Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 716
  • 537
  •   1
Отговори
# 195
  • София
cathie- много хубав изкрежда,на фона на моя има такъв приятен карамелен цвят
Моя вече хо няма- минаах хиените и...свърши Laughing.Другия път май ще правя двойна доза
L е о - благодаря -ще я размразя и ако ми се стори твърдичка ще я кипна малко.

# 196
Лео, успокои ме.
Сладкишът е прелест. На мен ми идва доста сладък, но на моичките не им се опря, ама никак. Няма го вече  Laughing

Благодаря за рецптата, Лео   bouquet
Видях и вариант с круши. Предвкусвам удоволствието  Mr. Green

vnd,
много добре си ти изглежда даже. Поне е по-висок от моя редуциран вариант.
Всъщност редуцирах само яйцето. Не вярвам липсата му да е оказало чак толкова голямо значение на количеството на блата. Следващият път - двойна доза блат.

# 197
  • София
..... Следващият път - двойна доза блат.
Защо- в по-малка тавичка пак става- аз затова използвах тази с дупка,но не ни стигна и затова ще правя двойна доза

# 198
Аз я правих в малка - кексова форма, но без дупка. Сладкишът е наистина много хубав. Мъжът ми е възхитен.

# 199
Случайно попаднах на рецептата и реших да го направя днес.Стана много вкусен, но видът му е ужасен SadЕ, аз съм свикнала, защото със сладкишите съм много зле Mr. Green
Направих го във формичка за кекс и при обръщането се разпадна целия.Утре ще пробвам в тавичка, но няма ли пак да се разпадне, все пак е тежък?Вие как точно го обръщате Embarassed

# 200

Направих го във формичка за кекс и при обръщането се разпадна целия.Утре ще пробвам в тавичка, но няма ли пак да се разпадне, все пак е тежък?Вие как точно го обръщате Embarassed

Мисля си , че в тавичка няма да се разпадне Thinking
Обръщам го в чиния иначе.

# 201
  • Варна
Лео благодаря много за рецептата!  bouquet
Правя този сладкиш много пъти вече. Страхотен е!
Вчера го направих с повече ябълки от друг път и стана още по-хубав  Peace.

# 202
Лео, сладкишът изглежда страхото! Аз правя често подобен с плодове от компот, но без карамел. А много обичам карамел! Само че моят беше по малко по-различна технология (с много по-малко масло; само намазано с масло дъното на тавичката и после се залива с карамела и тогава се нареждат плодовете и после сместа) и като пробвах да го направя с карамел ми залепваше  Confused . Точно тук във форума като питах за това ми казаха да го пека на водна баня.

Така че въпросът ми, преди да започна да го правя, е как стои въпросът със залепването - не остава ли карамелът залепнал по дъното и трябва ли му водна баня?

# 203
Така че въпросът ми, преди да започна да го правя, е как стои въпросът със залепването - не остава ли карамелът залепнал по дъното и трябва ли му водна баня?

Остава съвсем малко карамел по дъното,
който после заливам с малко вода,кипвам (описано е в рецептата) и
 сиропирам сладкиша. Обръща се съвсем нормално, докато е топъл още.
Не му трябва водна баня Stop
Успех Peace

# 204
Мерси за бързия отговор!   bouquet  Ще го пробвам тези дни, че тъкмо сега имам доста ябълки  Grinning

# 205
Ябълков сладкиш с карамел

3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
бакпулвер

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Става много красив и вкусен- ще си оближете пръстите. Бон апети! Peace

newsm38П.П. Може да му се сложе отгоре разбита сметана, но аз го обичам гол!

"Най-накрая и аз да го направя!

Ето го стъпка по стъпка!

1. маслото + захарта  http://images08.snimka.bg/000899623.jpg

2. ябълките са наредени и е залят със сместа http://images08.snimka.bg/000899624.jpg

3. Изпечен  http://images08.snimka.bg/000899625.jpg

4. Готов и обърнат 

"

Добавям снимката направена от KADER Heart Eyes,специални благодарности за нея!ВИЖ ТУК

Ето и снимката на Poohcho  ВИЖ ТУК

strahoten e i mnogo vkusen

# 206
Направихме го и ние днес с каката.Стана много хубав  chef

# 207
  • на едно прекрасно място
И аз днес го направих Laughing
Изключителен сладкиш-наистина лесен,прави се много бързо,а става страшно вкусен.
Имах малък проблем с обръщането ,ама за  първи път се справих много добре.
 newsm51 за теб Leo

# 208
Ехаааа, колко ми е кеф...днес пак го правих и този път стана супер.Лео, мерси!  bouquet

# 209
  • София
Днес го пробвах с тиква,сложих и малко канела /имах рендосана във фризера/
Стана много добре,но май попрекалих с тиквата Crazy
Но нищо- мъжлето много го хареса
Ето го: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170946&photo=25
Лео Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт