Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

• 256 773
  • 537
  •   1
Отговори
# 315
# 316
Еха,чак сега го виждам Crazy  bouquet

# 317
Направих го и с праскови,все така вкусен.  Grinning

# 318

Да и на мен с праскови много ми хареса. Мисля да пробвам да добавя орехи и стафиди между ябълките, а сега тамът му е време  Party

# 319
  • Русе

Да и на мен с праскови много ми хареса. Мисля да пробвам да добавя орехи и стафиди между ябълките, а сега тамът му е време  Party
  С орехи е страхотен...а с бадеми....направо невероятен. Crazy
Вече не помня колко пъти съм го правила този сладкиш,толкова го харесват у дома...Пробвала съм с много видове плодове,но най-доброто за вкусът ни е кисели ароматни ябълки,банан и ядки за разкош.Правила съм го и с какаов и с канелен вкус,но оригиналът е най-добър Peace

# 320
  • тук
браво, че сте съживили тази тема - не го бях виждала досега, а имам ябълки и круши
ще смеся двата плода, ще добавя и орехи, че обичам и ако успея, ще докладвам

# 321
Правила съм го и със сини сливи, и с кайсии-резултатът винаги е отличен.

# 322
Снощи го правих пак ...доста време не се бях сещала  Rolling Eyes ей ометоха тавата за нула време   Peace едва скрих 1 парче за брат ми  Mr. Green че все не остава да го пробва  Joy невероятно лесен и вкусен сладкиш е ... 2 мнения по въпроса няма  yes

# 323
е добр3 де момичета,аз олигофрен ли съм? Сложих маслото и захарта на котлона (заедно)ами то не стана карамел  newsm78 маслото остана отгоре а захарта стана на ...и аз не знам точно..какво обърках Sick сега карамелизирам само захар-дали ще стане без маслото добре  newsm78 Лелеле ако някой бързо се включи няма да е зле Mr. Green Реших ,че е елементарно и ще го забъркам ей сега а то стана една...

# 324
Ее..попрочетах малко и разбрах къде ми е грешката,ама късно вече Embarassed

# 325
  • тук
Ее..попрочетах малко и разбрах къде ми е грешката,ама късно вече Embarassed

Нели, кажи, моля те, къде ти е била грешката, че и аз да не направя същата - след малко го почвам 

# 326
Разбрах, че количеството е за малка тавичка, ама колко малка? Имам една с диаметър 21,5см - добре ли ще е? Няма лошо, ако стане по- дебелично, но ме е страх да не прелее.
Каня се да го правя с круши, струва ми се, че ще е по- добре от ябълки, а?

Още един въпрос - ще ползвам пресни плодове, не от компот. Дали да ги обеля или с кората?

# 327
PINA мисля, че тази пък ще е малка  newsm78
аз го правя в една 28-30см някъде - от тези за пай къдравите отстрани  Peace и вчера беше на ръба ..ааа да излезе  Mr. Green дори леко се бе попрегънало и препекло по ръбчето  Joy

а иначе аз маслото и захарта ги слагам направо в загрятата фурна да се стопяват ...на котлона все трябва да го бъркаш, пазиш и нещо все ги изпускам май  newsm78

# 328
Знаех си, че ще е малка...  Thinking
Ама то, 29см вече си е голяма, нормална тава  Thinking може би зависи и плодовете колко ще са като количество и колко ще са едри парчетата.

# 329
е то зависи и колко е дълбока разбира се  newsm78 моята си е плитичка като за пай ...може би затова  Peace
иначе веднъж съм го правила в 1 тефалена - 24 см и малко по-дълбока ...и пак бях ааааа дали ще отиде по фурната  Joy

Общи условия

Активация на акаунт