Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави ябълков сладкиш с карамел?
Може ли да се използва маргарин вместо масло при приготвянето на ябълков сладкиш?
Какви са вариантите за приготвяне на ябълков сладкиш с карамел с различни плодове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави ябълков сладкиш с карамел?
За да направите ябълков сладкиш с карамел, ще ви трябва яйца, захар, масло, брашно, ябълки и бакпулвер. Първо карамелизирайте захарта и маслото в тава. След това наредете ябълките върху карамела. В отделна купа разбийте яйцата със останалата захар и брашното, след което изсипете сместа върху ябълките. Печете сладкиша в умерена фурна за около 30-40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. След като се охлади леко, обърнете сладкиша върху чиния и го залейте със сироп от останали карамел и малко вода. Можете също така да добавите разбита сметана отгоре по желание. Тази рецепта може да бъде адаптирана с различни плодове като синьо сливи, праскови, банани, круши, ягоди и череши. Сладкишът се приготвя чрез карамелизиране на захарта и маслото във фурната. След това нарежете плодовете (ябълки, круши, праскови, банани и др.) и ги поставете отгоре. Изсипете тестото върху плодовете и изпечете. Някои хора добавят орехи, канела или ванилия за вкус. След печене поръсете сладкиша с карамелен сироп, направен от останали карамел в тавата.
-
Може ли да се използва маргарин вместо масло при приготвянето на ябълков сладкиш?
-
Какви са вариантите за приготвяне на ябълков сладкиш с карамел с различни плодове?
-
Как да предотвратите изгарянето на карамела при приготвянето на ябълков сладкиш?
-
Как да подобрите карамела за ябълков пай?
.Дано не си ме пустосвала много! 
Проверявам от време на време,за да не загори!Става равномерно на всякъде
Само да попитам, на предварително загрята фурна ли се пече?
Извинявам се за тъпия въпрос, ама се чудя... 

