На море в Гърция 2013 - VII

• 69 240
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Параход,Таис,много благодаря! Така като гледам от изброените мисля да се насочин към Никити защото май е най-близо до Солун,а ще пътуваме от Бургас на един път,без преспиване. А и доколкото съм разбрала от вас за септември(средата) е по-добре на западния бряг.
Сега ще сортирам информацията за Никити,но ако някой може да предложи нещо хубаво,ще съм благодарна(поне с читава закуска, добро обзавеждане и хубава и чиста баня,двор и люлки,и близо до хубав плаж),там дали има такива къщички,студиа,комплекси за настаняване.

# 661
Fairy Hug
Видях доста полезни неща на първа страничка...Страхотни сте, момичета... Heart Eyes БГ мама не е форум, а направо институция... Peace

# 662
  • Варна
Момичета, особено тези с деца, припомням - не си забравяйте застраховките  Peace Ние нали се разболяхме докато бяхме в Гърция, определено си трябва т.нар. асистанс.
Tаис, за нас-трима възрастни, това трябва ли да се извади и ако да, как да го направим? Благодаря!

Ние ползваме ЗАД  ВИКТОРИЯ.

# 663
  • София
И ние ползвахме Виктория, а преди Армеец. Сега мислим да правим застаровките в Алианц.

Просто се отива в съответния офис и се казва, че ще се пътува - точни дати, трябват ви и лични карти, както и паспорт на детето/децата. Поне във Виктория искат паспорта, де.
И после решавате за каква сума на ден да се застраховате. Ние обикновено взимаме по-големи суми, накрая за две седмици май излиза към 40-50 лева общо всичко...някаква такава сума ми се върти в главата, не помня точно  Peace

# 664
В Алианц не ни искаха паспортите, поискаха ми само ЕГН-тата на четиримата, дати и дотам. Аз за десет дни платих около 30 лв. за четиримата.

# 665
  • Пловдив
Вчера направих такава застраховка, та мога да ви дам съвсем прясна информация. Застраховката ни е в Лев Инс. Застрахователната сума за едно лице - 5000 Е. За двама възрастни и две деца за 11 дни, платих точно 21,04 лв. Смятам, че си заслужава, разхода е нищожен. И все пак, дано не ни се налага да я ползваме, което пожелавам и на всички вас. Peace

# 666
  • София
И на нас винаги са ни искали само ЕГН-та при сключване на здравната застраховка асистанс.Ползвали сме я само веднъж 2009 година на Корфу, дъщеря ми хвана някакъв вирус и от хотела извикаха лекар,който идваше всеки ден в продължение на 5 дни да я види как е и направо ме впечатли.
На никого не пожелавам да я използва!

# 667
Когато сключвате такива застраховки питайте за асистънс, и ако е опция си я включвайте. Освен това преценявайте застрахователната компания и асистиращата компания. Поитересувайте се на кои телефони следва да звъните в случай на нужда.  Peace

# 668
  • София
Bliss е права, винаги се интересувайте от асистанс-а. На нас сега юли ни се наложи да го ползваме, за съжаление. Дано на никой не се налага, много е кофти когато децата боледуват, а и когато човек е ''навън'', малко или много се притеснява повече.
Поне аз съм така  Peace

От Никити ми отказаха резервация преди малко, дали са стаите. Явно докато се натуткаме да решим дали там, дали на Амулиани, и други хорица са ги взели. Сега пак ще търся там в района, Вурувуру също е опция.

Та някой да е бил тук, или поне да знае нещо за плажа Кастамонити?? На мен нищо не ми говори..

http://www.villaelli.gr/en/

Или тук, във Вурувуру:

http://www.elena-apartments.gr/

# 669
Таис, голяма сага с тия 3 почивни дни Laughing

Прекалявате с тези очарователни описания на гръцки острови, ще ме накарате 10 години да почивам в Гърция докато ги обиколя Mr. Green Laughing Crossing Arms

# 670
  • София
Aa, sol y arena, те вече отдавна станаха 8 дните всъщност  Mr. Green Та то си е цяла почивка това.. И понеже и още едно семейство ще идват с нас, нещата се усложниха. За тези дати две свободни студиа не се намират лесно..а да не ти обяснявам на колко места съм писала и звъняла  Simple Smile

# 671
Така,
за лекарите да обясня.
В Неос Мармарас има 3-4 общопрактикуващи лекари, повечето от които работят докъм 11-12 вечерта (преди това имат дъъълга обедна почивка, през нея могат да се потърсят за спешни случаи). Ако случаят е тежък/специфичен, може и да не свършат работа. Същото е положението и в Никити, там има и педиатър, де.

50 евро е стандартна цена за преглед. Доста от тези частни кабинети не работят със застрахователните компании. Първо се звъни на асистанса и той, обикновено, те праща към болница/медицински център. Доколкото съм проучвала и за други страни, положението е същото - "курортният лекар" е срещу заплащане. Има и такива, които работят със застраховки, де. Питане му е майката. Няма гаранция с коя ЗК, работеща в България, ще уцелите Grinning
Ако прецените, че в случая е по-важна бързата реакция и не е нещо тежко, за болница, често си струва да се дадат парите, вместо да се кара 20-30-50 км посред нощ в едната посока.
Например - на 1.5 години дъщеря ми си беше натъпкала малък камък в носа, бяхме в Торони, карахме в 22 ч до най-близкия лекар в Неос Мармарас, където той огледа с УНГ-инструменти и каза, че е паднал Grinning Е, платих си, то оставаше и да ходя до Агиос Николаос.
Иначе най-близкият държавен медицински център за Ситония е там, по-големи болници - Полигирос и Солун.

На първа страница съм пуснала един линк, в който покрай другото е отбелязано къде на Халкидики има лекарска помощ, вкл. къде - за деца. Ама четенето не е разпространено в наши дни, да Grinning

# 672
В Алианц не ни искаха паспортите, поискаха ми само ЕГН-тата на четиримата, дати и дотам. Аз за десет дни платих около 30 лв. за четиримата.

в Алианц и аз 8 дни, за семееен пакет с покритие 15000 евро платих 27лв и то не за базисния пакет, а  за по-високия пакет / с повече покрития на рисковете/  и ми искаха само ЕГН-та и мената на нас двамата и децата.
 Аз доста проучвах ЗК и мсля, че в Алианц е най-изгодно, поне за семейство или група. За същите условия и период в ЗК Виктория ми искаха 52лв.

# 673
Да попитам какъв е граничният контрол, когато колата се води на името на друг човек. Ще бъдем с кола, която по документи е на името на брата на мъж ми. Пълномощно без нот. заверка върши ли работа?

# 674
  • София
Заверето го,да ви е мирна главата Peace

Общи условия

Активация на акаунт