Зачервена гърда - педиатърката казва да не кърмя?!

• 1 211
  • 8
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте,
отдавна чета тук и се възползвам от всякакви теми и съвети. Имам бебе родено на 29.06. Случи се така,че едната ми гърда се зачерви и стана твърда.Преди това имах доста силни болки като засмукваше бебо и заради тях я цедях с помпа няколко дни и на ръка колкото мога. Като отмина болката му я дадох , но се зачерви и е твърда под зачервеното място и наболяваше. Доколкото разбирам се е запушил канал и се е възпалила. Според всякакви съвети ,които чета трябва да му дам на бебо да суче с брадичката към възпаленото място и така и направих снощи.След 3 кърмения така в странна поза болката отмина, червеното още стои.Днес бяхме на консултация и педиатърката каза ,че било инфекция и да не му я давам изобщо?! Да слагам топли компреси и да цедя на ръка. Било стафилококова инфекция все пак и кърмата едва ли не не става за ядене. Права ли съм като му я дадох няколко пъти и има ли опасност за него ?

Трябва ли и при какъв специалист (в Пловдив) да отида за съвет (тя каза,ако не се оправя ,че ще ме прати на хирург да си каже мнението - не виждам логика в това).

# 1
  • Плевен
Според мен е запушено каналче,минах два пъти през това.Педи не е права,даже е задължително бебо да яде от нея,понеже по-голяма помпа от него няма.Аз правих така:първо горещ компрес налагах върху засегнатата гърда(кърпа потопена в гореща колкото можеш да търпиш вода)После слагаш бебето да суче първо от нея,след него с помпата.аз първият път се обадих на гинеколога си,изписа ми окситоцин(хормон,действащ на гладката мускулатура,т.е на гърдата,за да се разширят каналчетата,отделя се и от тялото ни-следователно можеш да кърмиш,и няма опасност за бебето)мускулно,сутрин,обед и вечер за 3 или 4 дена.http://www.podkrepazakarmene.com/c/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0-ето това може да ти помогне.Дайта е на асоциация подкрепа за кърмене в която аз съм член.Успех и не се шашкай,почти всяка майка минава през запушвания,които трябва да се оправят своевременно за да не се стигне до мастит(при който също може да се кърми от засегната гърда,въпреки лекарствата),Но дано не се стига до това. Praynig

# 2
Глупости, стафилококова инфекция.

Мога да добавя към препоръките да си вземеш непременно лецитин 1200 мг три пъти на ден по 1, докато се оправи запушването, след това намаляваш до 1 на ден.

# 3
  • Пловдив
С радост да се похваля болката изчезна след 3-4 сукания на бебо и топли компреси преди това. Зачервеното също изчезна. Педиатърката май е за смяна , нещо хич не ми харесват съветите й ( тя ми е и лична лекарка всъщност,та поне от обща култура можеше да знае нещо).
 Сега пък се появиха вазоспазми, но тук грешката е моя,че го дохранвам с шише (изцедена кърма или АМ) и вероятно не засмуква вече гърдата както трябва. Просто ми е малко кърмата и все не му стига на милия и само плаче ли плаче като не е хапнал достатъчно. Ще се боря още с кърмата,пък може и да се засили.

# 4
  • Плевен
Кърмене на всеки час ако трябва и е гладен-така се увеличава кърмата.Храната  която ядеш оказва съвсем малко влияние върху количеството на кърмата.Денонощно обаче,никакви нощни паузи и наливане с вода и чай.Кърмене от двете гърди,и не ограничаване стоенето на гърда,никакви 5 или 10 минути.Стои докато пусне само бебето,после даваш другата,после ако искаш се доизцеди.Така се стимулира лактацията

# 5
  • Пловдив
Мерси за съветите. Нощно време пропускаме едно ядене,защото малкия мъж спи. А той милия така и неще да ме пусне - ползва ме за биберон понякога и успокоително (ако нещо се е уплашил).

# 6
Бебчето е малко, не му е необходимо голямо количество мляко, производството на кърма още не се е регулирало, така че си трябва кърмене на поискване и да махнете биберона.  Peace Иначе за болки в гърдите освен нещата, които си направила и са помогнали, аз слагам и компрес със зелево листо. Най-ефикасно е интензивното сукане на бебчето, рабира се. А ползването за биберон е нормално.

# 7
Да се включа и аз, че минах през същото с гърдите в началото.

Всичко ще се отрегулира съвсем съвсем скоро, ще видиш!  Peace

Повече търпение, давай му по-честичко да суче, младежът няма и месец, би следвало да хапва все още малко, а като му даваш по-честичко - ще ти засили и производството.

Аз бях забелязала, че след запушването (аз също правех грешката, според мен, да цедя само, защото от подуването тя изобщо не можеше да засуче зърното) и това намали производството на кърма в едната гърда.

Но за около месец всичко си се отрегулира, само подхождай с леко сърце и не се тормози излишно, че и това се отразява на процеса с кърменето  Peace

Успех  Hug

# 8
Кърмене на всеки час ако трябва и е гладен-така се увеличава кърмата.Храната  която ядеш оказва съвсем малко влияние върху количеството на кърмата.Денонощно обаче,никакви нощни паузи и наливане с вода и чай.Кърмене от двете гърди,и не ограничаване стоенето на гърда,никакви 5 или 10 минути.Стои докато пусне само бебето,после даваш другата,после ако искаш се доизцеди.Така се стимулира лактацията
Точно така.
От кърмата по-хубаво няма!

Общи условия

Активация на акаунт