отдавна чета тук и се възползвам от всякакви теми и съвети. Имам бебе родено на 29.06. Случи се така,че едната ми гърда се зачерви и стана твърда.Преди това имах доста силни болки като засмукваше бебо и заради тях я цедях с помпа няколко дни и на ръка колкото мога. Като отмина болката му я дадох , но се зачерви и е твърда под зачервеното място и наболяваше. Доколкото разбирам се е запушил канал и се е възпалила. Според всякакви съвети ,които чета трябва да му дам на бебо да суче с брадичката към възпаленото място и така и направих снощи.След 3 кърмения така в странна поза болката отмина, червеното още стои.Днес бяхме на консултация и педиатърката каза ,че било инфекция и да не му я давам изобщо?! Да слагам топли компреси и да цедя на ръка. Било стафилококова инфекция все пак и кърмата едва ли не не става за ядене. Права ли съм като му я дадох няколко пъти и има ли опасност за него ?
Трябва ли и при какъв специалист (в Пловдив) да отида за съвет (тя каза,ако не се оправя ,че ще ме прати на хирург да си каже мнението - не виждам логика в това).
Иначе за болки в гърдите освен нещата, които си направила и са помогнали, аз слагам и компрес със зелево листо. Най-ефикасно е интензивното сукане на бебчето, рабира се. А ползването за биберон е нормално.