На море в Гърция 2013 - VII

• 69 534
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  Параход, Bled, Благодаря Ви!   bouquet От цели 2 год. съм му хвърлила око на този остров, но наистина е много далече. Трябва и свободно време и доста средства. Преди няколко дни случайно попаднах на оферта с чартър София- Родос. Само за пет дена е, но честно казано стигат ми! Само и само да стъпя на Сими. Да видя отблизо тази красота!  Heart Eyes Датите абсолютно точно съвпадат със следващата ми отпуска, но лошото е, че ако не се съберат 130 човека всичко пропада. И сега само умувам какво да правя. Ще е много кофти в продължение на два месеца да се самонавивам и накрая да ...  ooooh!

# 241
Здравейте, момичета! Можете ли да ми препоръчате вила или хотел около Авдира и Керамоти. Нямам идея къде да търся Simple Smile
Благодаря ви предварително!

# 242
  • София
Нареждам се и аз за препоръки. Толкова време така и не ми дойде музата, а там където исках няма свободни места. Трябва ми СПЕШНО няко местенце, защото искам да замина вторник или сряда Joy Нямам претенции за местоположение, само да е из Северна Гърция, дали ще е Халкидки или от Ставрос до Керамоти без значение. Препоръчайте ми нещо прилично с кухненски бокс и на хубав плаж, може и на ЛС. Гледката към морето е бонус Crazy Ако има условия и за деца съвсем ще е супер  Crazy Препоръчвайте смело, пък дано нацеля нешо свободно  Praynig

# 243
Тия дни не съм влизала в темата. Дори сега пиша от телефона. Получих запитване конкретно за Ормос панагиас. Дано ми е правилен линка: https://picasaweb.google.com/m/viewer#album/11142735411960628128 … 02541281231449457 .  Ние не спряхме там, където имаше много хора, а продължихме съвсем до краа на плажа. Там пясъка е едър и морето става дълбоко още в началото. Сигурно в началото на плажа е по- добре. Ако може някой да ми каже, дали това  е т.н. плаж Трани Амуда.

# 244
привет-мривет
онзи ден се върнахме от Торони след 7 вълшебни дни
не ни се тръгваше, ама няма как, за съжаление
на Ситония сме обиколили почти навсякъде, само не сме били между Сарти и Каламитци
категорично като природа ни допада повече източният бряг
но като плаж - Торони
като най- ни хареса плажът точно по средата, там водата сякаш беше най-чиста
по-встрани имаше повече клечки и боклуци

пробвахме всички налични таверни
Леон най- ни допадна, там сервират страхотен домашен хляб и не пестят зехтина в салатата

някой май беше питал за сушения октопод - пекат го на скара и го сервират със зехтин и оцет
леко е гумен, но много вкусен
но пресният или замразеният на скара беше по-вкусен  и не толкова гумен

ние бяхме във Вила Мария
става, но според зависи
на нас ни беше дале1е от плажа, на който ходехме
отделно точно там са нагъчкани едно до друго множество семейни хотелчета и това струпване на сгради не ни допадна
иначе тези, които са на плажната ивица, са на разстояние едно от друго и поне отвън изглеждаха доста по-спокойно

имаше и доста хора, някои от тях доста шумни
ние уцелихме едни ужасни руснаци, те и децата им непрекъснато викаха, изобШо доста шум дигаха
самото студио беше доста голямо, ние бяхме в стаята точно над входа и до стълбите

имахме голем балкон, но до него бяха стълбите, през които минаваше един куп народ
стаята беше ОК, но около кухн. бокс имаше лек аромат на мухъл
банята беше доста старо изпълнение, нямаше закачаллки за кърпи до душа

чистеха всеки ден, но някак си отгоре-отгоре
сякаш само премитаха и пясъкът оставаше да хрупа тук-там
като балкона не го пипваха
категорично смятам, че за цената, която платихме, не предоставят подобаваШите условия

имаха си паркинг, но доста встрани от къШата, което хич не допадна на половинката
той обича колата да му е под носа и да си я гледа

иначе когато правехме резервацията, се колебаехме между Вила Мария и Хриси Амудия
Видяхме на място второто - поне отвън изглежда доста по-добре, огромна градина, паркинг в единия и край
на разстояние от другите ххотелчета
и близо до нашия бийч бар

самото място много ни хареса
страхотно море
макар и дълбоко
но огромна плажна ивица и не ставаше гъчканица както по другите плажове
невероятен климат, винаги с лек или по-силен бриз от морето
а вечер по таверните си беше направо хладно
единственият минус за нас беше липсата на широка пешеходна улица край морето както е на други места

това е обШо взето
хубаво лято на тези, на които  все оШе им предстои

# 245
  • София
W'A'S'P' Прекрасно............

# 246
  • София
Успях най-сетне да стигна до качването на снимки.
Ето ги и тях:

http://dimple.snimka.bg/?album;aid=765516;pid=31030240

Под всяка снимка писах от кой плаж е, за да се ориентирате по-лесно. Качих и обещаните снимки от хотел Диапорос. За съжаление, не съм снимала Кастел Хриза отвътре, но те си имат снимки на сайта - да знаете, отговарят си, но не си личи всъщност колко е тесничко.

Ако имате въпроси за местоположението на конкретен плаж, ще помагам, колкото мога Hug

# 247
  • София
Много хубави снимки, Belinda. На снимки от 6 до 11 и на тези от 19 до 22 не пише от кой плаж са. Би ли казала и за тях.

# 248
  • София
Натрупаха се въпросчета на лични, относно фериботното приключение около гръцките острови. Разбирам защо питате на лични, няма никакъв проблем, но аз ще отговоря тук, да не повтарям там едно и също, нека и другите се възползват.
Въпросите, защо от Rafina, а не Пирея, колко са цените, време на пътуване и др.
Да караме подред, Rafina защото е по удобно към първите острови и малко по-ниска цена.
Цените и времето, които ще ви кажа са приблизителни, по памет, а и на различните компании не са еднакви. Възможно най-ниска категория дек.
Ето отново картата на пътуването:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … ab2cd75&msa=0

Цена за двама+кола/общо/:
RAFINA-ANDROS  75 евро/2 часа +-/
ANDROS-MYKONOS   60 евро/2 ч. -/
MYKONOS-NAXOS  75 евро/2ч.+/
NAXOS-IOS  80евро /1,30ч. +-/
IOS-THIRA(SANTORINI)  75 евро /1ч. +-/
THIRA(SANTORINI)-HERAKLIO  160 евро /2ч.-/
HERAKLIO-RODOS  180 евро /2ч.-/
RODOS-KOS  100 евро /2,30ч. +-/
KOS – BODRUM  125 евро /1ч. +-/

За информация си спомням проверихме KOS-PIRAEUS , но ние продължихме по суша от Бодрум.
KOS-PIRAEUS  210 евро /11ч.+-/

Такова пътуване е скъпо удоволствие. Но ако решите в течение на времето да посещавате островите един по един, ще излезе много по-скъпо.
Точно това написах и на *silvia* за Санторини, отиване и връщане, 2+кола,  само до него 300-350 евро, има и над 400 на моменти.
Затова дадох и примера с круиз, но там пък е много набързо, пълно щастие няма.

Септември месец подготвяме следното пътуване:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 4459c8c&msa=0

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 12:17 от Bled

# 249
  • Варна
Извинявам се, ако се повтарям, четох на много места, че пътищата по Пелион са ужасни, но колко точно ужасни? Опитвам се да се подготвя психически.
Примерно сравнено със завоите при Златоград как е? Снимки къде мога да видя примерно?

# 250
Може ли и аз да получа мнение за почивка в Халкидики тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729763.0 ? Мерси Simple Smile

# 251
  • София
kеit Според мен, ще кажа отново, пътищата са опасни, тесни, на места лоши, но не ужасни. Щом минават кемпери, срещнахме такива, значи може да се пътува що годе нормално. В Гърция има доста тежки пътища в Пелопонес, около зимните курорти. Наскоро минахме по един път на Тасос, от различни места до Мраморния плаж, едни кариери, една прах, чудо на чудесата.
Така, че спокойно потегляйте, най-важен е шофьора.....

# 252
  • софия
Блед, страхотен маршрут!

Аз съм пред резервация за Лефкада, само чакам да получа мейл как да платя  smile3521
много съм щастлива.
В крайна сметка реших да спим в по-скромно студио и да имаме повече евраци за кръчми, иска ми се и разходка с лодка да направим.

# 253
kеit ,
пътищата са стръмни, на места с обратен наклон, но няма нищо страшно.В сравнение с тези от Златоград до Ксанти, са по-леки.Пътувайки оттам, ме заболя и глава , и стомах.В Пелион  е значително по-добре, на около 15 км след Волос може да се спре  в Портариа.52 км от разклона на Волос до Агиос Йоанис  ги взехме за 1ч10 мин.За сравнение пропътувахме разстоянието Златоград-Ксанти ,което е горе-долу същото,за почти двойно повече време. И не минахаме през масите на хората.

# 254
  • София
Може ли и аз да получа мнение за почивка в Халкидики тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729763.0 ? Мерси Simple Smile
Lilacor, от твоите предложения може би бих избрала последното - Порт Марина.
Не знам какви са твоите приоритети - дали плажа е важен, дали е важно да се намира в оживено населено място и т.н.
Аз лично не съм била в Порт Марина, но местоположението му е подобно на това на Крусо вилидж, а там плажа е доста добър, но пък е извън населено място и самият хотел е отдалечен на около 400м от плажа. Ето една оферта от колективните сайтове за този хотел http://niamavreme.bg/oferti_za_kolektivno_pazaruvane/detail/prez … artziya-2429.html Офертата е за 5 дни и малко се различава от вашия период, но ако потърсиш повечко може и да откриеш за вашите дати. Аз съм била в този хотел преди 3 год. и нямам забележки освен към количеството комари вечер около басейна и старичките бани. Всичко друго ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт