за Амулиани, колкото повече го мисля, толкова повече се разколебавам. Струва ми се, че на толкова мъничко пространство ще ни хване скомината още първите два дни. Щом е само едно селце, ще го обиколим веднъж, два пъти...и после какво.

Докато в Никити, първо самото градче ми е слабост, и второ - може да се ползва като отправна точка за други красиви плажове и места, знаете си ги - Ормос Панагиас за хапване, Кариди и Вурвуру, Калогрия, Ай Яннис, Неос Мармарас за разходка и хапване (таверна Парадисос е задължителна)...абе джиткането там напред-назад си ми е голям кеф  Heart Eyes

Те така. До утре има време, но май-май ще сме си в доброто старо Никити. А и на мен плажа там си ми харесва, въпреки рибите, които ме хапят  Crazy

# 648
  • София
Супер, Таис, поне сме помогнали в наклоняването на везните  Simple Smile.

Мoharet, нашия рент-а-кар беше 100 евро, но не мога да си спомня дали за 4 или за 5 дни, защото за един ден върнахме колата като ходихме до Санторини. После нещо ни метнаха, че се била развалила и нямали друга свободна и чак след още 1 ден ни дадоха друга по-хубава кола на същата цена.

# 649
  • София
dechy, аз много исках да сме в Ханя. Не знам защо, но винаги първата асоциация за Крит ми е била Ханя. Много романтично изглежда на снимките. Но днес звънях на няколко агенции и никоя не предлага настаняване там. Ретимно е най-западната част, до където предлагат настаняване, пък и на снимки ми се струва, че плажът там е хубав, та затова се спряхме на него.

Тaня67, dechy , това е много полезна информация. И на нас бюджетът ни е около 200евро, а ако е за по-малко - ще е по-добре  Laughing Трябва да си избистря нещата и да направя план какво искаме да обиколим и за колко дни ще ни трябва кола, защото, например, и на мен ми се иска да вземем една екскурзия до Санторини и в този ден няма да имаме нужда от кола. Винаги много ме е вълнувал този остров, но не мога да си представя, че ще си изкарам почивката на вулкан и затова мисля, че еднодневна екскурзия е добра идея.

# 650
  • София...........
Здравейте Simple Smile
Имам нужда от помощ за една 5-6 дневна почивка на Тасос. Пратих запитвания към няколко студия/апарт., но цените , които ни дават не ми харесват Sad - нормално интересувам се за активен сезон 15-25 август. Ние сме 3 семейства като 2 сме с по 2 деца, а третото са 2-ма възрастни. Не държа да е на плажа , но да не е повече от километър от плажа, да е чисто, да има двор и барбекю. За периода от който се интересувам да е до 65Е на семействата с деца. Иска ми се да е в северната част на острова без претенции дали източната или западната - Скала Панагия, Скала Потамия , Скала Рахони. Ориентирам се към тези места заради плажа - да е плитък и без камъни. Отворена съм и за други идеи:)
Благодаря   bouquet

# 651
Вчера говорих по скайп с едни мои приятели-гърци. Когато разбраха, че искам да почиваме в Олимпиада, казаха ,че това е много лош избор, тъй като в момента там (и в района) имало забрана да се ловят миди и да се предлагат и консумират в заведения, защото имало някакво скрито за окото замърсяване  Rolling Eyes Имате ли някаква информация за това  newsm78

# 652
Сладури,  резервирах вече окончателно  в akti s  има оферта  в deals. Bg.  Апартамент  с 2 спални ми излиза под 1100лв. За 10 нощувки.  Изглежда перфектно  и е на  7км. От  агиос николаос,  гледа към атон.  Благодаря  на всички за съдействието. В момента не съм  у дома.  Утре  като  се  прибера ще пусна линк (през телефона  ми е  трудно) за апартамента в монастирикос-до керамоти,  който ми предложиха  за 900 лв.

# 653
Здравейте, и аз искам да се включа в тази групичка. Досега все се каним да почиваме в Гърция но все отлагаме. Някой може ли да ми препоръча дестинация която хем е по близко хем е красиво. С малко бебенце на 7 месеца сме и можем да пътуваме около 5-6 часа, но повече и идват множко. Ще съм ви благодарна ако ми препоръчате и някой хотел.

# 654
  • София
Moharet, и ние по тази причина избрахме Ретимно, защото бяхме с чартър и това е най-западната точка на Крит, която се предлага за трансфер до хотелите от летище Ираклион.
За Санторини не знам дали си струва еднодневната екскурзия, която е доста скъпа. Нашата мисля, че беше 120 евро на човек, купена от агенция в Ретимно. На Санторини се стои около 7 часа и се добива най-обща представа, ходи се на най-интересните места, но нямаш време да се насладиш и да стоиш, където ти се иска и колкото време ти се иска. То си е все едно си на круиз. Слизат 1000 човека от Flying cat и се натоварват на около 20 автобуса с екскурзовод на различни езици. Има всякакви - руски, английски, немски, френски, полски, май имаше и още. И започва една ръганица по тесните улички на Санторини и гонене на екскурзовода. Аз не съжалявам за екскурзията, но може би има и по-добър начин да разгледаш острова. Преди нас, в края на май миналата година майка ми с голямото дете беше ходила на такава екскурзия от Крит до Санторини и бяха преживяли страшно вълнение (като всички повръщали), а на връщане отменили катамарана, заради вълните и чакали до 2:00-3:00ч. посред нощ да дойде ферибот от Пирея да ги прибере обратно, та се опитваше по всякакъв начин да ни разубеди да не ходим, но не успя  Simple Smile.

# 655
Здравейте,може ли да ви попитам на Ситония кои са градчетата или по-големите села,в които има всичко-лекар,аптека,магазини-защото по картите не мога да се ориентирам,и така да реша към кой район да се насоча и какво студио? Питам,защото ще сме с две малки деца и всичко трябва да е наблизо.

# 656
Неос Мармарас, Никити, Агиос Николаос (не е на морето, крайбрежният район се води Ормос Панагияс), Сарти.

# 657
  • София
Момичета, особено тези с деца, припомням - не си забравяйте застраховките  Peace Ние нали се разболяхме докато бяхме в Гърция, определено си трябва т.нар. асистанс.

Параход, нас от Неос Мармарас посред нощ ни пратиха в Агиос Николаос, детето беше с 39 и се задушаваше  Rolling Eyes Пълен кошмар. От там пък ни препратиха в Полигирос, че е с най-голяма болница.
В Неос Мармарас посред нощ ако стане нещо няма кой да те заплюе - освен един лекар, когото хазяйнът ни предложи (много се беше притеснил с нас човека), и който взимаше само за преглед 50-70 евро. Отказах защото все пак сме със застраховка.

# 658
Момичета, особено тези с деца, припомням - не си забравяйте застраховките  Peace Ние нали се разболяхме докато бяхме в Гърция, определено си трябва т.нар. асистанс.
Tаис, за нас-трима възрастни, това трябва ли да се извади и ако да, как да го направим? Благодаря!

# 659
Tаис, за нас-трима възрастни, това трябва ли да се извади и ако да, как да го направим? Благодаря!

Хубаво е да си извадите, парите са пренебрежимо малко, а ти дава сигурност застраховката. Как да го направите - отивате в някоя застрахователна компания, казвате, че искате здравна застраховка за пребиваване в Гърция за еди колко си дни и те правят останалите неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт