На море в Гърция 2013 - VII

• 69 546
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
(Въпреки че нещо си говорихме при следващо ходене да ползваме стария път... поне частично...  Joy)

И ние сме го правили. Много е приятно! Няма нито една кола по пътя и само се наслаждаваш на гледки из планините. Преди години не сме ги виждали заради натовареността на пътя.  Grinning

Таис, напоследък в темата се говори за Лимнос. Пътят до Кавала е кратък. А на ферибота детето ще може да се разхожда и няма да му е скучно.  Wink

# 226
  • София
, то на мен точно тунелите са ми проблемни, особено дългите  Embarassed Иначе и моето дете е като куфар, пу-пу, но аз по време на път хабя нервите на мъжът ми за две деца, както обича да казва.

Таня67, до Кавала е песен, знам. Само 300 км са. Иначе и аз се сетих за Лимнос, но пуста кола вдига цената на ферито много - нашата е и голяма. До Корфу билетите са доста по-евтини, явно е и по-кратко пътуването.
Та ако отидем до Лимнос - петдневната ни почивка ще излезе доста солено  Rolling Eyes
Странно защо, и цените на студиата на Корфу, Лефкада и т.н. са по-евтини (за този период) от тези на о. Лимнос. Нали уж Лимнос не е много посещаван??  newsm78

# 227
  • София
Странно защо, и цените на студиата на Корфу, Лефкада и т.н. са по-евтини (за този период) от тези на о. Лимнос. Нали уж Лимнос не е много посещаван??  newsm78

Може би предлагането е по-малко. Или като по-близка дестинация до България, се съобразяват с национлните ни празници. Simple Smile И друго ми прави впечатление - малко са стаите с кухненски бокс. А ние предпочитаме да има.

# 228
Здравейте дами господа, като новак изчетох  всичко тук  smile3529.И не мога да намеря решение на моят проблем а той е следният.Многодетна майка съм  с 3 деца,, кака на 15 и 2 пича на 3 и 7 г/ .След като миналата година най малкият в Китен лепна рота вирус и почивката приключи в Бургас инфекциозна болница (кошмарна)  искаме да посетим тъй мечтаната Гърция Проблемът е че не разполагаме с кой знае какви средства и търсим някъде наблизо в Гърция обл.Кавала. Гледам , че Ставрос е добро предложение за плажове и деца.Дали ще може да ми помогнете с предложения за по големи вили или бунгала тип къщи тъй като сме 4 големи (тръгва и бабата Simple Smile ) и 2 деца гледам,  :все малки се намират. Замисли ли сме от 1 септември поне 9,10 дни.Разчитам на опита ви в Гръцките почивки.Чудя се и дали бихме могли да тръгнем без резервация предполагам че с една хубава карта ще открием мястото.Предварително ви благодаря наистина ще ми погнете много  с предложения

# 229
  • София
Таня67, и ние предпочитаме студиа с бокс. Лимнос е чудесен избор, и ми е в топ три на предстоящи пътувания, но си го пазя за основна лятна почивка. Така си осмисля и парите за ферито, най-вече за колата, де  Peace

Зайче байче, бих те посъветвала да пишеш на лични на Old Sport - съфорумка, която от години живее в Неа Врасна и познава отлично района. Със сигурност може да ти даде добри съвети и предложения, помагала е с ценни идеи на много хора  Simple Smile
Иначе лично аз с три деца и баба не се наемам да тръгна без резервация, дори и в по-нисък сезон...а и началото на септември не е и много нисък сезона така или иначе.. Но това си е лично мнение, има и по-смели момичета  Simple Smile

# 230
Благодаря Таис ще пиша на дамата.Бабата отпадна преди малко ми казаха че в реното 19 нама как да ни пуснат толкова хора на границата Cry жалко .

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 19:35 от zai4ee_bai4ee

# 231
Преди 3 години взехме разстоянието Русе - Закинтос наведнъж. Навръщане - същото  Simple Smile Дъщеря ни беше на 5 и половина и точно тогава разбрахме, че е вече готова за приключения.
 Тази година с малкия се замислих преди да тръгнем за Корфу и резервирах една нощувка на отиване. Обаче обратно не си струваше, защото слязохме от ферибота в 17.30. То докато настъпи умората - ние сме вече в София. Мъжът ми каза, че е ОК и не му се спи и в 6.30 сутринта си бяхме в Русе пред блока. Децата отзад бяха едно върху друго, но си спяха  Laughing Е, вярно е че цял ден се търкаляхме по леглата и дремехме, но тук нямаше какво да изпуснем.
Според мен на отиване е добре да се нощува някъде по средата, както направихме ние. В противен случай първият ден не е пълноценен.

# 232

Sol y arena, в тези пет дни се включва и пътя. И така реално не остава много за плаж и разходка. А повече почивни дни на мъжа ми посмъртно няма да му дадат  Sad

В такъв случай, за 3 дни реален престой, бих избрала нещо по-близко Peace

# 233
  • София (Възраждане)
Тази година с малкия се замислих преди да тръгнем за Корфу...

Къде нощувахте на острова и каква сума са общо всякаквите пътни такси?

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 19:21 от Mooimeiske

# 234
  • София
Kattrin, уау, Русе-Закинтос са около 1200 км...
вие сте герои щом сте ги взели на един път  Shocked

# 235
  • София
Taис, странното е, че фериботът до Лимнос, който пътува 4:30ч. е по-евтин отколкото този от Волос до Скиатос, който пътува 2:30ч. Различни компании са. Мисля, че за кола до Лимнос беше около 60 Евро, докато до Скиатос е 79 Евро. Най-добре Anna bel да каже пресни цени.

# 236
  • София
Dechy, толкова е за кола до Лимнос, и аз гледах - 60 евро, в едната посока. За възрастен беше към 15. За Скиатос не знам колко е, не съм гледала.
Аз си мислех за Корфу за тази петдневна почивка. До там ферито със сигурност е по-евтино от Кавала-Лимнос. Но пък е по-далече, да не споменавам и тунелите - за тях не помислих и май си направих сутринта сметката без кръчмаря  Rolling Eyes

# 237
  • софия
От Люлин до Василики на Лефкада били точно 700км. Ние ще бъдем за 6 нощувки и сме решили пътя наведнъж да го вземем. Мъжа ми каза, че нямало да се измори, аз не шофирам. Дано само старата кошница да не ни предаде на път  Mr. Green
Правя си едни планове и аз без кръчмаря, да тръгнем рано-рано, към 4-5 и като пристигнем след десет часа път да ходим на плаж  Crazy

# 238
   Кавала- Лимнос: цената за на отиване - 53 евро за кола, 17 на човек, на връщане - 1-2 евро по-малко. С тези цени пътувахме ние. Студио в хотел на плажа с кухня - около 30 евро. Цени на острова-нормални, порции-големи в повечето случаи.
   Волос-Скопелос миналата година за нас двамата и колата - 99 евро на доста голяма промоция, иначе е с 20-30 евро повече.

И аз се готвя през септември за Йонийските острови. Нямам още програма и ще ви чета с радост!

# 239
Anna bel ,
и ние сме като теб в ново търсене,не че не вървим по твоите стъпки.Много ми хареса Лимнос, но явно феритата през септември са разредени, да не кажа твърде неудобни.
Ще ни се да направи още едно море, но се чудим къде да е.ще следя темата за някое ново местенце

Общи условия

Активация на акаунт